Reacties voor: iPhone 4 via T-Mobile zonder microsimkaart geleverd?

T-Mobile levert de iPhone 4 zonder microsimkaart. Die zul je dus zelf vooraf moeten regelen via de winkel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 137 reacties

  1. Bij mijn bestelling werd verteld dat de micro simkaart werd opgestuurd… hmmm

  2. Op twitter stond dat bij de iPhone 4 een micro simkaart geleverd wordt.

  3. Ben benieuwd of TM dit nu oppakt..

    Hartelijk dank voor de tip..

  4. Anders maar effe so’n speciale knipper bestellen bij ebay!!

  5. Per 7 juli kost een micro-simkaart bij T-Mobile nu €10,- met adapter erbij

  6. Sommige vinden dat we moeten stoppen met iedere keer T-mobile in zwart daglicht te stellen, maar dit is toch wel de zoveelste blunder van T-Mobile bij de lancering van de Iphone. Weten ze bij T-Mobile dan niet dat je een micro-kaart nodig hebt??? Je bestelt een telelfoon met abonnement, maar een simkaart leveren ze er niet bij. Je moet er voor betalen!!! Moet niet gekker worden. Je zal een auto kopen en dan achteraf voor extra geld de sleutel kopen zodat je hem dan pas kan gebruiken.

  7. Mooie standaard brief! Je zou toch denken dat iemand bij TM die brief/emails controleert.

  8. Ik heb het hier al vaker gelezen, maar de microsimkaart van T-mob kost 10 ipv 5€, en wordt bij je eerstvolgende betaling verrekend. De kaart krijg je meteen mee, zo gepiept dus!!

  9. Ik denk een storm in een glas water, de iPhone 4 is niet te gebruiken zonder microsimkaart, en T-Mobile moet de telefoon werkend leveren, en zal dus een microsim erbij leveren, of gratis te halen in de store !.

    we weten nu toch wel dat T-Mobile niet de beste is in communicatie ! (lees bar slecht)

  10. Ik heb de klantenservice van t-mobile gebeld en ze sturen me maandag al een (gratis) micro simkaart op.hij was er niet zeker van dat er ook een adapter bij zit om de deze ook in de iPhone 3G te stoppen dus moet nog bellen om de kaart te activeren als er een adapter bij zit, of als de iPhone 4 vrijdag geleverd wordt.

  11. da’s toevallig, leg net neer met T-mobile die ik belde nav deze brief toen ik deze tweet zag.
    maar goed, de medewerker was verrast dat dit er stond en gaf aan dat ik gewoon in de winkel met het contract Iphone langs kan gaan en dat dit kosteloos wordt omgeruild voor een microsim.

    de overige vragen ging natuurlijk over de levertijd. medewerker verzekerde me dat de levertijd +6 weken geldt voor nieuwe inschrijvingen.

    Ook het abo gaat in op 2 augustus en aangezien ik nog een voor-oorlogs toestel heb zie ik het niet zitten om al 8 weken te betalen voor een iphone abo zonder telefoon.
    enige optie die ik hier heb is het abo stoppen en opnieuw inschrijven maar dan zit ik weer achteraan in de keten 🙁

    Tpch lijkt het er op dat het toestel nog wel redelijk op tijd er is.

  12. Ik had de brief ook binnen en heb ook gelijk gebeld mijn abbo gaat in aug in en als t toestel geleverd word zou daar mijn microsim bij geleverd worden en nu lees ik dit 1 uur gelede gebeld????

  13. haha zometeen op het nieuws rijen voor de t-mobile winkel
    niet voor de nieuwe iphone maar voor de micro sim

  14. Ik heb ook gebeld, maar mij werd verzekerd dat er wel een sim bij zat. De meneer van tmobile gaf aan dat hij het er net nog met z’n supervisor over had gehad en dat de sim toch echt in het pakket zat.
    Ik moest volgens dezelfde meneer echt wel met 6 weken levertijd rekening houden….

  15. natuurlijk levert t-mobile die wel zijn jullie gek ofzo appart erbij kopen is niet van toepassing wanneer je een iphone koopt met abbo krijg je er gewoon een microsim bij hoor

  16. Origineel geplaatst door Absrnd
    Ik denk een storm in een glas water, de iPhone 4 is niet te gebruiken zonder microsimkaart, en T-Mobile moet de telefoon werkend leveren, en zal dus een microsim erbij leveren, of gratis te halen in de store !.we weten nu toch wel dat T-Mobile niet de beste is in communicatie ! (lees bar slecht)

    Ja dat had een redelijk normaal werkend bedrijf gedaan. Maar zoiets hief je niet van tmo te verwachten. Alle losse afdelingen werken absoluut nuet samen. Dus iets van elkaar checken kan je vergeten. Tmo is er om te bellen (soms) en smsen (als je geluk heb internetten) en vooral betalen (innen) zijn ze gek op en verder moet je eigenlijk niet moeilijk doen want daar hebben ze geen personeel voor.

  17. Ik heb tijdens mijn aanvraag duidelijk vernomen dat er wel een microsim wordt verstuurd net voor ontvangst iPhone. De bumper krijg ik ook enkele dagen eerder dan mijn iPhone 4.

  18. bij de bestelling via de telefoon werd mij verteld dat er een micro sim bij zou zitten!!!!!
    maandag maar eens bellen naar die gasten!

  19. Ach, ik ben met de 3G overgestapt naar t-mobile. Na alle problemen met het netwerk kon ik makkelijk weer terug naar Vodafone. Sinds 2 jaar krijg ik nog steeds alles van t-mobile alsof ik klant ben, inclusief verlenging aanbiedingen enzo. Misschien moeten ze toch nog een paar mensen op de communicatie zetten en hun database opschonen.

  20. Er is mij toch heel duidelijk verteld dat de micro sim kaart opgestuurd zou worden voor de iPhone voor de iPhone opgestuurd zou worden.

    Ik weet echt niet meer wat ik nu wel of niet moet geloven over levertijden, wel/geen micro sim enz.
    Wat kan een bedrijf dingen waardeloos regelen zeg. Ongelovelijk

  21. Net nog maar 2e keer gebeld na aanmonding van dit artikel en kaart word gewoon erbij geleverd!

  22. Bij mijn bestelling werd ook verteld dat de micro-sim met het toestel meegeleverd werd zodat je meteen kan bellen.

  23. Het grappige is dat er ook nog een foldertje bij zat met de tekst: Trouw word beloond (15 euro voor vast internet)

    Maar wel gewoon 5 euro rekenen voor een microsim die je nodig hebt voor een van de duurste telefoons (en nieuwe klanten er gratis bij krijgen)

    :-S

  24. Vanmiddag inderdaad ook de brief gekregen. Raar, want de verkoopster vertelde me dinsdag nog dat ik gewoon een microsim opgestuurd zou krijgen. Volgens mij een gevalletje (hopelijk interne) miscommunicatie.

  25. Ik kreeg vandaag de brief, ook met inderdaad het bericht dat de huidige simlaart in het nieuwe toestel geplaatst kon worden. Heb vanochtend meteen tmobile gebeld en daar vertelden ze me dat de microsim gewoon met de telefoon door de koerier geleverd zou worden. Dus ik weet het zo net nog niet of deze nieuwspost helemaal klopt…

  26. Ik heb afgelopen maand tweemaal een microsim bij T-Mobile gekocht. Beide keren is mij 10 euro in rekening gebracht en geen 5. Een en ander zou afhankelijk kunnen zijn van het abonnement waarvoor de microsim dient.

  27. Het kost 10 euro en bij mij vroegen ze het wel aan de telefoon.

  28. Betekent het dan ook dat je een ander nummer krijgt?

  29. Lekker klantvriendelijk zeg. Zoiets zou gewoon service moeten zijn.

  30. Stiekem denk ik dat we de 30e gewoon allemaal een iphone met micro sim krijgen van die aardige meneer van de post!

  31. Als je een een andere simkaart in de iphone steek, krijg je toch automatisch een andere nummer. Dus mocht TM geen micro simkaart bij de iPhone 4 leveren en we moeten er zelf een halen bij de dealer/winkel, hoe behouden we dan ons eigen nummer?? Vaag allemaal weer van TM….

  32. Hoewel het erg jammer is, kan T-Mobile er denk ik niets aan doen. Mij lijkt het technisch gezien voor T-Mobile namelijk ondoenlijk om een microsim mee te leveren.

    Een nieuwe simkaart moet immers altijd worden geactiveerd middels een handeling van een T-Mobile medewerker. Op dat moment is je oude simkaart direct onbruikbaar. Derhalve kan T-Mobile er geen microsim bijleveren en zal iedere BESTAANDE klant dit zelf moeten gaan regelen bij de T-Mobile shop vanwege die handeling die noodzakelijk is voor activatie van de microsim. Nieuwe klanten krijgen uiteraard wel direct een microsim. Maarja, die hebben niet kunnen pre-orderen dus die zijn er niet.

  33. De t-mob shop medewerker verteld zus en de ander zo, de brief vermeld weer een ander verhaal . . . je zou toch van een telecom aanbieder verwachten dat ze weten wat communicatie met hun (toekomstige) klanten inhoud? NOT !

  34. @Romano B.:

    Die vraag had ik ook. De klantenservicemevrouw verzekerde mij vorige week dat je een micro sim met jouw nummer erbij krijgt. Zodra je die activeert vervalt je oude simkaart. Dus zorg dat je je t-mob punten / opgespaard tegoed hebt verbruikt en je tel nrs in Outlook hebt gezet.

  35. Ik heb de afgelopen week 3x met TM gebeld. 1e keer een witte 🙁 iPhone 4 besteld. 2e keer een dual micro sim besteld. Anders heb ik niks meer aan m’n 3G. 3e keer om te melden dat me een gewone dual sim was toegestuurd. Ik kreeg te horen dat ik voor een dual micro sim naar de shop toe moest. Het word al met al een hele bevalling vrees ik.

  36. Ik zou overigens niet teveel waarde hechten aan de info in de brief (die heb ik ook gehad). Lijkt me meer een computergegenereerd verhaal waar alleen de abbonnementsvorm en telefoon in geplempt worden.

  37. Dat je in de winkel je simkaart moet omruilen, prima. Maar T-Mobile doe niet zo flauw en vraag daar niet nog eens geld voor bij mensen die net een nieuw duur abo hebben afgesloten met een toestel die micro-sim verlangt. Abo verlengen met iPhone 4, dan even naar de winkel om je sim gratis te laten omruilen. Je moet niet overal geld uit willen persen, dat gaat op een gegeven moment tegen je werken. Om nog maar niet van die leugenachtige verkooptechnieken rondom de 3GS te spreken waar veel mensen begin dit jaar zijn ingetrapt.

  38. Het blijven toch wel afzetters bij tmobile..

    Overal nog een slaatje uitslaan. 5 euro is voor een consument niet overdreven veel, maar het is voor tmobile natuurlijk wel een mooi bonusje.

  39. Klopt dit verhaal wel? Ik heb deze week gebeld met T-Mobile met de vraag of:
    – je een micro SIM-kaart krijgt bijgeleverd en
    – of je je huidige telefoonnummer (van mijn nu lopende abo 3G) behoudt.
    Op beide vragen werd met “Ja” geantwoord.
    Hoe zit het nu precies?

  40. T-Mobile webcare zegt o.a. het volgende:

    Dit is een standaard tekst, dit had voor deze nieuwe simkaart aangepast moeten worden. :S Info daarover volgt nog. ^HdN

    http://twitter.com/tmobile_webcare/status/19420515374

    Dit is een standaard tekst. De microsimkaart is een nieuwe soort simkaart, dus dit kun je met een korreltje zout nemen. ;)^HdN

    http://twitter.com/tmobile_webcare/status/19419843023

  41. Ik heb zelf t-mobile ook aan de telefoon gehad en mij vertelde ze dat het zelfs mogelijk was dat je je micro-sim krijgt nog voor dat je je iPhone 4 binnen heb.

    Ze waarschuwde mij dan ook dat ik deze niet moest activeren omdat je oude simkaart per direct gestopt wordt. en je dus met een micro-sim zit zonder iPhone 4

  42. ik snap nog steeds niet waarom als maar weer kleiner moet , was het nog niet klein genoeg? en voor de ruimte hoef je het echt niet te doen want dat is zo minimaal…

  43. Hmm toevallig ik heb zojuist de bevestiging binnen gekregen van de iphone 4 bestelling.
    Gelijk gebeld uiteraard over de simkaart n.a.v. bovenstaande regel.

    Er werd mij verteld dat de micro-simkaart geleverd word VOOR dat ik het toestel heb….
    Waarop ik zei dat ik hem dus voor volgende week vrijdag kon verwachten (de simkaart). Bij navraag kon ze dit niet bevestigen(wist ik ook wel ), maar ze verzekerde wel dat de micro-simkaart eerder dan het toestel werd geleverd.
    We Will see.

  44. Origineel geplaatst door Grover
    Ik zou overigens niet teveel waarde hechten aan de info in de brief (die heb ik ook gehad). Lijkt me meer een computergegenereerd verhaal waar alleen de abbonnementsvorm en telefoon in geplempt worden.

    Dit.

  45. Het verhaal aan de telefoon:

    Je krijgt een nieuwe micro simkaart (automatisch). Die is nog niet geactiveerd, dat kan via de klantenservice of via de t-mobile winkel.

    Aanrader van diegene die ik sprak was om eerst te testen of de iPhone geen DOA was voordat ik dit zou doen. Dit omdat de micro simkaart niet in andere telefoons past.

    Die brieven zijn gewoon universeel waarschijnlijk, en die houden geen rekening met uitzonderingen. Slordig is het wel.

  46. mensen ga toch lekker genieten van het mooie weer! het is per slot van rekening niet altijd mooi weer in Nederland!!!

    En wat die simkaart betreft, wacht gewoon af of hij erbij zit en mocht dat niet zo zijn is het vroeg genoeg om tmobile aan ut jasje te trekken!
    Print als de simkaart er niet bij zit gewoon dat sjabloon uit en knip je oude kaart op maat.
    Daarna een nieuwe aanvragen bij tmobile.

    Overigens is dit soort commentaar heel goed voor tmobile alleen ben ik bang dat de verantwoordelijke binnen tmoibile deze website niet doorspitten.
    Dus bij klachten zou ik gewoon een (aangetekende) brief sturen naar ze.

    Maar ik vermoed toch echt dat die simkaart er gewoon bij zit hoor! Het zou heeeeeeel erg dom van ze zijn als ze die er niet bij leveren of je ervan op de hoogte te brengen dat deze er niet bij geleverd word standaard.

    Tot die zeg ik…….steek de bbq maar aan en geniet!!! 🙂

  47. Gewoon even ter info voor de BASE-Belgen onder ons: Bij BASE kan je de micro-sim ook al gewoon kopen in 1 van hun shops. Ik heb dit vandaag gedaan. Kostte ook €10. Ze hebben er trouwens nog geen sim-adapters voor. Deze zouden er in de loop van volgende maand pas zijn. En, zoals blijkbaar ook bij T-mobile, wordt je oude sim gedeactiveerd zodra je de micro-sim laat activeren. Nu alleen maar hopen dat ik komende vrijdag eindelijk een iPhone 4 te pakken kan krijgen. Geen enkele Mobistar winkel kon me verzekeren dat ze hem werkelijk op 30 juli in de winkel zouden hebben liggen. Ik heb me in ieder geval verlof genomen en ga ergens voor 1 vd winkels voor de deur staan wachten tot ze open gaan. Wish me luck.

  48. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Job l’Amie — Ik dacht even dat ik gek was geworden. Ik heb hier namelijk een bonnetje liggen van 5 euro. Het was mij even ontgaan dat ze die prijs omhoog hebben gegooid. Waarom nou weer, tijdens de uitrol van de iPad en iPhone 4. Nieuwe slogan: “T-Mobile: let’s make things more confusing”. Ik zal het aanpassen.Ik heb ook een vraagteken achter de titel gezet, omdat ook dit weer een mooi voorbeeld is van T-Mobile-medewerker A zegt “ja”, T-Mobile-medewerker B zegt “nee”. Ik krijg er wel een beetje een punthoofd van. Ik heb de afgelopen dagen meerdere tips gehad van mensen die vertelden dat ze apart moeten kopen. Nu hoor ik via Twitter ook weer mensen die zeggen dat je zelf naar de winkel moet, maar dat de microsim gratis is. En mogelijkheid 3 is dat de microsim al standaard in de verpakking zit.Argh… T-Mobile, regel toch eens goede voorlichting aan het personeel!

    @Gonny kijk eens goed op de bon, die 5 euro is voor de adapter, de sim is gratis. (had ik nl ook) 🙂 En je had ook alleen de sim zonder adapter kunnen kiezen dan had het niets gekost. (maar dat zeggen ze er niet bij)

  49. Origineel geplaatst door Grover
    Ik zou overigens niet teveel waarde hechten aan de info in de brief (die heb ik ook gehad). Lijkt me meer een computergegenereerd verhaal waar alleen de abbonnementsvorm en telefoon in geplempt worden.

    Juist! Er wordt gereageerd alsof die brieven met de hand worden gemaakt voor alle individuele gevallen… Dat zinnetje mbt de simkaart ging tot de iPhone 4 altijd op. Niet netjes, maar niet bepaald het einde van de wereld.

  50. Ik heb nog geen brief gehad. Hebben de mensen telefonisch of via internet verlengt die een brief hebben gehad? Ik via internet.

  51. Ik begin echt steeds meer af te knappen op t-mobile. Met de 3G was ik echt tevreden maar hoe tmobile dit toch weer allemaal voor elkaar krijgt…ik denk dat het einde van mij en tmobile dichtbij ligt….

  52. Origineel geplaatst door Hans
    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag@Job l’Amie — Ik dacht even dat ik gek was geworden. Ik heb hier namelijk een bonnetje liggen van 5 euro. Het was mij even ontgaan dat ze die prijs omhoog hebben gegooid. Waarom nou weer, tijdens de uitrol van de iPad en iPhone 4. Nieuwe slogan: “T-Mobile: let’s make things more confusing”. Ik zal het aanpassen.Ik heb ook een vraagteken achter de titel gezet, omdat ook dit weer een mooi voorbeeld is van T-Mobile-medewerker A zegt “ja”, T-Mobile-medewerker B zegt “nee”. Ik krijg er wel een beetje een punthoofd van. Ik heb de afgelopen dagen meerdere tips gehad van mensen die vertelden dat ze apart moeten kopen. Nu hoor ik via Twitter ook weer mensen die zeggen dat je zelf naar de winkel moet, maar dat de microsim gratis is. En mogelijkheid 3 is dat de microsim al standaard in de verpakking zit.Argh… T-Mobile, regel toch eens goede voorlichting aan het personeel!@Gonny kijk eens goed op de bon, die 5 euro is voor de adapter, de sim is gratis. (had ik nl ook) En je had ook alleen de sim zonder adapter kunnen kiezen dan had het niets gekost. (maar dat zeggen ze er niet bij)

    Overigens een ‘leuke’ bijkomstigheid: Ik heb 2 keer een microsim gehaald, beide keren 10 euro. De tweede keer kreeg ik er echter geen adapter meer bij… Wilde niet meteen terug gaan rennen naar de T-Mobile Shop, want ik heb die adapter al van de eerste microsim maar toch weer en dus helemaal geen adapter voor die tien euro…

  53. Mij werd ook verteld door de klantenservice dat wij gewoon een Microsim kaart erbij krijgen. Dus ik maak mij niet al teveel zorgen. Ook niet toen ik de brief las.
    Zijn bijna altijd standaard opgestelde brieven..

    Slordig is het wel 😉

  54. raar want ook ik kreeg een bevestiging met dezelfde opmerking over de simkaart. Ik ben gaan bellen met tmobile en kreeg als antwoord dat er ‘gewoon’ een micro simkaart bij zou worden geleverd. Welkom in de wondere wereld vh bedrijf tmobile ….
    Gewoon afwachten, eerst maar zien dat ik het toestel in handen krijg. Alles erna valt op te lossen …

  55. @sonny: Il heb via de site van T-Mobile besteld (en betaald) en vandaag de brief gekregen.

  56. Haha, t-mobile wat een club. Ik krijg een verlenging binnen vanaf 7-09-2010 terwijl mijn abbonement op 22-08-2010 eindigd.

    Let overigens op dat de voorwaarden deze worden aangeboden anders zijn dan die van je huidige conctract

  57. Wat een afschuwelijke klungelsmurfen zijn het toch. Dit is het zoveelste bericht waarbij afdeling A van T-Mobile niet weet wat afdeling B beloofd. Echt ongehoord. Eigenlijk zouden er twee nieuwe forums moeten worden gemaakt op iPhoneClub.nl: “T-Mobile Gekloot & Geklungel” en “T-Mobile Goede Akties”. Ik ben benieuwd welk forum het snelst aan een tweede pagina toe is v.w.b. het aantal topics, maar ik denk dat ik het antwoord al weet.

  58. @Raoul van den Berg: Dankje. Dan zal ik tot na het weekend moeten wachten 🙂

  59. Krijgen mensen die 20 juli in de winkel hebben voor ingeschreven trouwens ook zo’n brief?
    Ik heb namelijk nog niets ontvangen.

  60. Ik voelde al een run op micro sims aankomen dus ik heb vorige maand voor de zekerheid alvast een micro-sim gekocht bij T-Mobile. Past gewoon in je 3GS en als de 4 komt breek je er gewoon een stukje af!

  61. @Patrick: Ik zou me niet verbazen als de ‘winkelinschrijvers’ (dus de mensen die 50 euro hebben aanbetaald) niets ontvangen. Nu geen brief en misschien straks ook geen iPhone. Nog een weekje wachten, dan weten we het.

  62. De mijne zit al in m’n 3G en iPad 🙂

  63. Origineel geplaatst door Tom
    ik snap nog steeds niet waarom als maar weer kleiner moet…

    De hele MicroSIM schijnt technisch anders te zijn. Kan meer informatie op en dat soort dingen. Als je dan toch een nieuw kaartje moet gaan ontwerpen is het natuurlijk zonde als je de overbodig ruimte om het nieuwe ontwerp niet meteen wegwerkt.

    Het is natuurlijk ook handig om meteen rekening te houden met de toekomst. In de huidige mobieltjes zet de ruimtewinst inderdaad niet echt zoden aan de dijk en in een apparaat als de iPad al helemaal niet, maar wellicht gaan er in de toekomst andere mini-gadgets met een simkaart op de markt komen waarbij wel iedere millimeter winst is meegenomen.

  64. Na alle (tegenstrijdige) berichten begin ik te hopen dat het gewoon allemaal één grote stunt van T-Mobile is en dat we gewoon allemaal op de 30e onze iPhone hebben, keurig in een doos met Bumper, microsim en een brief met het bericht dat men de afgelopen weken stiekem de capaciteit van het 3G-netwerk heeft verdubbeld. Dromen is mooi…

  65. Bij mij werd idd ook door de klanten service gemeld dat ik WEL een micro sim erbij krijg!

  66. We zouden gewoon massaal de klanten service moeten bellen en zeggen dat we afzien van de eerder gemaakt beslissing om; “Met een bedrijf in zee te gaan dat niet eens is zijn beloftes kan waar maken geen duidelijkheid schept en ook geen duidelijkheid met hun klantenservice kan scheppen. al met al zelfs de core business weten ze geen stand te houden (En dat is het netwerk wat rond uit belachelijk is voor een provider als T-mobile zowel 3g als gewoon GSM netwerk (omgeving Volkel met veel deadtspots zoals ze dat zo mooi kunnen verwoorden))”.

    Dus advies aan t-mobile luister eens naar de gebruikers en leer van fouten.

    ik denk dat ik maar is ga kijken naar een andere aanbieder die niet over elke onduidelijkheid nog meer verwarring veroorzaakt.

  67. Dit vind ik een heel vreemd verhaal. Tijdens mijn telefoongesprek met één van de T Mobile medewerkers vroeg ik naar de microsim en of hier een bepaalde procedure voor is. Hij zei dat de kosten voor T Mobile was en dat deze naar alle waarschijnlijk eerder bezorgd werd dan mijn Iphone 4. Ik vind het daarom uiterst merkwaardig dat T Mobile dan van dit soort vreemde bevestigingsbrieven stuurt. ALs ik zo´n brief krijg refereer ik gewoon naar mijn telefoongesprek met T Mobile en dan mogen ze voor mij de digitale opname erbij pakken zodat zij de vastgestelde afspraak kunnen horen. Ben heel benieuwd of iedereen zon brief krijgt.

  68. Brief is standaard. Er is een sheet vrijgegeven op onze afdeling.

    En daarin staat vermeld dat de micro sim gewoon wordt geleverd aan iedere klant die een iPhone 4 heeft besteld. Denk jullie nou echt dat een bedrijf dit over het hoofd ziet. Hahaha. slimme mensen hier alleen maar klagen.

  69. Dit is echt slecht. Maar gelukkig kan ik nog een jaartje doen met mijn gewone sim.

  70. Mijn oude Ben sim deed het destijds niet in mijn 3G, ik weer terug naar de winkel en daar wilden ze me toch laten betalen voor die nieuwe kaart. Vond dat een vreemde gang van zaken voor een trouwe klant die steeds contracten verlengt. Heb ‘m uiteindelijk meegekregen…..

    Laten we hopen ze door de hectiek vergeten zijn om de standaard contract verlengingsbrieven aan te passen met de micro sim informatie en dat ie gewoon wordt meegeleverd bij de contract verlengingen!

  71. Ik wacht nog steeds op info over de status van mijn voorinschrijving, zoals beloofd in een email nav het online formulier dat ik heb ingevuld. Heeft iemand dit al ontvangen?

  72. Is dit http://www.dramaqueens.com?

    Een aanname baseren op een standaardbrief en dit een regel later al tot feit promoveren. Lekker onderbouwde reacties. Ondanks de niet bijster denderende eenduidigheid van de T-M’s communicatie is dit niet bepaald een 3-hoog-achter bedrijfje met 10 orders per maand. Als je zonder blikken of blozen je brakke aanname als maatstaf gaat zien voor T-M’s handelen: zucht…

  73. Is T-Mobile dom of zo? o_0

  74. Origineel geplaatst door MacRo
    Is dit http://www.dramaqueens.com? Een aanname baseren op een standaardbrief en dit een regel later al tot feit promoveren. Lekker onderbouwde reacties. Ondanks de niet bijster denderende eenduidigheid van de T-M’s communicatie is dit niet bepaald een 3-hoog-achter bedrijfje met 10 orders per maand. Als je zonder blikken of blozen je brakke aanname als maatstaf gaat zien voor T-M’s handelen: zucht…

    Huh? dus deze standaardbrief van t-mob bevat geen feiten? de iphone wordt dus niet geleverd zoals in die brief vermeld wordt 🙁 of is dit toch de gebruikelijke communicatie van een 3-hoog-achter bedrijfje . . .

  75. Origineel geplaatst door dries6951
    Huh? dus deze standaardbrief van t-mob bevat geen feiten? de iphone wordt dus niet geleverd zoals in die brief vermeld wordt of is dit toch de gebruikelijke communicatie van een 3-hoog-achter bedrijfje . . .

    Sterker nog, je krijgt méér geleverd dan in de brief beloofd is 😉 Communicatief geen hoogstandje van T-M, maar de melodramatische reacties hierop zijn echt bedroevend. Get a life (en binnenkort een iPhone 4!).

  76. Origineel geplaatst door Sonic
    Brief is standaard. Er is een sheet vrijgegeven op onze afdeling.En daarin staat vermeld dat de micro sim gewoon wordt geleverd aan iedere klant die een iPhone 4 heeft besteld. Denk jullie nou echt dat een bedrijf dit over het hoofd ziet. Hahaha. slimme mensen hier alleen maar klagen.

    T-Mobile is dom genoeg om foute informatie in een brief te verspreiden en gezien jouw reactie blijkbaar ook om domme medewerkers aan te nemen die openlijk boze en teleurgestelde klanten uitlachen. De enige reden dat veel mensen hier nog klant zijn van T-Mobile is omdat ze de iPhone exclusief leveren, ik ben weg de dag dat ze dat niet meer kunnen en ik denk velen met mij. Wie het laatst lacht…

  77. Boze en teleurgestelde klanten naar aanleiding van deze brief?
    Deze klanten hebben hun iPhone 4 nog niet eens ontvangen, maar gaan er nu al van uit dat ze geen micro-sim krijgen. En zijn vervolgens zwáár beledigd. Dat is nogal eigenaardig, to say the least. Toch?

    De hectiek die die tig-duizend orders oplevert zal de interne communicatie (en daarmee kennis) ook geen goed hebben gedaan vrees ik.

  78. Niet erg verwonderlijk dat de iphone op de site van TM duits is, guys… Het is een duits bedrijf eigenlijk ( mn pa werkt er dus die weet dat wel )

  79. Origineel geplaatst door Mark
    Alle losse afdelingen werken absoluut nuet samen.

    Hier geef ik je groot gelijk in. Ik heb gister me abbonement opgezegd en een sim-unlock aangevraagd, wat een moeite kost dat zeg.

    Ik heb de klantenservice opgebeld en dat keuzemenu doorlopen en kwam direct al bij de verkeerde afdeling terecht. Doorverbonden, weer verkeerd, nogmaals doorverbonden en eindelijk iemand die me abbonoment op kon zeggen. Wel 3x me naam, adres, postcode geboortedatum moeten vertellen, en dat terwijl de 2e en 3e medewerker mijn naam al wist.
    Ze wouden ook een reden weten, waarop ik zei dat ik thuis, op school en op werk geen 3g bereik heb en dat gsm bereik in me woonkamer vaak wegvalt. Jammer dat de meneer aan de telefoon dit niet geloofde: “volgens je postcode moet je volledige 3g en gsm bereik hebben”, theoretisch mischien, maar in de praktijk ligt het vaak anders.

    Daarna doorverbonden voor die unlock, alweer niet de goede afdeling. Weer doorverbonden, moest me EMEI code doorgegeven maar door een of andere storing konden ze me niet helpen. Ze zouden me diezelfde dag nog terugbellen.
    Ik werd de volgende ochtend pas gebeld, ze lieten het hooguit 2 seconden overgaan, waardoor ik te laat was om op te nemen, terugbellen kan niet, dan kom je weer bij dat keuzemenu. Later op de dag een sms dat ik niet te bereiken was, maar dat de unlock procedure gemailed was.

    Echt een puinhoop daar! Ben blij dat ik volgende maand bij een andere provider zit.

  80. Gonny heel zwak dat net als Pete dat ook aangeeft..dat je een tip van een lezer als feit meneemt. En zo melodramatisch erover doet. Natuurlijk krijg je micro sim en ook gratis. We bieden ze alleen niet pro actief aan ( als tshop)

  81. Omdat ik zelf klantenservice medewerker ben van een andere telecom provider heb ik meerdere malen met T-Mobile gebeld over deze vraag.
    Het is maar net welke agent je aan de lijn krijgt en welke informatie bij hem/haar terecht is gekomen.
    Ik heb beide verhalen gehoord, zowel dat hij geleverd gaat worden als dat ik hem zelf (gratis?) kan afhalen bij de T-Mobile shop…

    Misschien dat een T-Mobile medewerker voor wat meer duidelijkheid kan zorgen op dit topic?
    Levertijd indd tussen de 4 en 6 weken…

  82. Origineel geplaatst door Jaymz
    Ik heb de klantenservice van t-mobile gebeld en ze sturen me maandag al een (gratis) micro simkaart op.hij was er niet zeker van dat er ook een adapter bij zit om de deze ook in de iPhone 3G te stoppen dus moet nog bellen om de kaart te activeren als er een adapter bij zit, of als de iPhone 4 vrijdag geleverd wordt.

    T-Mobile levert via de klantenservice geen microsimkaart. Daarvoor moet je bij een shop zijn. Ik heb het al diverse malen geprobeerd bij de klantenservice zakelijke markt. Ze hebben me er zelfs tot drie maal toe over terug gebeld dat het niet mogelijk is. Bij de shop heb ik er twee gratis gekregen.

  83. Origineel geplaatst door MacRo
    Boze en teleurgestelde klanten naar aanleiding van deze brief? Deze klanten hebben hun iPhone 4 nog niet eens ontvangen, maar gaan er nu al van uit dat ze geen micro-sim krijgen. En zijn vervolgens zwáár beledigd. Dat is nogal eigenaardig, to say the least. Toch?De hectiek die die tig-duizend orders oplevert zal de interne communicatie (en daarmee kennis) ook geen goed hebben gedaan vrees ik.

    Neen, de brief is slechts een laatste voorbeeld in een serie van flaters van T-mobile. Lees de reacties in de nieuwsberichten rond de pre-order maar eens door of de topics op het forum horend bij deze site en vergeet vooral de Twitterkanalen en ‘t forum beiden van T-Mobile zelf niet.

    Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die het in deze situatie nog opnemen voor T-Mobile (Stockholm syndroom?) en dat daar zelfs medewerkers bij zitten. Deze laatste zouden zich kapot moeten schamen, ‘t wordt tijd dat er eens iemand met de billen bloot gaat en dat er excuses worden gemaakt.

  84. Origineel geplaatst door Ruben.cc
    Origineel geplaatst door Tomik snap nog steeds niet waarom als maar weer kleiner moet…De hele MicroSIM schijnt technisch anders te zijn. Kan meer informatie op en dat soort dingen. Als je dan toch een nieuw kaartje moet gaan ontwerpen is het natuurlijk zonde als je de overbodig ruimte om het nieuwe ontwerp niet meteen wegwerkt.Het is natuurlijk ook handig om meteen rekening te houden met de toekomst. In de huidige mobieltjes zet de ruimtewinst inderdaad niet echt zoden aan de dijk en in een apparaat als de iPad al helemaal niet, maar wellicht gaan er in de toekomst andere mini-gadgets met een simkaart op de markt komen waarbij wel iedere millimeter winst is meegenomen.

    Als je al ziet dat Apple zegt dat bij de witte iPhone de componenten niet meer passen doordat de verf te dik is denk ik dat ze heel erg blij zijn dat ze complete milimeters kunnen winnen door een microsim te gebruiken.

  85. Het is onbegrijpelijk hoe TM met de hele situatie omgaat. Dat je zo een brief eruit stuurt is echt een blunder van de bovenste plank. En het feit dat als je naar de klantenservice om te vragen naar de microsim levert ook geen eenduidig verhaal op.

    Trouwens, ik heb KPN gebeld voor het ontvangen van de microsim, en had hem 2 dagen later in huis. Gelijk geactiveerd want met de adapter kan ik hem nu al gebruiken in de oude telefoon. Zo kan het dus ook.

  86. Een beetje realiteitszin kan geen kwaad. Een onbenulligheid opblazen tot megaproporties, en daar vervolgens de flaters van de afgelopen tijd erbij slepen is een beetje triest. Ondanks de beroerde informatie van de klantenservice (ivm de enorme drukte tijdelijke niet-ervaren call center medewerkers?) kun je zelf ook wel beredeneren dat je zo’n micro-sim bij je iP4 krijgt. Het belt een beetje lastig zonder.

    “Onbegrijpelijk dat T-M zo een brief eruit stuurt”? Zo’n brief maakt onderdeel uit van een geautomatiseerd logistiek proces. En aan de tone of voice te merken komt deze brief van een marketingafdeling. Bedoeld om de klant gerust te stellen (hoe ironisch in deze) en twijfel over de genomen beslissing (contractverlenging) weg te nemen. ‘Er verandert afgezien van uw abonnement/contract niets, u kunt uw huidige sim en 06-nummer blijven gebruiken’. Maar nu even niet… (qua sim) Niet echt iets om melodramatisch van te worden.

    En nee, ik heb geen last van het Stockholm syndroom en heb enkel als (twijfelende) abonnee een ‘band’ met T-M. ‘Twijfelend’ met name vanwege de belabberde stabiliteit van 3G. Ik heb voor slechts 12 maanden verlengd bij T-M ivm de iP4, daarna ben ik wellicht weg.

  87. De Duitse T-mobile iPhone is ook nog niet geupgrade naar iOS 4.0.1, aan de grafiek van de signaalsterkte te zien.

  88. Extragratis tip:
    Apple reseller LJS Automatisering in Den Haag heeft zo’n kniptang gewoon liggen, dus je kunt daar gewoon je sim knippen, mocht het nodig zijn.
    Is werkend bevonden!

  89. Origineel geplaatst door MacRo
    Een beetje realiteitszin kan geen kwaad. Een onbenulligheid opblazen tot megaproporties, en daar vervolgens de flaters van de afgelopen tijd erbij slepen is een beetje triest. Ondanks de beroerde informatie van de klantenservice (ivm de enorme drukte tijdelijke niet-ervaren call center medewerkers?) kun je zelf ook wel beredeneren dat je zo’n micro-sim bij je iP4 krijgt. Het belt een beetje lastig zonder.“Onbegrijpelijk dat T-M zo een brief eruit stuurt”? Zo’n brief maakt onderdeel uit van een geautomatiseerd logistiek proces. En aan de tone of voice te merken komt deze brief van een marketingafdeling. Bedoeld om de klant gerust te stellen (hoe ironisch in deze) en twijfel over de genomen beslissing (contractverlenging) weg te nemen. ‘Er verandert afgezien van uw abonnement/contract niets, u kunt uw huidige sim en 06-nummer blijven gebruiken’. Maar nu even niet… (qua sim) Niet echt iets om emotioneel van te worden.En nee, ik heb geen last van het Stockholm syndroom en heb enkel als (twijfelende) abonnee een ‘band’ met T-M. ‘Twijfelend’ met name vanwege de belabberde stabiliteit van 3G. Ik heb voor slechts 12 maanden verlengd bij T-M ivm de iP4, daarna ben ik wellicht weg.

    Onbegrijpelijk dat je zo je hand boven Tm kan houden. Hoelang geleden is het dat SJ de Iphone presenteerde??? We praten over 1,5 maand!!! Als het pas een dag van te voren bekend zou zijn dat de iphone een microsim nodig heeft, ok, dan kan je uit snelheid om een brief eruit te sturen een standaard foutje over het hoofd zien. Maar TM heeft 1,5 maand de tijd gehad, dan kan dat echt niet!!!

  90. Ik bestelde een 32GB zwart model en krijg een bevestiging voor 16GB wit. En dan als klant ook straks 10 eurie betalen?
    Well done T-Mobile.

  91. Ik heb de iPhone besteld vanaf mijn vakantieadres. En ik kom pas 7 augustus thuis wat gebeurt er dan eigenlijk met mijn reservering? Moet ik een contract ondertekenen dat per post woedt opgestuurd? Of hoe werkt het?

  92. @Luc je krijgt een bevestiging van je contractvernieuwing.

    Ik kreeg de brief zaterdagochtend 10:00 u in de bus..

    hopelijk komt mijn phone net zo snel als de bevestiging

  93. tja jongens, dit zijn allemaal ”geruchten”
    het is gewoon een standaard brief die wordt verstuurt als je opnieuw een contract afsluit. Daar komt naar mijn idee geen mens aan te pas, allemaal automatisch, met computers ( duh logisch ) .
    het is natuurlijk wel een slordig foutje, maar dat is bij t-mobile ook mogelijk, ( dat hebben we de laatste tijd wel gezien XD ).
    natuurlijk krijg je een micro sim bij je Iphone 4.

    we wachten in spanning af.
    iemand al meer informatie met betrekking tot de levering van de iphone 4?

  94. Nu ik dit alles lees ben ik zo blij dat ik over een maand verlost ben van T-mobile (dan loopt mijn 2 jarige Iphone abonnement af) en ik zal dan overstappen op Vodafone. Ik ben al sinds februari(!) met T-mobile aan het bellen en mailen, omdat ik geen bereik heb sinds mijn verhuizing. Dat heeft niks te maken met het 3G fileprobleem. Na heel wat mails richting T-mobile hebben ze het probleem eindelijk onderzocht en me gelijk gegeven. Ze hebben 3 maanden nodig om het probleem op te lossen en dus krijg ik 3 maanden 50% korting op mijn abonnement, toch handig van ze wetende dat mijn contract over een maand al afloopt!!! Hierop opnieuw een klacht naar T-mobile. Uiteraard handelt weer iemand anders de klacht af, die niet kan lezen cq nadenken. Deze persoon gaat er vanuit dat ik het over het 3G fileprobleem heb, terwijl in de mail van zijn collega die is bijgesloten, duidelijk het erkende probleem + aangeboden oplossing staat. Deze persoon mailt doodleuk terug dat ik alleen korting krijg op internet en niet op het hele abonnement en gaat niet in op het feit dat mijn abonnement over een maand afloopt. Dus opnieuw een mail gestuurd en krijg vervolgens een mail terug dat mijn klacht al afgehandeld is en dat ze dus niet meer op mails van mij over dit probleem zullen reageren! Een manager krijg je niet te spreken. Ik heb er over gedacht om ze een bezoekje te brengen, maar ook dat is volgens mij kansloos. Ik ben er helemaal klaar mee. Jammer als je bedenkt dat ik al klant ben sinds Ben bestaat. Ik probeer de Iphone in België te bemachtigen als de wachtrijen enigszins opgetrokken zijn. Het is te gek voor woorden, dat het alleen mogelijk is om aan de Iphone te komen in Nederland met alleen een wurgcontract bij T-mobile. Eigenlijk zou ik de Phone daardoor helemaal niet meer moeten willen hebben, maar ja het is zo’n prachtig apparaatje!

  95. @mark: Heel knap van je, dat je al weet dat nieuwe klanten wel een gratis microsim krijgen. Aangezien nieuwe klanten pas vanaf 30 juli een iPhone 4 kunnen bestellen.

  96. Hieruit blijkt dat de Klantenservice/PR-Afdeling/weetikveel van T-Mobile slecht personeel heeft, wat helemaal niets van hun producten afweet. Kom zég… Een beetje verkoper weet toch wel dat de iPhone 4 een micro-simkaart heeft? Of heeft die persoon die, die brieven rond heeft gestuurd onder een steen geleefd?

  97. Iets voor iPhoneclub om alle ellende omtrent de lancering van de iPhone4 en de ellende met de komende uitrol ervan eens aan te kaarten bij Radar of Kassa. Op deze manier wordt ons aller leed gebundeld gepresenteerd via de landelijke media. Wellicht dat er dan iets of wat gedaan kan worden aan alle problemen.

    Ik lees nieuws over een uitgestelde witte iPhone, wel of geen micro-SIM. En weet je wat ik denk? T-Mobile zal mij er persoonlijk van op de hoogte moeten stellen. Doen ze dat niet, dan stel ik ze officieel in gebreke per aangetekende brief.

    Zakelijk bellen wij binnen ons bedrijf al jaren met Vodafone en dat deed ik voor de iPhone prive ook. Als ik in een uitzonderlijk geval een probleem heb bij Vodafone wordt dat altijd netjes opgelost.

    Nu kan ik helaas weinig zeggen over T-Mobile. Ik bel met m’n iPhone, internet en mail gebruik ik en verder nooit gezeur gehad. Maar het lijkt erop dat het nu toch zover gaat komen.

    Ik ben klaar voor een eerlijke strijd zodat de dienstverlening wordt van wat deze ooit ten tijde van BEN was. Service is geen afdeling maar iets wat je aanbiedt (Quote: Tele2 zakelijk).

    Nu riekt het naar zoveel mogelijk omzet behalen en daar zo min mogelijk voor doen…

  98. @Jowieh!:

    Een ingebrekestelling kan alleen bij een gebrek in de nakoming (dit is een juridisch begrip). Bovendien houdt een ingebrekestelling doorgaans een nieuwe termijn tot nakoming in. Ik zie dus niet precies wat je hiermee zou willen bereiken. Je wilt volgens mij aantonen dat T-mob in verzuim is. Ik zie echter niet in waarmee zij in verzuim zou zijn. Komen ze een mondelinge of schriftelijke verplichting jegens jou niet na? Ik geloof niet dat dit het geval is. Je baalt natuurlijk van de niet-eenduidige berichtgeving. Dat vind ik ook bijzonder slordig, maar dit lijkt me onvoldoende voor verzuim.

    Zelf heb ik nog steeds een BEN simkaart (van vóór het T-mob tijdperk). Ik ben het met je eens dat de service sindsdien achteruit is gegaan. Ik zou echter wel uitkijken met het in de strijd gooien van (verkeerde) juridische termen. Overigens vind ik het een goed punt van je om dit alles bij Kassa of Radar aan te kaarten.

  99. Stelletje geldwolven zijn het want een normale simkaart die je bij begin Abbo krijgt kost je in principe niets extra’s…
    om dan tussentijds de aanschafprijs ook nog eens te verdubbelen en door te geven dat je bij afsluiten abbo er nog 1tje fysiek mag komen afhalen geeft aan hoe slinks Tmobile gebruik maakt van Hypes en Rages…

  100. Haha, heeft iemand dit nog gechecked? T- mobile levert gewoon een microsim. Komt niet tegelijk met het toestel, wordt van te voren toegestuurd.

  101. Ging ervan uit dat de kosten voor die micro-sim ook inbegrepen waren in de prijsverhoging…

  102. @Grover

    Ik was niet geheel duidelijk zie ik. Ik doel op mijn bestelling van een witte iPhone met een verlenging van 1 jaar. Nu lees ik via “onofficiele” kanalen dat deze nog niet geleverd kan gaan worden.

    En Grover, begrijp me niet verkeerd, ik run een bedrijf en weet wat “in gebreke stellen” inhoud.

    Ik ben een verlenging aangegaan voor 1 jaar met daarbij de keuze voor een witte 16gb iPhone. Wanneer T-Mobile mij niet tijdig op de hoogte stelt van deze vertraging en mij een passend gelijkend aanbod zal doen dan zijn zij wel degelijk in gebreke. Het toestel vormt namelijk samen met het jaarcontract een koopovereenkomst.

    Over wel of geen bereik daar hoor je me niet over. In mijn vakgebied ben ik vaak in gebouwen waar het bereik uberhaupt niet optimaal is met T-Mobile. En over het algemeen ben ik tevreden genoeg. Ik kies niet voor niets een ander netwerk als het gaat om het zakelijke telefoonverkeer.

    Terugkomend op de media opzoeken. Ik lees heel veel negativiteit in de reacties bij de berichten. De enige oplossingen zijn, samen krachten bundelen, je problemen met T-Mobile bij de firma per aangetekende brief kenbaar maken of, als je er geen zin in hebt om er iets aan te doen, je mond houden.

    Zoals ik al schreef, vooralsnog nooit problemen gehad met T-Mobile, maar op het moment dat het wel zover zal komen, dan zal ik dat netjes kenbaar maken. En als we dat allemaal doen dan pas kan er een mogelijkheid zijn dat er iets verandert…

  103. Origineel geplaatst door peter
    Haha, heeft iemand dit nog gechecked? T- mobile levert gewoon een microsim. Komt niet tegelijk met het toestel, wordt van te voren toegestuurd.

    Als ik het zo lees lijkt het wel alsof iedereen behalve iPhoneclub dat heeft gedaan. Zo te lezen had men heel wat ellende en verwarring kunnen voorkomen als ze dat nu wel eerst eens hadden gedaan. Bevestigingsbrieven zijn vandaag de dag nou eenmaal geautomatiseerd waardoor je het probleem kunt krijgen dat wanneer er iets nieuws is zo’n brief ineens niet meer klopt (zoals in dit geval dus blijkt). T-Mobile is daarin niet de enige. Zo heb ik ook eens met Vodafone aan de lijn moeten hangen omdat ik een bevestiging van een opzegging kreeg ipv een omzetting. Blijkt dat heel die omzetting niet meer mogelijk is. Communiceer zoiets dan zou je denken maar ja, daar zal wel niet zo’n automatische respons voor zijn…

    @Jowieh!: Dan behoor je ook te weten dat er nog iets bestaat als het begrip “overmacht” en clausules waarbij men duidelijk aangeeft dat men van de genoemde leverdata af kunnen wijken. Ik zou me niet verbazen als er in geval van de witte iPhone het gewoon neerkomt op overmacht. T-Mobile kan er niets aan doen dat Apple nu ineens niet de levertijd na kan komen.

  104. @ppl

    Overmacht, dat zouden ze inderdaad kunnen aangeven. En dan hebben ze een punt. Maar, ik neem aan dat je het met me eens bent dat als je als toeleverancier dichter op de bron zit, je waarschijnlijk ook meer informatie hebt dan de argeloze consument. Is het verstandig geweest van T-Mobile om de witte iPhone te “verkopen” als alle andere verkoopkanalen in de wereld dat nog niet doen?

    De keten van verantwoordelijkheid (Apple –> T-Mobile) gaat niet op. Ik als klant sluit een koopovereenkomst met T-Mobile, niet met Apple.

    Daarbij, ik heb ook aangegeven dat als T-Mobile een passend gelijkend aanbod doet dat er dan geen ingebrekestelling hoeft te zijn.

    Vooralsnog gaat het dus om de communicatie met de klant. T-Mobile licht mij niet in over de eventuele op handen zijnde vertraging. Ik wil niet koste wat kost een witte hoor. Als het zwart moet zijn, prima dan zwart. En dat dat iets later wordt omdat de witte dus niet leverbaar is, ook prima. Maar het niet officieel melden, niet prima. En daar zit dus mijn punt van eventueel ingebrekestelling.

    Officieel gaat mijn nieuwe contract weer in op 1 augustus. Mijn mening is dus als volgt: Aangezien er geen zicht is op uitlevering van een witte iPhone zal T-Mobile mij voor die tijd moeten contacteren en mij een keuze voorleggen. Een zwarte nemen met iets meer vertraging en dus mijn contract ook in laten gaan. Of afzien van de hele bestelling en dus het contract. Dat zou netjes van ze zijn. Mee eens?

    Waar het om gaat is dat we met zijn allen aan de bel moeten trekken over de dienstverlening en de communicatitie.

    Overigens, mijn aandeel voor de #fail lijst van T-Mobile.

    Op de dag van de voorverkoop de inmiddels bekende problemen. Niet doorkomen, niet kunnen inloggen etc. Uiteindelijk iemand aan de lijn voor een terugbel actie. Eigenwijs, nog eens geprobeerd en prijs. Doorgesproken wat ik wil, allemaal in orde. Zou je zeggen.

    Volgende dag. T-Mobile, belt omdat ze een terugbel actie hebben. Wat ik precies wil. Meneer van gister heeft niets doorgevoerd. Vreemd. De man aan de lijn ziet wel staan wat ik wil. Dus hij zet het nu wel in het systeem. Gaat allemaal heel snel. Ik hang weer op.

    Een uur later ga ik ineens twijfelen. Wat heeft hij nou ingevoerd. Ik bel weer terug, want denk je? Ik wilde 1 jaar verlengen maar sta er toch voor 2 jaar in. Gelukkig is ook die hobbel snel weer gladgestreken.

    Zorgelijk vind ik dat altijd, want degene die niet oplet zit ineens vast aan iets wat hij of zij niet wilde. Probeer dan nog maar eens hard te maken hoe het nou wel zat.

    Overigens voor een eventueel gezamelijke actie: Een survey met een aantal punten die ter discussie gesteld kunnen worden? Zo kan er een idee van de problemen verkregen worden en de uitkomst daarvan bij T-Mobile neergelegd worden zodat ze er iets aan kunnen doen?

    Gonny? Jean-Paul? Iets om vanuit iPhoneclub te organiseren?

  105. Ontvang je die Iphone op a.s vrijdag als je bent ingeschreven voor die voorverkoop of moet je 4 tot 6 weken wachten?

  106. @Dave: dat weet nog niemand. Alles wat je op het internet leest zijn geruchten en als je het aan T-Mobile zorg vraagt krijg je allemaal verschillende antwoorden. Het is voor ons allemaal afwachten hoe het vrijdag zal gaan, niemand weet het zeker.

  107. Net met de klantenservice gebeld. Ik ga mijn huidige iphone 3g vervangen voor de iphone 4. In mijn geval moet ik naar de t-mobile shop voor een nieuwe sim (of creatief met de schaar aan de gang). Jippie!

  108. @Gonny van der Zwaag: Zal er nog steeds voor naar een T-mobile shop moeten. Ben bang dat ik de discussie niet aan wil gaan voor eur 10. Wil gewoon een werkend toestel en liefst zsm. 😉

  109. Origineel geplaatst door beyaz12
    Ik heb tijdens mijn aanvraag duidelijk vernomen dat er wel een microsim wordt verstuurd net voor ontvangst iPhone. De bumper krijg ik ook enkele dagen eerder dan mijn iPhone 4.

    Hoe weet je dat je de Bumper eerder geleverd krijgt? Kunnen wij niet kiezen uit de 8 hoesjes?

  110. Heb net met t-mobile gebeld en de micro-sim wordt een week van tevoren thuisgestuurd of met de levering van de telefoon zelf. T-mobile zorgt ervoor dat iedereen meteen zijn/haar toestel kan gebruiken

  111. Ik heb anders net gebeld en daar zeggen ze dan weer dat je die zelf moet kopen bij een t-mobile schop!!!! hoe verwarrend kun je de verschillende dingen brengen????

  112. Zo slecht dat ik er om moet lachen.

    Die mensen die bij de klantenservice werken krijgen geen of verkeerde informatie, kun je eigenlijk niets kwalijk nemen.

    Tijdens de voorverkoop werden er ook al de meest uiteenlopende antwoorden gegeven op vragen.

    Dit soort simpele vragen moeten toch allang bekend zijn, ik neem aan dat er niet deze week nog over beslist gaat worden?! En dan ook nog zo’n brief versturen waar iedereen die ook maar iets van de iPhone 4 weet kon zien dat je je normale sim helemaal niet kunt gebruiken. Wat een amateurisme wederom bij T-mobile.

    Moet toegeven dat ze wel consistent zijn. (fout na fout)

  113. Ik heb mij via de T-shop ingeschreven en dus ook 50 euro betaald. Tot op heden nog geen enkele reactie. Net geprobeerd via de klantenservice naar de shop te bellen, maar krijg als reactie: ‘we kunnen u niet doorverbinden. Nee, wij kunnen hun ook niet bereiken. U zult toch echt zelf daar langs moeten gaan.’ GRRR…Ze zijn toch een telco, maar klantvriendelijk communiceren ho maar.
    Er zijn nog mensen die wel gewoon hele dagen in de week moeten werken!
    Helaas kan ik jullie dus nog geen update geven over mijn project ‘iPhone 4 aanschaffen’. Als ik vandaag eerder van mijn werk kan, ga ik proberen voor sluitingstijd langs de shop te gaan.

  114. Nu 1 microsimkaart rijker (GEEN 10 euro armer) met adapter in huidige Iphone3G klaar voor Iphone 4 laat maar komen…

    Ik ben om 13.00 uur naar tmobileshop (in Zeist) geweest. Met mijn Iphone 3G en mijn bevestigingsbrief voor de Iphone4. Kreeg gratis microsimkaart en adapter. In de shop geactiveerd en sims verwisseld zonder de iphone uit de doen. Terplekke getest of alles werkte. Piko bello in orde. Medewerkster excuseerde zich voor knullige brief en ik ging zeer tevreden huiswaarts.

  115. Ik heb ook € 50,- aanbetaald. Ik ben 2 jaar geleden gebeld door de winkel op de releasedag dat ik hem kon gaan ophalen. Zal nu wel hetzelfde gaan. Ik heb me onlangs evengoed laten terugbellen. Volgens de medewerker kon ik alleen maar telefonisch mijn abb. verlengen met de 4G. De grootste onzin natuurlijk.

  116. Ik lees net op de twitter van T-mobile dat er wel een microsim mee wordt geleverd..:

    @tmobile_iphone Krijgen mensen die de iPhone 4 hebben gepre-order’d ook een microsim wanneer de iPhone wordt afgeleverd? 🙂

    @VorteXLP Ja, je ontvangt kosteloos een Microsim bij de je iPhone 4. ^AdW

    http://twitter.com/tmobile_iphone

  117. Heb net met T-mobile gebeld..
    Kreeg het volgende te horen:
    Micro-sim wordt gewoon meegestuurd het kan alleen dat deze nog telefonisch geactiveerd moet worden..
    Maar je hoeft hem dus niet zelf aan te vragen of te halen in een shop.

    Wat de levering betreft: Een deel van de klanten krijgt hun telefoon vanaf 30 juli. En een deel moet wachten of de volgende batch. Dit kan max 8 weken duren.
    Als je een order id hebt kan je bij t-mobile navragen in welke groep jij zit.

    Hoop dat jullie hier wat mee kunnen.

  118. @Maarten TM Klantenservice kan (nog) niets vertellen over groepen. 30 juli of later. Op onze bevestigingsbrieven staat geen orderid en tm weet op dit moment niet hoeveel ip4 uitgeleverd kunnen worden. Dus ik heb het idee dat er broodje aap verhalen worden doorgegeven.

  119. Bij Belsimpel.nl, waar ik mijn iphone 4 besteld hebt. Daar krijgt ik het met micro een bumper erbij.
    Wat voor bumper het is, weten ze echter nog niet te vertellen, daar ze het nog niet hebben gezien wat voor één het wordt.

  120. Voorinschrijving iPhone 4.
    Na lang wachten arriveert op vrijdag 30 juli ook in Nederland de iPhone 4. De verwachte voorraad van de iPhone 4 zal in de eerste weken helaas beperkt zijn, maar vanaf 30 juli ben je uiteraard van harte welkom in één van onze eigen en/of partner verkoopkanalen om je alvast in te schrijven voor deze unieke telefoon. Op het moment dat de iPhone 4 weer beschikbaar is, ben jij de eerste die het hoort.

    Bovenstaand staat nu op de site van T-M. Dit voospelt niet veel goeds

  121. Vandaag met het distributiecentrum van t-mobile gesproken. De micro-sims liggen al klaar! De iphone4 moeten nog binnenkomen, worden vrijdag verwacht, ze hadden over 2.000 stuks en het betreft de voorinschrijvingen. Ze moeten dan nog ingepakt worden dus ze verwachten dat de verzending pas volgende week kan plaatsvinden

  122. T-Mobile heeft zowaar de FAQ uitgebreidt op de site met Q&A’s over de micro SIM kaart…nou nog alle onduidelijkheid rond de levering/reserveringen (9juli/20juli)… 🙁

    http://www.t-mobile.nl/iphone/3gs/4/veelgestelde-vragen.html

  123. Origineel geplaatst door Hans
    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag@Job l’Amie — Ik dacht even dat ik gek was geworden. Ik heb hier namelijk een bonnetje liggen van 5 euro. Het was mij even ontgaan dat ze die prijs omhoog hebben gegooid. Waarom nou weer, tijdens de uitrol van de iPad en iPhone 4. Nieuwe slogan: “T-Mobile: let’s make things more confusing”. Ik zal het aanpassen.Ik heb ook een vraagteken achter de titel gezet, omdat ook dit weer een mooi voorbeeld is van T-Mobile-medewerker A zegt “ja”, T-Mobile-medewerker B zegt “nee”. Ik krijg er wel een beetje een punthoofd van. Ik heb de afgelopen dagen meerdere tips gehad van mensen die vertelden dat ze apart moeten kopen. Nu hoor ik via Twitter ook weer mensen die zeggen dat je zelf naar de winkel moet, maar dat de microsim gratis is. En mogelijkheid 3 is dat de microsim al standaard in de verpakking zit.Argh… T-Mobile, regel toch eens goede voorlichting aan het personeel!@Gonny kijk eens goed op de bon, die 5 euro is voor de adapter, de sim is gratis. (had ik nl ook) En je had ook alleen de sim zonder adapter kunnen kiezen dan had het niets gekost. (maar dat zeggen ze er niet bij)

    Voor iedereen die denkt dat de microsimkaart gratis is… de 10 euro kosten die eraan zijn verbonden worden automatisch op je volgende nota erbij gerekend 😉

    Dus je hoeft op dat moment inderdaad niks te betalen maar uiteindelijk zullen we allemaal zien dat het niet alleen maar 10 euro is maar ook 10 euro MET 19% BTW!! Let maar op! 😉

  124. @Jowieh!: Het zou netjes van T-Mobile zijn als ze contact met je opnemen dat de levertijd is uitgelopen en jou de vraag voorlegt of je wil wachten of niet (dan is vaak de optie dat je van de “koop” af kunt zien). Het is echter nog altijd geen recht omdat je bij hun geen telefoon koopt maar een dienst afneemt. De telefoon is iets wat daar dan deels bij hoort. De constructie is daardoor ietwat anders dan wanneer je een Mac in de winkel zou kopen. Daarnaast moet je je ook beseffen dat je een overeenkomst met elkaar afsluit en daarin staan geen leveringsdatum genoemd. Jij moet gewoon zorgen dat alles betaald wordt en T-Mobile moet gewoon zorgen dat alles geleverd wordt. Zo niet dan kan de overeenkomst ontbonden worden. Het enige waar je over kunt beginnen is het feit dat T-Mobile jou een verkeerd plaatje schetst wat betreft de leveringsdatum. De situatie waarin je je bevindt is niet zo sterk als je zou denken, de kans op verliezen is erg groot. Zo eenvoudig is dit verhaal eigenlijk niet.

    @PardyHardy71: Er is inmiddels een update van dit artikel (maar dat was ook al wel te raden uit de eerste 20+ reacties die het bericht tegenspraken): https://www.iculture.nl/82028/t-mobile-levert-toch-microsim-bij-iphone-4/

  125. Toevallig dat ik dit bericht (ppl) nu lees. Heb zojuist opgehangen met T-Mobile.

    Allereerst: Vandaag ontving ik namelijk 2 bevestigingsbrieven. De ene voor 24 maanden, de ander voor 12 maanden. Rechtgezet.

    Toch maar even de vraag gesteld over hoe T-Mobile om denkt te kunnen gaan met de communicatie over de levertijd.

    De mdw. ging op zoek naar een antwoord. Het eerste wat hij tegenkwam over de witte iPhone en de uitgestelde levering:

    “1 week voorafgaand aan het einde van de gecommuniceerde levertijd van 8-10 weken zal de klant op de hoogte gesteld worden van vertragingen”

    Vrij laat als je het mij vraagt, maargoed. Iets verder vond hij informatie dat de witte iPhone voorlopig niet meer verkocht kan worden vanwege de onbekende levertijd.

    Ik heb dus maar wijselijk gekozen voor een zwarte. Daarvoor kreeg ik iemand anders aan de lijn die me te kennen gaf “een beetje Apple moe te zijn”. Ik vroeg aan deze persoon of het wijs was van T-Mobile om de witte aan te bieden als allle andere verkoopkanalen dat niet doen. Zijn verweer was dat Apple gecommuniceerd had de witte iPhone vanaf 30 juli uit te gaan leveren en dat 36 uur geleden heeft gewijzigd in “nog niet leverbaar tot nader order”.

    Dat vond de mdw. in kwestie erg vervelend omdat het veel tijd en energie kost. De vraag wanneer T-Mobile een officieel bericht zou uitgeven aan klanten die een witte iPhone besteld hebben werd beantwoord met “waarschijnlijk in de loop van volgende week”.

  126. Net bij de post een nieuwe simkaart gevonden, microsim, nu nog even afwachten tot de iphone wordt geleverd, ben benieuwd, als het goed is zou dat nog 6-8 weken gaan duren. Ik heb me wel bij de voorinschrijving aangemeld, maar dan nog zou het 6-8 weken gaan duren, wel een beetje jammer,

  127. ik heb ook geen microsim gekregen toen ik vandaag mn iphone 4 ophaalde.
    raar want de kerel van tmobile wist heel goed dat ik nu een iphone 3g heb en dus een nieuwe sim nodig heb…

    Ik heb dus niks aan mn telefoon totdat Tmobile het morgen rechtzet…vreemd vreemd en niet klantvriendelijk van ze

  128. is het ook mogelijk om een micro sim te bestellen maar dan gewoon los? zonder telefoon? voor de iphone 4, want die heb ik nl al.

    Graag een reactie en als iemand een link heeft van waar ik deze kan bestellen (voorkeur t-mobile) alvast bedankt

  129. Heeft iemand een idee wat de nieuwe aanbiedingen worden van de Iphone 4?

    Dit ivm er staat bij iedere provider/shop dat de huidige aanbiedingen geldig zijn tot 30 september?

  130. @Marieke – Nee, kijk even goed naar de brief. Daar staat duidelijk: hetzelfde nummer.

  131. @Job l’Amie – Ik dacht even dat ik gek was geworden. Ik heb hier namelijk een bonnetje liggen van 5 euro. Het was mij even ontgaan dat ze die prijs omhoog hebben gegooid. Waarom nou weer, tijdens de uitrol van de iPad en iPhone 4. Nieuwe slogan: “T-Mobile: let’s make things more confusing”. Ik zal het aanpassen.

    Ik heb ook een vraagteken achter de titel gezet, omdat ook dit weer een mooi voorbeeld is van T-Mobile-medewerker A zegt “ja”, T-Mobile-medewerker B zegt “nee”. Ik krijg er wel een beetje een punthoofd van. Ik heb de afgelopen dagen meerdere tips gehad van mensen die vertelden dat ze apart moeten kopen. Nu hoor ik via Twitter ook weer mensen die zeggen dat je zelf naar de winkel moet, maar dat de microsim gratis is. En mogelijkheid 3 is dat de microsim al standaard in de verpakking zit.

    Argh… T-Mobile, regel toch eens goede voorlichting aan het personeel!

  132. @Job l’Amie – Mispoes! Toen ik mijn microsimkaart kreeg, stond in de bijgeleverde brief dat ik hem via My T-Mobile of door het bellen naar de klantenservice kan activeren. Dat activeren kan dus gewoon buiten een fysieke winkelmedewerker om.

  133. @Hans – Er staat 64KB op de bon. Zit dat in de plastic adapter? (lijkt me sterk)

    Ik weet net niet hoor. Bij mij ontstond (pas na het afrekenen) discussie of ze ook nog zo’n adapter in de envelop zouden meestoppen. Dus ik ben er vrij zeker van dat ik een microsim heb gekocht en niet een betaalde adapter met gratis simkaart.

  134. @Huub – … en toen heb je ze natuurlijk gewezen op de opmerking van @tmobile_webcare dat je de simkaart er gratis bij krijgt.

    Ik heb trouwens een vraag uitstaan bij de PR-afdeling van T-Mobile, maar nog geen antwoord. Zal wel ingewikkeld liggen…

  135. @Cogy: Goed gevonden. Maar dat staat al sinds 11 uur in het artikel (zie mijn eerdere reactie van vanochtend).

  136. @Edwin – Die aanbiedingen van telecomwinkels gelden altijd tot einde van de maand. Niets nieuws dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.