Reacties voor: iPhone 4 gebruiken met een braille-apparaat

Blinden en slechtzienden die afhankelijk van een braille-apparaat zijn kunnen daarvoor ook de iPhone 4 gebruiken. Een muzikant toont hoe het werkt.
Lees het complete artikel → iPhone 4 gebruiken met een braille-apparaat

Reacties: 22 reacties

  1. Super handig voor de mensen die slechtziend zijn. Ze proberen de apparatuur toch ook toegankelijk te maken voor die doelgroep.

  2. Handig! ik wordt alleen gek van de focus van de video camera…

  3. Had ik nou ook eens gelezen dat Apple bezig was met een scherm waarop knoppen tevoorschijn konden komen? Dat zou dan handig zijn voor het gamen, maar is natuurlijk ook een oplossing voor blinden. 🙂

  4. ‘De 6,5 minuten durende video is misschien wat moeilijk doorheen te komen als je niet tot de doelgroep behoort…’ Want voor de doelgroep is het zo leuk om te ‘zien’.
    Verder snap ik niet zo goed waarom je als blinde een iPhone zou nemen, niet voelbare knoppen en stukken duurder dan een simpele Nokia.

  5. Was wel
    leuk geweest in de film ‘sneakers’ http://www.imdb.com/title/tt0105435/

  6. Volg zelf ook een yahoogroep voor blinden mbt telecommunicatie en steeds meer stappen over op de iPhone en men is erg enthousiast. Het kost een beetje tijd om te leren, maar men is snel erg enthousiast over het gebruik ervan.

    VoiceOver maakt het al erg toegankelijk en met een brailletoetsenbord kan men ook makkelijk tekst invoeren, maar dit gaat ook prima via de verschillende manieren van typen.

  7. Sorry dat ik het zeg,wat heeft het voor een zin om een filmpje te maken voor blinden?

  8. @koenvdvoort: Als je bedenkt dat een visueel gehandicapte om gebruik te maken van een Nokia/Symbian telefoon nog steeds aparte spraaksoftware moet aanschaffen van een paar honderd euro dan is je voordeel snel berekent. De spraaksoftware wordt echter wel bijna altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Een iPhone is echt niet veel duurder als andere hulpmiddelen die visueel gehandicapten aanschaffen. Dan is het zelfs goedkoop.

    Daarnaast: een visueel gehandicapte ergert zich echt niet aan een term als zien. Dat is gewoon spreektaal. Zien is meer dan alleen kijken met je ogen.

    Een filmpje om te illustreren hoe een blinde gebruiker over de iPhone denkt.

  9. @Ralph: Sinds wanneer zijn visueel gehandicapten ook doof?

  10. @Frank van Manen:
    Ja dat patent dat ze hebben idd, dat het oppervlak kan vervormen haha idd voor slechtzienden een uitkomst, maar ben benieuwd of dat snel op wordt toegepast

  11. De 6,5 minuten durende video is misschien wat moeilijk doorheen te komen als je niet tot de doelgroep behoort

    Ja, blinde mensen op iphoneclub zullen er idd wel goed doorheen komen.

    Vooralsnog is het goed dat er rekening met ze wordt gehouden bij een iPhone, al denk ik dat de ‘doelgroep’ heeeeeel erg beperkt is.

  12. Origineel geplaatst door Petra
    @Ralph: Sinds wanneer zijn visueel gehandicapten ook doof?

    Maar dan is het wel lullig om je filmpje te beginnen met; “Today I would like to show you this device…”

    Overigens heb ik meerdere vragen voorbij zien komen van slechtzienden die een iPhone willen. Zelf ben ik ook redelijk slechtziend en gebruik ik de zoomfunctie erg vaak. Ik hoef gelukkig niet aan de braille, maar het apparaat is zelfs zonder goed zicht een erg prettig apparaat.

  13. Origineel geplaatst door Flugeltje:

    Ja, blinde mensen op iphoneclub zullen er idd wel goed doorheen komen.

    Vooralsnog is het goed dat er rekening met ze wordt gehouden bij een iPhone, al denk ik dat de ‘doelgroep’ heeeeeel erg beperkt is.

    Deze filmpjes worden echt niet VOOR uPhoneclub gemaakt hoor, iPhoneclub haalt het merendeel ook gewoon van YouTube!!

  14. @iPhoned:
    Ooowh echt???
    Ik reageer toch op de tekst op deze site? Staat er duidelijk bij. Als je wilt reageren, moet je eerst leren lezen.

  15. Mooi is dit.
    Ik vraag me af in hoeverre 3th party apps en website’s goed te gebruiken zijn aangezien de betreffende devvers vast niet specifiek rekening houden met blinde personen.

  16. @Petra: Wow, bedankt voor de link.

    Ik vind het wel erg indrukwekkend om te zien hoor. Apple heeft blijkbaar een complete set interacties voor blinden ontwikkeld die naadloos over de iPhone interface wordt heengelegd. Ongelofelijk hoe soepel dat gaat.

  17. M’n pa is blind en heeft een 3Gs. Hij gebruikt ‘m met Voice Over en kan sinds iOS4 ook zijn Bluetooth braille leesregel de telefoon ook gebruiken.

    Hij leest sms’jes, surft, leest artikelen et cetera. Werkt naadloos en de Nederlandse spraak is uitstekend.

    Snap niet dat Apple zich daar niet wat meer op voorstaat, want het is paradoxaal genoeg een van de beste telefoons voor blinden en slechtzienden.

  18. Origineel geplaatst door Lars
    Snap niet dat Apple zich daar niet wat meer op voorstaat, want het is paradoxaal genoeg een van de beste telefoons voor blinden en slechtzienden.

    Misschien omdat te zwaar promoten van het toestel als perfect aangepast voor blinden de sales voor zienden zou benadeln?
    Nu vindt ik anders wel dat deze functie goed in het daglicht komt. Ik heb de andere fabrikanten nooit fron page horen spreken over de integratie mogelijkheid van braille latten .. Hier is het met ios 4 duidelijk in de speech en op de website vermeld.

  19. En met ‘haptic technology’ kan het alleen maar beter worden. “Mensen die alleen maar kijken zijn altijd blind”

  20. citaat : “De 6,5 minuten durende video is misschien wat moeilijk doorheen te komen als je niet tot de doelgroep behoort”

    hoe kun je als je tot de doelgroep behoort deze video bekijken ??

  21. “Misschien omdat te zwaar promoten van het toestel als perfect aangepast voor blinden de sales voor zienden zou benadelen?”

    Muh? Dat begrijp ik niet. Heb het niet over een wereldwijde campagne, maar gewoon een specifieke promotie via blindeninstellingen in diverse landen.

    En een videootje op de site van een blije blinde is alleen maar goed voor het imago.

  22. @koenvdvoort:

    Omdat er Voice Control op zit. Daardoor krijg je feedback van wat je doet. Dat krijg je ook niet bij een goedkope Nokia… immers weet jij zeker of je een 2 of 5 getoetst hebt? En laat staan menu’s doorgaan. Er is een hoop visueel ook nog aan de simpele Nokia’s. iPhone is wat dat aangaat, misschien tegen verwachting in, heel bruikbaar (maar niet perfect).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.