Apple wist discussies over Consumer Report en iPhone 4 van forum

Apple heeft discussies over de labtest van Consumer Reports van het forum gehaald. Het gaat om zo'n zes discussiethreads over het antenneprobleem.

antenne iphoneGisteren kon je lezen over de labtest die Consumer Reports met de iPhone 4 had uitgevoerd. De Amerikaanse consumentenorganisatie gaf een negatief koopadvies voor de iPhone 4 en raadde aan om de iPhone 3GS te kopen. Vrijwel elke Amerikaanse krant en (tech)blog schreef erover en ook op het Apple-discussieforum leidde dit tot een storm van reacties. Mensen verwezen naar het onderzoek, stelden er vragen over of vertelden hun eigen ervaringen. Maar vreemd genoeg verdwenen al die discussies door ingrijpen van Apple.

De moderators verwijderden vrijwel alle discussiethreads die over het onderzoek van Consumer Reports gingen. Gewone discussies waarin het antenneprobleem van de iPhone 4 wordt besproken, zijn nog wel aanwezig. Apple heeft wel vaker complete discussies gewist, waardoor je bijna van een standaardprocedure in geval van paniek zou kunnen spreken. Overigens valt het aantal verwijderde berichten nog mee: een stuk of zes discussiethreads werden weggehaald. Maar omdat internet nooit vergeet zijn ze nog gewoon terug te vinden in de cache van zoekmachines zoals Bing.

Helaas voor Apple ontstaat daardoor het omgekeerde effect: mensen die helemaal niet van plan waren om de Consumer Report-discussies op het Apple-discussieforums te volgen gaan nu toch maar even lezen welke vreselijke dingen er werden gezegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2010, 10:49
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple, discussie, iCulture forum, iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.