Reacties voor: iPhone 3GS met iOS4 voert reset uit tijdens het bellen

De iPhone 3GS voert na het installeren van iOS 4 spontaan een reset uit tijdens het bellen. Het komt vooral voor als je wat langere gesprekken voert.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 210 reacties

  1. Inderdaad mijn 3G is supertraag sinds 4.0
    Maar weet niet precies hoe ik er ook al weer van af kom

  2. Yep Same here

  3. Gebeurt bij mij helaas ook

  4. Ik vind zowel de iPhone 3GS van mij als die van mijn vriendin (ook 3GS ) helemaal niet lekker draaien. Loopt steeds vast en gaat terug naar homescreen. Oude besturingssysteem draaide veel stabieler. Ik begrijp dat het kinderziektes zijn, maar het is wel vervelend. Groet uit Amersfoort.

    P.S. Beiden geen jalebreak.
    Beiden geen onzin geïnstalleerd.
    Beiden nog meer dan 25 gig over.

  5. Al 2x gehad tijdens wat langere gesprekken, dacht eerst dat ik toestel verkeerd vasthield.

  6. Mijn iPhone wordt loeiheet en de batterij houd het een uurtje of drie uit.
    Ik dacht eerst dat het aan de jailbreak lag, maar na een un-jailbreak nog steeds het zelfde probleem.
    De iPhone heb ik hersteld in iTunes en nu worden de apps er terug opgezet.
    Ben benieuwd.

  7. Wow… ik was net toevallig op google aan het zoeken naar een oplossing.. Ik heb dit steeds vaker. En niet alleen bij het bellen, maar ook bij het spelen van games.. 🙁

  8. Dat heb ik bij mijn ipod 3g met ios 4.0.
    Soms reboot tie gewoon terwijl ik normaal een app gebruik.
    Als ik op homescreen zit dan reboot tie ook ineens of valt tie uit terwijl batterij nog vol is.

    Misschien andere mensen hier ook ervaring mee?

  9. Nog niet ervaren tijdens het bellen wel tijdens het schakelen tussen apps dat hij volledig vastloopt, 10/15minuten lang trut en daarna opnieuw opstart. Zeer vervelend.
    Ik heb een 3GS met 32GB waarvan slechts 22,3GB vrij zijn

  10. Ik bel niet langer dan 5 minuten 😉
    Dus geen last van gehad.

  11. Bij mij ook ach nog even doorbijten Abb pas verlengen in october

  12. Moet je je iphone maar niet zo vol pleuren en af en toe eens zelf opnieuw opstarten het blijft een pc en die slaan hier en daar wat ram op, ik en de iphones die ik onderhoud (ouders zus en broer ) hebben hier nooit last van.

    chaotische mensen zullen dit probleem wat meer hebben

  13. Ik heb het op mijn 3GS nog niet gehad, maar bel erg weinig. Ondanks een jailbreak heb ik geen enkel probleem met m’n toestel! Hij reset alleen als dat is aangekondigd…

  14. Genoeg gesprekken van 20+ min. gevoerd geen probleem ondervonden.
    Ja, heb ook apps met multitask draaien…

  15. Ik heb een 3GS zonder gevangenisbreek en multitask in gebruik, en bel vaak langer dan 5 minuten, en heb nog nooit een spontane reset gehad of terugspringen naar homescreen. Aan de poll te zien is het probleem bij ruim 70% onbekend?

  16. Ik heb er ook last van!! Zeer irritant en erg slecht van de nieuwe software!

  17. @ikke
    Tjonge je bent wel vol vanjezelf he?

  18. Schakel je alle applicaties die multitasking ondersteunen uit, dan blijkt het probleem zich niet meer voor te doen.

    Euh hoe doe je dat?

  19. Ik heb een iphone 3Gs en blijf lekker op OS 3.1.3 en heb nooit problemen iOS zuigt ! !

  20. Ik heb een ouwe 3G. Teruggezet op ios 3.1.3 vanwege trage performance met ios 4.x. Verder gejailbreaked en allerlei leuke achtergrondjes geinstalleerd via Cydia. Mijn iPhone is afbetaald dus ik ga nu een goedkoper sim only abonnement nemen. Ik ben tevreden zo.

  21. Origineel geplaatst door Ikke
    Moet je je iphone maar niet zo vol pleuren en af en toe eens zelf opnieuw opstarten het blijft een pc en die slaan hier en daar wat ram op, ik en de iphones die ik onderhoud (ouders zus en broer ) hebben hier nooit last van.chaotische mensen zullen dit probleem wat meer hebben

    Hou toch op man, dit mag gewoon niet gebeuren, volpleuren of niet, vroeger maakte dit ook niet uit, dus nu moet het ook niet uitmaken.

    @Vuurvreter, ik denk dat ze bedoelen dat je het multitaskenmenuutje ff moet oproepen (2 keer homebutton) en dan alles daar ff afsluiten.

  22. Ik heb geen last van een iPhone die reboot. Voor multitasking gebruik ik backgrounder en hiermee bepaal ik zelf welke applicaties ik wil gebruiken om te multitasken.

    Sinds iOS4 gaan diverse applicaties op de achtergrond draaien zoals de App store, NU.nl, Tweakers.net, Appie en zo zullen er nog wel een paar zijn.

    Gelukkig bied zToggle hiervoor uitkomst. Het menu wat je krijgt als je 2x op de home button drukt verdwijnt hierdoor ook. Geen gezeur meer met het als nog afsluiten achteraf, me batterij loopt al snel genoeg leeg en nu kan ik er weer ruim een dag mee doen.

    Via zToggle kun je ook je wallpaper uitzetten. Beide opties uit en je iPhone loopt weer als een zonnetje! Backgrounder en zToggle zijn beide via Cydia te downloaden.

    Ik las over zTogge in de volgende post, ook op iphoneclub.nl:

  23. Lijkt meer op een feature die alleen de Iphone4 had moeten hebben. Op deze manier ben je de deathgrip mooi voor.

    Waar gaat dit allemaal heen?

  24. Jailbreaken en met zToggle multitasken uitzetten!

  25. Jailbreaken en native “multitasking” uitzetten, en een cydia varriant downloaden

  26. Ik heb hier ook last van.

    Met ztoggle en backgrounder heb ik multitasking zoveel mogelijk uitgezet. Alleen de ‘overrides’ draaien nog multitaking. Dit lijkt iets te helpen, maar nog steeds re-boots.

    Ik heb het idee dat het te maken heeft met een ‘memory leak’ of met foutieve batterij indicatie. ik ben nu actief het vrije geheugen aan het monitoren.
    *** Aanvulling 15:05: zojuist weer een crash terwijl ik 125 MB free memory had.

    Iemand anders een suggestie?

  27. Wel last van reboot (willekeur), maar nog niet mee mogen maken tijdens het bellen en toch wel een paar keer 10-tallen minuten met UPC aan de lijn gezeten.

    (3GS – 32GB – IOS 4 – Jailbreak – nog geen Gig aan ruimte over.

    Naast de reboot, ook regelmatig meemaken sinds update 4.0, dat ik Apps krijg die wit zijn en niet te benaderen zijn. Dan zijn ze er weer, dan weer niet, wel, niet.

  28. Geen problemen ios4.0.2
    Iphone3gs

  29. @MvdS:

    Dat met de witte icoontjes heb ik ook last van. ff respringen met sbsettings en het is weer in orde/ overigens alleen last van na installeren van nieuwe apps…

  30. Dat dit nu pas uitkomt? Dit heb ik met mijn 3GS gehad vanaf de eerste Beta versie van IOS 4.0.
    Met elke nieuwe BEta versie was het nog zo.

  31. Helpt een memory cleaner niet, die alle lopende processen opschoont??

  32. Ik bel ook nooit langer dan 5 minuten

  33. De laatste tijd constant last van. En ik sta zelfs op het punt om mijn toestel te laten opsturen. Vanmorgen contact gehad met winkel.
    En voor diegene die zeggen dat het te maken heeft met applicaties of ‘rommel’ op je toestel. Maakt niet uit want bij een complete herstel van je iPhone blijft deze uitvallen.

    Ik krijg spontaan of op het moment dat ik de iphone uit slaapmodus wil halen, een compleet wit scherm. Daarna gaat dit over in een zwart scherm na een 15 seconden. Dan is het in sommige gevallen opnieuw aanzetten (bovenste knop) en in de meeste gevallen een hard-reset (10 seconden bovenste en home button in houden)

    Ik heb inmiddels mn oude Nokia uit de lade getrokken.

  34. Ik sluit uit een dwangmatige neurose toch elke keer alle programma’s af, dus zal er niet snel last van hebben.
    En langer dan vijf minuten bellen heb ik al lang niet meer gedaan.
    Ik heb het in ieder geval nog niet mee mogen maken.

  35. Nee. Nooit last van gehad. Niet bij de bèta’s als bij de finals. En ook niet na mijn jailbreak. iOS 4.0.1 met 3GS 16gb

  36. Het is toch raar hoe toestellen die exact hetzelfde zijn toch zo verschillend kunnen reageren. Ik heb een iPhone 3G en ik kan zeggen die heeft nog nooit zo vlot en snel gedraaid als ie doet sinds IOS 4. Ook nog is mijn batterij serieus vooruit gegaan. Waar ik vroeger amper anderhalve dag haalde haal ik nu gemakkelijk 2 volle dagen. 🙂

  37. Nog niet gehad dat iPhone volledig in reboot gaat. Ik heb een 3GS voor de duidelijkheid.
    Wel heb ik al het volgende meegemaakt en dit is ook deel van iOS4. (allez, ik zit op 4.01) dat is multitasking.
    Bij het sluiten van openstaande apps in de multitasking bar heb ik wel soms dat als ik op de minnetjes aan het drukken ben dat het inneens blokkeert en nu mag ik nog op een andere minnetje drukken dat doet niets, efkes wachten en inneens gaat het weer wel. Vergelijken als je op je PC een pagina wilt sluiten en op het kruisje rechts drukt en het niet direct wilt afsluiten, efkes wachten en dan inneens is alles wel gesloten.

  38. Helaas. Bij mij valt, met mijn 3GS, ook de telefoon uit. En het lijkt inderdaad of het met een herstart bezig is.
    Het lijkt ook na vijf minuten voor te komen. Zal er eens op letten.
    Ik dacht eerst dat ik de enige was.

  39. Nou ik ben blij dit te lezen, toen ik op terschelling zat heb ik dit elke dag meegemaakt. ik dacht ff dat mn 3gs kapot aan t gaan was.maar had t idee dat het kwam nadat ik nog maar 1 streepje ontvangst had dat het probleem dan ontstond omdat ik daar ook nog eens geen umts verbinding had, dat allemaal opgeteld bracht hem in de stress vermoed ik (keer op keer).

  40. Ik mis de optie: ‘Nee, ik heb dit probleem niet op mijn iPhone 3G’

  41. Bij mijblijft the proximity sensor van de iPhone 4 kuren vertonen. Ondanks de nieuwse update… (wel vaag, zojuist gesprekje met m’n zusje. Ook een iPhone 4 en ook zij viel weg door proximity sensor. Dus moesten we in totaal 3x bellen. In beide gevallen hadden we telefoon tussen oor en schouder. Iets dat bij zowel de 3G als de 3GS altijd zonder problemen ging).

  42. Klopt sinds ios 4 kan ik niet langer bellen als 5 min. Na 5 min complete Reset.

  43. Ik lees het forum bijna nooit. Maar dit verklaart wel mijn klachten. Heb het al regelmatig gehad.

  44. Origineel geplaatst door Fred
    .P.S. Beiden geen jalebreak.Beiden geen onzin geïnstalleerd.Beiden nog meer dan 25 gig over.

    Beiden een iPhone aangeschaft met overcapaciteit… 🙂

  45. Nooit last van gelukkig. Ik heb hem (32GB) helemaal vol staan met apps, muziek en foto’s.

    Wel reboot ik hem ongeveer één keer per week zelf om het RAM-geheugenbeslag weer wat binnen de perken te krijgen.

  46. Origineel geplaatst door Fred
    Beiden geen jalebreak. Beiden geen onzin geïnstalleerd. Beiden nog meer dan 25 gig over.

    Lol, waarom dan een 32 GB iPhone kopen? Je had zelfs aan 8 GB genoeg gehad.

  47. Ik heb een 3G 4.0 met multi enz en hij is in mijn ogen niet trager geworden en heb er zelfs minder problemen mee dan 3.x :s

  48. Te veel apps open en ik kan mijn email niet meer lezen. Alles sluiten helpt. Multitasking sucks

  49. Ik heb dit probleem niet, behalve als ik de woorden ‘Android’ en ‘Windows’ zeg. Gaat ie spontaan rebooten 😉

  50. @Ikke:

    Sowieso een ontzettende onzin comment van je. In mijn beleving kan je een iPhone niet “slecht onderhouden”. Ik kan het weten, heb al meer dan 2,5 jaar een iPhone en heb anderen met van alles geholpen; ja problemen ontstaan als men gaat jailbreaken.
    M’n oude 3G stond prop vol, maar hij liep nog als een trein. Sowieso geen problemen met vastlopers e.d.
    Misschien ben je gewend in een windows omgeving te werken? Dit werkt toch echt anders. Het is een gebruiksvoorwerp en het is ook ontworpen met het oog op mensen die minder verstand hebben van alle instellingen etc.

  51. Ik herken mij er helemaal niet; vooralsnog.
    Dat mijn 3GS trager is merk ik nauwelijks maar ben dan ook erg gedisciplineerd in het uitzetten van applicaties en functies die ik niet nodig heb. Daarnaast bel ik zeer regelmatig meer dan een uur en ook geen last van een resettende 3GS. Ik zeg er maar bij vooralsnog want ik weet maar niet wat er nog gebeurd… 😉
    Ergo: een dijk van een telefoon die mij tot nu toe met niets in de steek heeft gelaten. De upgrade naar iOS4 levert mij nagenoeg geen snelheids verlies op.

  52. Ik zit hier toevallig met 3 personen die een 3Gs op ios4 hebben draaien en alle 3 hebben geen problemen met boven genoemde.
    Ik vind de 3Gs goed draaien op ios4 soepel zat!.
    Voor de 3G geld, gewoon niet upgraden naar ios4 en heb je het wel gedaan gewoon weer terugzetten naar 3.1.3
    Mijn iPhone 4 draait de 2 weken dat ik hem heb, echt helemaal super ios4 is echt een verademing na 2 jaar een 3G gehad te hebben.
    Daar is schoonma nu heel blij mee 😉

  53. Origineel geplaatst door Steven
    Ik mis de optie: ‘Nee, ik heb dit probleem niet op mijn iPhone 3G’

    En de optie, ik heb dit niet op mijn iPhone 4, om het compleet te maken. Op deze manier kan ik mijn ervaring niet kwijt en krijg je dus al een vertekend beeld van de hoeveelheid mensen met een iPhone 4 die er wel/niet last van hebben.

  54. gewoon een Iphone4 regelen… geen problemen mee 😉

  55. ik heb zelf weinig problemen, heb 32gb, voor de helft vol. Merk wel dat de batterij sneller leegloopt. Bij mijn partner ook 32gb voor een kwart gevuld en daar loopt de batterij erg snel leeg.

  56. Totaal geen last van. Ik merk helemaal geen verschil tussen 3.x en 4.x qua stabiliteit.
    Maar ik heb dan ook elke update er door middel van een Restore op gezet zonder daarna een Backup terug te zetten. Elke keer dus een schone iPhone.

    Ik ben nooit voorstander geweest van Updaten. Ik doe het niet op mijn iPhone en ook niet op mijn Mac’s. Altijd een schone installatie (behalve bij 10.x.x updates).

    Misschien dat ik daarom nergens last van heb op mijn iPhone. Want ik neem aan dat de meeste gebruikers gewoon de Update knop gebruiken.

  57. Goed initiatief hoor, deze enquete iPc,
    Maar het ademt wel weer onmacht.
    Want je wordt wel half gestoord van het gemiezemuis en gesteggel met iOS upgrades.
    Een professioneel bedrijf laat geen 50 miljoen mensen aanklungelen, maar test zoiets fatsoenlijk uit en dan is er:
    A. Geen probleem
    B. Wel een issue en binnen … werkdagen een patch.

    Wat doet Apple ?
    Mensen weken lang laten flamen op een forum en dan vervolgens alles wegmodereren.
    Bah.

  58. Geen problemen maar ik bel ook nooit zo lang.

  59. Geen problemen gehad met 3gs…niets

  60. Ben ik blij dat ik mijn 3g maar gewoon op versie 3.1.3 heb laten staan en dat ik geen update heb uitgevoed of uit zal gaan voeren. Dan maar geen multitasking. Daar vergaat de wereld ook niet van. Wacht wel op de iPhone 5

  61. iPhone 3Gs origineel met ios4. Ik heb nergens last van draait als een trein. Het multitasken gaat ook lekker soepel.

  62. Heb hier een iphone 3Gs met ios 4.0.2 en heb nog geen resets meegemaakt. Ik bel nochtans vaak langer dan 5 minuten?

  63. Bij gebeld worden of moet je zelf bellen?

  64. Ik had zonder er acht in te hebben m’n iphone 3g geupgrade naar ios4. Gelijk foutmeldingen, en een gelockte iphone. Na bijna een dag kwam ik erachter dat je 2 pc’s nodig had om de iphone te unlocken! Mijn 3g blijt nog heel lang op 3.1.3 draaien dus…

  65. @Bastiaan zei op 17 augustus 2010 om 15:38
    Die iPhone 5 haal ik volgend jaar wel. Nu verder spelen met de iPhone 4! 🙂

  66. na een uur bellen nog geen kick.

  67. ssst niet voort vertellen he apple heeft dit in gebouwd om je rekeningen te beperken ssst echt ze… nee effe serieus heb er totaal geen last van bel dan ook amper maar zou toch niet mogen 3gs ios 4.0 16GB 500mb over

  68. gister inderdaad ook firmware teruggezet op 3.1.3 met RecBoot op me 3G. Echt een verademing!!

    blijkt dat 4.0 toch nog niet zo perfect is als in eerste instantie gedacht! ben benieuwd of er meer problemen in de software zitten die betrekking hebben op de iPhone 4?

  69. Volgens mij begrijpen jullie hem niet. Ik ben het compleet eens met @ikke, dat ram het probleem is. Dat jullie zeggen van “dat zou niet mogen”, dan verwacht je echt dat alles van iemands anders kant afkomt (in dit geval dus apple). Mensen die wel dit probleem hebben gaan een heleboel apps draaien zonder deze later uit te schakelen in multitasking, en rebooten ook nooit of zelden. Een andere optie is natuurlijk SBSettings voor jailbreaks, daarmee kan je ook heel gemakkelijk je ram weer volladen. Je kan Apple niet echt de schuld geven. Want als de iPhone 3GS ook niet die functies van iOS4 heeft, dan zouden er een heleboel mensen zich hebben geweerd van Apple.

  70. 3GS draait als een zonnetje. De 3G van mijn vriendin iets minder. Sinds ik de batterij van haar 3G heb vervangen doet hij het aanzienlijk beter op ios4.

    En al die problemen. Tja dat krijg je als je jailbreakt î„…î„…î„…î„…î„…

  71. MackaliAGA zei op 17 augustus 2010 om 14:31
    Genoeg gesprekken van 20+ min. gevoerd geen probleem ondervonden.
    Ja, heb ook apps met multitask draaien…

    Hier idem
    Geen problemen, die van mijn vrouw zonder zooi geen probleem, die van mij vol met crap 😛 geen problemen niets…
    Het enigste waar ik last van heb, zijn soms apps die nog niet geschikt zijn voor de 4.0

  72. Waardeloos. Heb 3GS en valt standaard uit na 5 minuten bellen ongeacht er nog programma’s open staan of niet. Waardeloze service van Apple om hier niet op te reageren met update. 3GS 16gb waarvan 12gb vrij

  73. Heb hier ook last van ja. Dacht dat het aan mn jailbreak lag. Kennelijk niet dus 🙁

  74. Aha!

    Laatst had ik ‘m in een speaker dock achter me staan. Na een aantal uren laden keek ik en zag ineens het bekende appeltje in beeld. Hij startte op, en piepte weer dat hij ging laden.

    Ik had dit probleem nog niet aan iOS4.0 gelinkt, en het komt ook echt niet vaak voor, dus had er verder niet aan gedacht, maar nu ik dit weet ga ik het beter in de gaten houden.

  75. Heb 2 weken iOS4 op mijn 3GS gehad. Nergens last van gehad en ook niet met lange gesprekken..Maar ik miste mijn JB dus ben ik teruggegaan naar 3.1.3 met JB..Bevalt me toch weer beter en ben ook niet van plan te updaten naar ios4 met JB totdat het echt noodzaak word met bv compabiliteit van apps en dergelijke

  76. gebeurt vaak bij mijn iphone 3g , als ik de een telefoontje wil opnemen dat hij ineens uit gaat en opnieuw opstart. En hij is super traag door IOS4, slaat constant op hol, crashed vaak. Moet ik nog doorgaan, niet grappig meer.

  77. @Berry: geen last van. Werkt prima

  78. Via SBSettings kill ik af en toe de processes –> werkt perfect!

  79. – Mijn 3 draait nog op oude OS en dat houd ik ook zo.
    – Heb diverse lange gesprekken gevoerd met mijn 3GS (iOS4), zonder problemen.
    – Mijn iPhone 4 draait als een verschrikkelijke speer op iOS4; zonder problemen.

    Uiteraard geen van de drie toestellen zijn gejailbreaked. Ben ik ook niet niet van plan; hoor in mijn omgeving niets anders dan problemen met al dat gare gejailbreak. Kennis van me stond in Frankrijk met 3GS met JB en illegale Tomtom en heeft uiteraard een crash: toestel dood. Ga je lekker, met je uitvouwkaarten?

    Ik kies voor Apple (heb hier ook diverse notebooks liggen) omdat het zo stabiel is. Ga daar niet op zitten kloten om vervolgens net zo gare spullen te krijgen als met Windhoos…

  80. Ja heb ik ook steeds. Erg irritant!!
    Apple, shame on you!!!

  81. Het zijn vaak de klagers die het hardst roepen (dus het meest gehoord worden)

  82. Werkelijk geen enkel probleem met iOS4

  83. Origineel geplaatst door Ikke
    Moet je je iphone maar niet zo vol pleuren en af en toe eens zelf opnieuw opstarten het blijft een pc en die slaan hier en daar wat ram op, ik en de iphones die ik onderhoud (ouders zus en broer ) hebben hier nooit last van.chaotische mensen zullen dit probleem wat meer hebben

    Ik heb een JB, heb nog welgeteld 110 Mb vrij (van 32 GB), en booten doe ik alleen als het echt, echt nodig is.

    En toch draait mijn 3GS als een trein.

  84. Ik heb dit probleem niet.
    Maar dat komt omdat ik heel bewust ben met wat er op de achtergrond draait.
    Continu de multitasking balk open om dingen uit te zetten enz.
    Apps die ik sluit, sluit ik ook gelijk echt af.

  85. Met bellen heb ik nog maar een keer gehad dat mijn 3GS 32 GB vastliep. Hij zat toen in de tomtom carkit met tomtom 1.41 actief.
    Het valt me wel op dat als ik minder dan 50Mb over heb, dat ik dan moet gaan oppassen, omdat de stabiliteit dan buggy wordt. Gelukkig heb ik de RemoveBG van SBSettings, en dat werkt prima.
    Over tomtom gesproken, bij langere ritten >2 uur klapt mijn tomtom er standaard uit. Heb het maar opgegeven. Gewoon opnieuw opstarten dan maar helaas.

  86. Wel last van reboot (willekeur), maar nog niet mee mogen maken tijdens het bellen en toch wel een paar keer 10-tallen minuten met UPC aan de lijn gezeten.

    (3GS — 32GB — IOS 4 — Jailbreak — nog geen Gig aan ruimte over.

    Naast de reboot, ook regelmatig meemaken sinds update 4.0, dat ik Apps krijg die wit zijn en niet te benaderen zijn. Dan zijn ze er weer, dan weer niet, wel, niet.”@MvdS:

    Kleine correctie.
    Heb nog geen reboot gehad, maar krijg wel met enige regelmaat safe-mode. (ik gebruik 5-icons springboard) en in de safemode zie je er dan weer 4 staan.
    Op herstellen drukken en hij is weer goed.

    Wordt trouwens wel gek van die witte Apps.

  87. geen last van met 3gs

  88. Ik heb bij mijn 3G helemaal geen last van sloomheid en dergelijken. Alles functioneert bij mij zelfs beter. Wel ontzettend spijtig dat mensen nu opgescheept zitten met een telefoon die onwijs sloom is. Jammer die update..

  89. Even OT. In verband met traagheid van mijn 3G met iOS4.0.2 vanmorgen eens gebeld met Apple Care. De helpdesk gaf toe dat er problemen zijn met iOS4 in combinatie met de 3G. Hij zei dat er geen oplossing voor is en volgens hem ook niet zou komen (!) Hij vond dat Apple beter voor de 3G geen update had kunnen uitbrengen. De enige oplossing was om elke (!) dag een harde reset uit te voeren. Dat was het enige advies wat Apple mij dus kon geven.

  90. Deze kan ook weer op het To-Do lijstje van Apple komen…Ik ben benieuwd wanneer ze met een update komen voor de 3G gebruikers (en voeg hier nu ook de 3GS gebruikers aan toe). Op het Forum van Apple staat het inderdaad vol met mensen waarvan de 3G tergend langzaam is geworden. Ik ben zelf terug naar 3.1.3 omdat ios4 niet te doen was op de 3G. Apple kan deze problemen dus niet heel lang meer negeren, anders verliezen ze een hoop gebruikers, denk ik.

    Ik begrijp best dat je niet tot het einde der tijden updates kunt verstrekken voor verouderde hardware, maar mijn iPhone 3G is nog geen twee jaar oud en draaide prima onder OSX3. Naar mijn mening had Apple 3G gebruikers de vrijheid geven om ze onder deze software verder te laten gaan. De security update van vorige week had dan gewoon 3.1.4 kunnen heten. Dan hadden ze tevreden gebruikers gehad die binnen nu en een jaar allemaal een iPhone 4 hadden gekocht. Nu faalt de service van Apple, naar mijn mening.

  91. Kan je op je 3Gs multitasking ook helemaal uitzetten? Bijv middels een jailbreak? Dan heb je toch iOS4, maar wel lekker stabiel!

  92. kennis van mij heeft ookl last van rebooten na bellen. Ik heb itouch 2G en die draait sinds ios4 veel sneller

  93. Ik heb een 3 gs met de nieuwe software, resetten doet hij niet ondanks dat er regelmatig veel apps meedraaien maar hij is wel zo
    Traag als dikke stront door een rietje geworden

  94. iOS 4 gebruikt erg veel van het werkgeheugen ze hadden beter iOS 4 voor iPhone 3G en iPod touch v2 beter hadden kunnen overslaan

    Ram Geheugen ( Apparaat )

    128MB ( iPhone, iPhone 3G, iPod Touch v1 & v2 )
    256MB ( iPhone 3GS, iPod Touch v3, iPad )
    512MB ( iPhone 4 )

    Tip:
    hoe kom je er achter, zonder app’s dat je iPod touch of iPhone 256MB Ram geheugen heeft

    tik op (Instellingen) dan op (Algemeen) en als er een optie (Toegankelijkheid) bij staat heb je zeker 256MB

  95. Geen enkel probleem op de 3GS 32g en zeker niet op mijn Iphone 4 ook niet met Jealbreak op beide.

  96. Geen problemen mee, ik heb weliswaar een nieuwe iPhone 3GS 8GB met standaard iOS4 geinstalleerd.

  97. mijn 3G is ook zo slooooom
    samenvatting:
    iphone 3G: FAIL
    iphone 3GS: FAIL
    iphone 4:FAIL

    apple mobile: FAIL

  98. Ook mijn 3GS herstart na ca. 5 minuten telefoneren. Voor de rest draait hij prima op iOS4. Ik heb geen jailbreak.

  99. Bij mij is het probleem nog iets erger, na de update blijft hij zeer regelmatig om een herstel vragen. Soms lukt dit, meestal niet. Naar mijn mening is het een intern hitte probleem waardoor de iPhone uitspringt en weer spontaan opstart. Op 3.1,3 had ik geen enkel probleem.
    Echt al vanalles geprobeert, morgen gaat ie terug ivm garantie.

  100. Tja, uit de enquete blijkt dus dat het grote merendeel geen problemen heeft.

  101. Geen last van gehad (nu ios4.0.2 en vanaf dag 1 ios4)

  102. Mijn iPhone is ook trager geworden en veel applicaties die crashen of niet laden, het was veel beter met de IOS3

  103. De 3G van mijn vriendin is idd super traag na installatie van iOS4, zij heeft echter geen last van reboots.

    Mijn 3GS, met iOS4, is al een aantal keer uit zichzelf gaan rebooten. Ik heb echter het idee dat dit alleen gebeurt wanneer de verbinding ook vrij zwak is. En dan waarschijnlijk i.c.m. zo’n 5 minuten (al heb ik dat niet precies in de gaten gehouden). Al met al is m’n 3GS er ook zeker niet sneller op geworden, eerder trager….

  104. Ja, heb ik ook last van met 3GS! Argh!

  105. Ik heb een 3G (zonder gevangenisuitbraak) op iOS4 draaien en is OMEGA traag. Volgens mij kan je beter vragen wie dit probleem NIET heeft.

  106. Hier ook dat probleem!

  107. Ik had tot voor kort een 3G, en nu een nieuwe 3GS. Deze is geleverd met een voorgeinstalleerde iOS4. Heb helemaal geen problemen met deze iPhone, echter de 3GS van mijn vrouw (1 jaar oud) vertoond wel kuren. Is er een verschil tussen de nieuwe 3GS 8 gig, en de voorgaande 3GS iPhones?

  108. Geprobeerd mét en zonder jailbreak op iPhone 3GS, geen last van.

  109. Zo, iOS4 heeft nog maar weinig goeds gebracht.

  110. Ik heb een 3GS 32gb . Sinds ios 4.01 draait ie lekker, gejailbreaked en wel.alles is juist sneller geworden:)

  111. “Sinds de update naar iOS 4 heeft de iPhone 3GS bij diverse mensen de neiging om spontaan te rebooten.” Dit heeft mijn iPhone 3G ook.

  112. Zelf nog geen last van gehad. Is Apple onder druk van android te vlug met het uitbrengen van nieuwe software? Voor mijn gevoel wel!

  113. Iphone 3gs zonder jailbrak.
    Sinds de update naar 4.01 inderdaad meerdere keren per dag spontane reset.

  114. En sinds diezelfde update doet de lijst van Agenda ook vreemde dingen, alle afspraken door elkaar.

  115. Heb ook vroeger last met mijn 3gs in nederlands , maar in engels werkt het zonder probleem, misschien een taal bug ?

  116. Ik heb mijn 3g niet geupdate, ik had al een gevoel van, nieuwe hardware, nieuwe software, en dat moet werken op me g3? echt niet! Balen van de vele errors, hopelijk kan je weer terug naar de oude software versie, werkt nog steeds perfect!

  117. had dit overtlaatst ook voor toen ik naar mn vriendin belde sloeg het gesprek ineens weg ! :s

    ook heb ik problemen met de licht sensor als ik bel .. die gaat uit en blijft uit tot de andere kant de hooren neer legt ! :s …

    multitask zuipte batterij leeg ! op 4uur fzo 🙂 nu heb ik die disable patch op cydia geinstalleerd en de batterij werkt beter en langer 🙂
    Hoop snel op een oplossing in de software want het bellen (wat ik veel doe) is momenteel erg irretant door die sensor!

  118. Ja regelmatig. Meerdere keren per dag. Jailbreak met backgrounder maakt helaas ook niets uit. En iOS 4.02 ook niet!

  119. Het probleem op mn 3Gs begon niet met iOS4, maar met 4.01! Niet alleen spontaan rebooten, maar wegvallende gespreken, niet of nauwelijks werkende 3G, zelfs pal onder een zendmast…

  120. Ik heb het bij elk belletje!

  121. 3GS zonder jailbreak.
    Ook enkele malen auto-reset meegemaakt vermoedelijk ivm multi-tasking. Aanvankelijk lijkt de iPhone vast te lopen.

  122. Origineel geplaatst door peter
    Kan je op je 3Gs multitasking ook helemaal uitzetten? Bijv middels een jailbreak? Dan heb je toch iOS4, maar wel lekker stabiel!

    Yep, met backgrounder.
    Check t forum 🙂

    Verder geen problemen met m’n 3GS. Is ook niet trager.
    Ik gebruik 1x dagelijks de optie RemoveBG van SBsettings.

    Eigenlijk is het logisch dat het geheugen volloopt als je tig apps op de achtergrond laat draaien.
    Dat doe je bij een normale pc/laptop toch ook niet …
    Backgrounder sluit niet op de achtergrond draaiende app’s automatisch af.
    Dat zou kunnen helpen.
    Wellicht dat een patch, die het aantal openstaande app’s beperkt, ook soelaas kan bieden.

  123. De oplossing is een restore uit te voeren. Het probleem wordt veroorzaakt door het installeren/updaten van applicaties op de iPhone zelf. Doe je dit vanaf je computer dan onstaat dit probleem niet. De 5 minuten suggestie is onzin, het lijkt enigzins random te gebeuren en des te langer een gesprek duurt des te groter de kans natuurlijk is dit probleem zich voor doet.

  124. Elke keer weer genieten dat ik iOS 4.0 van Microso…. euh Apple niet op m’n Iphone heb gezet.

  125. Hè Jan daar had ik ook last van toen had ik nog os 3.1.3 draaien met jailbreak iPhone werd erg heet vooral met gebruik van Tom Tom ik heb ook een Tom Tom carkitt maar als die zo warm was deed die ook niet meer opladen. Ik hield hem dan een tijdje uit raam Zo dat die wat afkoelde en dan laadde die weer op. Maar na een herstel in iTunes dus ook geen jailbreak meer en heb nergens meer last van. Nu draai ik ios 4 maar dat heeft m’n 3G niet best gedaan@Jan: @<a href="#comment-

  126. heb een 3gs, 32 GB en factory unlocked, dus geen jailbreak of unlock. sinds upgrade naar 4.0 is het ellende en kan geen normaal gesprek meer voeren en valt na 5 – 15 muniten uit. reboot en kan weer 5 minuten bellen etc… al met al aardig ziek van deze ellende.

  127. 3gs na upgrade 4.0.x begint ie na 5 of meer min. te resetten tijdens het bellen 🙁

    Ben je mooi klaar mee hier in Nederland. T-mobile met een geweldig netwerk zonder bereik op mn werk en als ik kan bellen na 5 min. een reset.

  128. iOS 4.0.1 zuigt big time. Ik ben een groot Apple fan maar wat is 4 een ramp. Mijn 3G draait verschrikkelijk traag, de nabijheidssensor doet het niet, Navigon krijgt pas GPS na een volledige re-boot, en inderdaad, ik krijg ook vaak een volledge reset tijdens het bellen en dan ook nog: apps crashen.

    Ik wordt er niet goed van. Ik probeer nog 4.1 al ie er is en als dat niet helpt ga ik terug naar 3.1.3.

    Apple, ik ben pissed off!

  129. Origineel geplaatst door nibs
    Heb ook vroeger last met mijn 3gs in nederlands , maar in engels werkt het zonder probleem, misschien een taal bug ?

    Zou kunnen, in het verleden zijn er ook wel eens dat soort bugs in Mac OS X voorbij gekomen.

    Hier trouwens geen enkel probleem op een 3GS met 4.0, maar die draait inderdaad ook in het Engels.

  130. Ben het nu aan het uitproberen.
    Zit nu op 6 minuten en 21 seconden en heb nog nergens last van.
    Heb de hele dag met iPhone gewerkt en nog niks van het Multitasking balkje verwijdert.

    iPhone 3GS 16GB..

  131. Origineel geplaatst door Ikke
    Moet je je iphone maar niet zo vol pleuren en af en toe eens zelf opnieuw opstarten het blijft een pc en die slaan hier en daar wat ram op, ik en de iphones die ik onderhoud (ouders zus en broer ) hebben hier nooit last van.chaotische mensen zullen dit probleem wat meer hebben

    Hoe kan een iPhone (of een PC) ram opslaan?
    Gelukkig is mijn iPhone niet bij Ikke in onderhoud!

  132. Dacht van dit soort shit (microsoft) af te zijn… Heb het ook maar niet altijd… Maar heb ook dat TomTom spontaan stopt tijdens navigeren en ook dat ik een oude melding “snellere route gevonden” melding krijg als ik tijdens navigatie een telefoongesprek beeindig. Vind de werking en uitvoering van multitasking er slecht.

  133. Mijn iphone is zo traag geworden, dat het bijna 1 minuut duurt voordat ik een sms kan versturen of een belletje kan plegen. De software is gewoon te traag, heeft iemand enig idee hoe ik terug kan naar bijv 3.1?

  134. Heb er geen last van, net met een vriend van mij 5-6 min gebeld en ook toen bleef het op iOS4 gewoon werken.

  135. Ik dacht dat ik de enige met dit probleem was! Altijd een apple fan geweest vanwege snelle detectie van bugs en een hieropvolgende update. Bij dit euvel gaat het in ieder geval erg traag! Hopelijk wordt dit probleem snel opgelost want ben zelfs bang om belangrijke gesprekken met mijn iphone te voeren vanwege uitval!

  136. Het wordt meerdere keren als oplossing gemeld, maar een restore is GEEN oplossing. Eens kijken of het met taal te maken heeft, maar lijkt me sterk!
    Mijn iPhone is geheel hersteld naar 4.01. Tenzij een backup terugzetten dan weer problemen veroorzaakt…

  137. Hij is bij mij sinds 4.0.1(&.2) al een aantal maal spontaan vastgelopen en dat hij zichzelf opnieuw opstartte. Ook scrashed hij echt heel vaak! Daarvoor nooit last van gehad. Ik raak er echt geïrriteerd door! Hoop dat het snel verholpen wordt.

  138. Bellen doe je toch met een echte telefoon. De iphone is slechts een mobile internet device.

  139. Zo traag als dikke strond. Ik heb een 3G met 4s. Waardeloos. Toch maar weer een Nokia?

  140. Jammer dat de poll resultaten niet discrimineren op jailbreak gebruik.

  141. Origineel geplaatst door Jan
    Mijn iPhone wordt loeiheet en de batterij houd het een uurtje of drie uit.
    Ik dacht eerst dat het aan de jailbreak lag, maar na een un-jailbreak nog steeds het zelfde probleem.
    De iPhone heb ik hersteld in iTunes en nu worden de apps er terug opgezet.
    Ben benieuwd.

    Heb ik ook gehad.
    Ik heb het opgelost door een restore te doen zonder een backup terug te zetten. Nu is alles weer ok.

  142. Hè hè, eindelijk!
    Ik check elke dag de iphoneclub pagina voor dit probleem! Ik heb een 3Gs en naar ios 4 geüpgraded! Geen jailbrack, en geen tmobile. Op mijn werk en thuis had ik nooit problemen, maar nu valt het tussen 4-5 min uit. Op 3.1 nooit problemen gehad! Hoopte dat ios 4.01het probleem oploste, maar helaas. Het valt me wel op dat de uitval altijd bij 1 streepje gebeurt! Heb alle discussies van bereik verlies van iPhone 4 gevolgd, maar dit probleem heeft volgens mij meer met een software issue te maken!
    Het mooie apple- tje is omgeslagen naar grote ergenis. Baal er erg van en velen zeggen….. Doe mij ook zo’n iPhone! Lekkere reclame dus!
    Niemand komt aan mijn iPhone, maar please los dit asap op !!!!

  143. Klopt – bij langere telefoongesprekken reboot de iphone automatisch

  144. Heb ik idd ook last van, ook multitasking programma’s die vastlopen en de hele iPhone daardoor vast loopt. Vroeger klapte de app er gewoon uit..

  145. Jammer dat er weer mensen reageren die een 3G updaten naar IOS 4.

    Mijn vrouw en twee kinderen hebben alle drie een 3GS met IOS4 zonder enig probleem.

  146. En het leuke is dat Apple in geen enkele vorm reageert en resellers als iCentre reageren als ingestudeerd dat ze nog nooit van het probleem gehoord hebben.
    Op het forum van Apple hoor ik dat de iPhone redelijk makkelijk wordt ingeruild. Ook voor een nieuwe 3GS met exact hetzelfde probleem. Mijn iPhone is uit de garantie maar in het buitenland hoor ik dat Genius” daar zelf niet moeilijk over doet.

  147. Mijn 3GS loopt met Jailbreak op 4.0.1 en ik heb nooit problemen.
    Wel merk ik dat tijdens syncen met iTunes (mac osx) af en toe de verbinding wegvalt…

  148. Heb een 3 gs die spontaan reset uitvoert na ongeveer 5 minuten bellen, is er een tip hoe dit op te lossen???

  149. ik heb dit op mijn ipod touch 3g gehad

  150. Vanaf het eerste moment van installatie ios 4 heb ik het probleem van rebooten! Ik heb een 3GS simlock vrij! Het is een iPhone en kan er niet eens mee bellen! Wordt er gek van en het stelt me zeer teleur! Nu al 76 pagina’s klachten van eindgebruikers en geen signaal van Apple! Los dit op…..het is zo makkelijk om dit probleem te ” testen”.

  151. net 4.01 op m’n 3GS gezet, zat op 3.12.
    vanwege GPS/Locatiebepaling probleem 3.12 opnieuw geinstalleerd om dat probleem op te lossen.
    Uit nieuwsgierigheid maar even 4.01 er op gezet en uit de Apple gevangenis bevrijdt.

    In de afgelopen dagen (nog) geen lange telefoon gesprekken gehad.

    Wat ik “slecht” vindt is dat er geen keuze is tussen echt afsluiten van een app en de app “te laten lopen op de achtergrond”.
    Daarmee blijft alles “lopen” waarmee je “vrije geheugen” snel verslonden wordt.
    Kan me voorstellen dat dat alles trager maakt en wat problemen gaat veroorzaken .

    Apple lijkt de nieuwe MS te worden, crashende applicaties, Log Ruimteverslind OS en een bestuurder die alles fantastisch noemt…
    Dat je bij MS geen Jailbreak nodig hebt is ook al geen pluspunt voor Apple, om over de Censuur maar te zwijgen.

    Vrijdag komt de IPhone 4 binnen, maar eens kijken of die enigzins overtuigend is.
    Kan in iedergeval dan wel lekker gaan klooien met de oude 3G.

  152. Hoe sluit je apps op een 3GS die geen jb heeft?

  153. @Ikke:

    zo héé… R.E.S.C.E.P.T man!

    Zet voortaan hier en daar ff een komma want je bent TOTAAL onleesbaar, dude.

  154. Ik heb ook last van de reboot. Had het vooral tijdens de vakantie in de warmte.
    Ik had ook het idee dat de 3GS dan ook een stuk warmer was dan normaal.
    Vlak voor de crash zag ik dan het logo van een lege batterij welke om stroom vroeg. Dit terwijl de telefoon vol was.

  155. Kan bevestigen dat mijn iphone 3Gs met IOS 4.0.2 én multitasking apps op de achtergrond, geen problemen ondervind
    Ik werk in de ICT in een systeem met wachtdiensten. Heb zonet 1u20 min aan de telefoon gehangen, absoluut geen probleem ondervonden :-).
    Het gaat hier om een zelf geïnitieerd gesprek. Als ik gebeld word heb ik nog nooit een gesprek gehad langer dan 15 minuten…
    Just my 2 cents…

  156. @christopher:

    Home button 2x indrukken (dat opent de ‘switcher’). Vervolgens op een icoon drukken en even ingedrukt houden, de iconen gaan dan ‘waggelen’, zoals je ook op het homescreen kan doen en dan kan je de app afsluiten door op het rode minnetje in de linker bovenhoek van het desbetreffende icoon te drukken.

  157. Ik heb er ook last van gehad met het resetten van mijn 3GS 16GB tijdens een telefoon gesprek sinds ik een update heb gedaan naar ios 4.
    Dit heb ik al een paar x gehad en vaak na 10 of 15 min word het gesprek afgekapt en duurt het een paar seconden totdat ik weer kan bellen.
    Mijn telefoon heb ik op laten sturen naar de T Mobile repairshop en word daar nagekeken.
    Inmiddels heb ik alweer bericht gehad dat mijn telefoon is gerepareerd dus ik ben benieuwd of ik dat probleem niet meer heb.
    Zo te zien is een update niet altijd beter…doe mij maar de 3.1.3 versie.
    Hoe meer functies erbij komen hoe minder goed de telefoon functioneert.

  158. FF een vraagie, doet dit zich nou alleen voor bij de geupdate 3GSen, of zit het probleem ook in de ietsjes anders gefabriceerde 8GB versie die al met IOS 4 wordt geleverd. Maakt dit iets uit of niet?

  159. Wellicht off topic, echter wellicht een verband?:
    Gonny gaf bij de app Linda aan last te hebben van een wit scherm, waarbij reboot de ‘oplossing’ was. Ik had het bij Tetra Defense (die ‘automatisch’ rebootte en) die daardoor vrij rap de prullenbak in ging.

    Het ‘reboot’-probleem lijkt niet alleen bij het bellen voor te komen.

  160. Wat een vervelend mannetje die “ikke”. Stuitend arrogant ook.

  161. Ik had vanavond voor het eerst dit probleem. Na /- 5 min. Startte de iPhone helemaal opnieuw op. Erg irritant. Toch jammer dat Apple consumenten gebruikt voor het testen van hun software

  162. De reboot ellende is op mijn 3GS (geen jailbreak) ook begonnen bij ios4. Werkelijk alle gesprekken vallen na 5 minuten dood in de appel.
    Heb net 4.0.2 er op en een complete herinstallatie gedraaid. Afwachten maar weer of dit wat oplost.
    Wat me wel opvalt is dat de reset eigenlijk nooit gebeurt als de iPhone (in een hoesje) in de auto over de carkit loopt of met een jabra oortje in. Op één keer na maar toen was het behoorlijk heet in de auto.
    Alle andere resets gebeuren als ik de iphone aan mijn oor houd. (lees: opwarm tot zo’n 37 graden)
    Ik ben niet technisch, maar zit er een warmtesensor in de iPhone? Heeft ios 4 andere parameters mbt het reageren op de gemeten waarden i.c.m. sensoren die bij ios 3 binnen, maar bij ios 4 net buiten de ijkwaarden treden?

  163. @Sjaak Bedankt, het werkt!:)

  164. Ik heb een 3G met iOS4.0.2. Werkt best behoorlijk, de folder structuur is prettig.
    Qua snelheid niets te klagen, met veel dingen voelt 3G net wat vlotter aan maar met Navigon is het wel behelpen: eerst WiFi uitzetten, dan toestel resetten en daarna pas Navigon starten.
    Met iOS3 was het enkel ff geheugen vrijmaken met system activitity monitor en voila, het werkt.
    Daarnaast heb ik het gevoel dat de GPS met iOS 4 icm Navigon veel minder goed werkt. Met andere GPS apps geen problemen.

    Ik hoop toch dat Apple een voor de 3G goed geoptimaliseerde versie komt. Liever minder features en een heel snel OS dan een versie met veel te veel mogelijkheden (die niet uit te schakelen zijn en die geheugen vreten).

  165. Ik heb er sinds ik de nieuwe update er op heb gezet ook steeds last van of naar 5 min maar ook naar 10min heel erg vervelend heb er zelfs een ander toestel voor gekocht wilde eerst ook iPhone 4 lopen maar durf het niet aan heb nu voor het bellen een htc gekocht super toestel maar te gek voor woorden dat je iPhone toch niet meer goed werkt

  166. Het is ontzettend vervelend, zit je in een belangrijk gesprek is de verbinding ineens verbroken en komt er gedurende 3 minuten een appeltje op je scherm. Normaal ben ik blij een Apple te zien maar niet op dat moment!

  167. Ik kan zelfs geen multirasking gebruiken op mijn 3Gs … Heel raar! Ik heb zelfs al de laatste versie geïnstalleerd maar nog altijd geen verschil

  168. Heb onlangs nog heel uitzonderlijk 1u30 gebeld met mijn 3GS, geen moment problemen gehad ermee.

  169. Heb nu een aantal keren een reboot gehad tijdens het bellen. Dacht eerst dat ik onbewust op de resetknop had gedrukt. Heb een iPhone 3GS met iOS4

  170. Ik heb het rebooten dus ook. Multitasking staat uit, dit lijkt iets te helpen.

    Vraag: heeft iemand wel eens een spontane reboot gehad, terwijl de iPhone aan de lader hangt? Ik namelijk nog niet.
    Oftewel kan het met de batterij of de aansturing daarvan te maken hebben?

  171. Ik heb op de 3GS van een kennis een JB uitgevoerd, met zToggle multitasking native uitgezet, en toen backgrounder met circuitous geinstalleerd… Werkt nu geweldig!!! (op een bug in activater na).

  172. Op 3G IOS4 JB geen problemen op traagheid na dan, 3GS IOS4 JB van m’n vriendin ook reboot na 5 min bellen gehad..

  173. geen reboot tijdens gesprek maar wel een volledig wegvallende verbinding tijdens m’n inkomende gesprekken tussen de 4 en 8 minuten. 5 keer gereproduceerd. waarvan 3 keer wegvallen tussen 4 en 8 minuten, 2 keer na 15 minuten gestopt.

    3gs
    FW 4.0.2
    Carrier T-mobile 7.1
    Multi tasking aan en uit maakt niet uit

    Test uitgevoerd van vast naar mobiel

  174. Ik heb gehad op me iPod touch, zat rustig te safarien en BOEM! iPod restart en niet ff snel maar vrij lang een aantal minuten!

    Strange?!

  175. Nergens last van

  176. Heb het ook met mijn 3GS. Is goed voor de telefoon rekening 😉

  177. Nergens last van met mijn 3GS (32gb). Sinds gisterochtend de nieuwste firmware (4.02) en hier ook nog geen probleem mee gehad. De telefoon is verder niet gejailbreakt. Ik vind het dus vrij vaag dat zoveel mensen er last van hebben.. In ieder geval kan ik vandaag de iPhone 4 halen dus misschien dat het probleem nog optreedt en dat is dan mooi voor de volgende eigenaar (:

  178. Nee hoor. 3GS geüpdate iedere x naar nieuwste os. Maar geen problemen mee gehad.

  179. Same hier. Bij mij valt de microfoon uit of verbinding valt weg.

    Is er een manier om te downgraden?

  180. Hier geen enkel probleem tot nu toe. iPhone 3GS (uit België) met Vodafone SIM. Dagelijks veel gebruik en zo goed als continu bellen.

  181. Wat ik mij steeds afvraag bij dit soort problemen:
    Wat is er bij de 30% die er last van hebben nu anders dan bij de 70% die er geen last van hebben?
    Ik kan daar geen hoogte van krijgen.

  182. Origineel geplaatst door iNuke
    Ik heb een 3G (zonder gevangenisuitbraak) op iOS4 draaien en is OMEGA traag. Volgens mij kan je beter vragen wie dit probleem NIET heeft.

    Bekijk de resultaten van de poll: ruim 70% heeft geen last. 😉

  183. Mijn iPhone 3GS doet dit ook, heel vervelend. Dit komt zeker 2 à 3 keer per week voor.

  184. Weer een update dan?! 😉

  185. Niet gejailbreakte 3GS 16 Gig. Sinds update naar 4.0 krijg ik bij langere telefoontjes ook spontane reset. Na herstel fabrieksinstellingen blijft het probleem bestaan. Erg vervelend!

    Oja, ik ben verre van chaotisch.

  186. Origineel geplaatst door Huibregt
    Wat ik mij steeds afvraag bij dit soort problemen: Wat is er bij de 30% die er last van hebben nu anders dan bij de 70% die er geen last van hebben? Ik kan daar geen hoogte van krijgen.

    Ik merk zelf steeds weer dat problemen pas na een week of meer opduiken. Aanvankelijk draait een update bij mij vrijwel altijd eerst goed, zelfs beter en daarna komen de bugs en andere perikelen opzetten zoals traagheid etc.

    Wellicht dat de mensen die erg geen last van hebben een zeer recentelijk een update hebben gedaan…?

  187. @Ikke: Apple maakt zijn software juist voor chaotische mensen. Alles wordt voor je gemanaged en gecontroleerd door Apple – zonder dat je zelf de hele tijd moet checken of al je instellingen nog wel goed staan. Daarom is er ook zoveel verontwaardiging over de blunders die Apple de laatste tijd maakt.

  188. Geen reboot. Wel een paar keer gehad dat telefoon niet bereikbaar meer is. Inkomende gesprekken gaan dan direct naar de voicemail. Reboot lost dat weer op tot een volgende keer.

  189. @Erik Rijkers:
    Ik heb mijn iPhone van 4.0.1 teruggezet naar 3.1.3 door de instructies op onderstaande site precies te volgen.

  190. Ik heb 2 x Iphone 3GS 16GB geen JB

    Op een toestel :

    Ieder gesprek langer dan pakweg 2-3 minuten wordt vroeg of laat onderbroken.

    Ofwel reboot hij helemaal ofwel verbreekt hij de verbinding en werkt erna wel gewoon , alleen is het laatste gesprek verdwenen uit de oproepenlijst.

    Ik probeer de apps zoveel mogelijk uit te zetten , maar is best vervelend.

    Toestel wordt inderdaad warmer dan voorheen.

    Dit is echt onaanvaardbaar op een toestel van 615 euro dat een half jaar oud is.

    2de toestel : nix , nada , noppes , werkt normaal. Deze is gekocht op de launch vorig jaar, maar al een keer omgeruild voor een nieuwe toestel ( new , not refurbished )

  191. Ook problemen met reserten van de IPhone. (3GS 32 gb ios 4 JB) Zojuist weer in de reset, ondanks dat ik op aanraden, zie vorige berichten, zToggle heb geïnstalleerd..

    Wordt er een beetje moe van. Hoop op een spoedige oplossing.

  192. Sinds eind juni heb ik de 3gs.2 dagen daarna kon ik hem updaten naar de ios4. En sindsdien heb ik dus ook het probleem dat mijn telefoon regelmatig vanzelf uitgaat. Vooral als ik mijn man bel (die in het buitenland werkt en een gesprek dus vaak een half uur duurt), dan valt hij vaker dan 1 keer uit. Wat kan ik eraan doen want ik baal er behoorlijk van.

  193. Wel bijzonder, ik heb geen last van dat rebooten en hij is ook niet traag, misschien komt het omdat sommigen er een hoop aps op hebben staan die tijdens de update een conflict veroorzaken.

  194. @iNuke: Nog niets gemerkt van resets met mijn 3GS.

  195. Sinds 4.0 regelmatig resets. Dit moet snel gefixt worden anders overleefd mijn geliefde iPhone het niet, ik wordt gek!

  196. Hier ook geen probleem met resets. Eveneens 3GS.

  197. @Ikke:

    Denk dat het niets te maken heeft met de iPhone vol te “pleuren” zoals jij dat zegt. Heb het probleem ook al een paar keer gehad terwijl er niets op de achtergrond draaide. En de enige extra software die ik momenteel op mijn toestel heb staan is TomTom, maar die stond niet in de achtergrond toen ik belde. Dus noch “vol pleuren”, noch “chaotisch” is hier van toepassing, en toch deed ie een herstart.

  198. Nog niet meegemaakt. Ben zeer tevreden over update, multitasking etc. Fingers crossed maar vooralsnog geen klachten hier!

  199. Sinds vandaag eerste spontane reset na ca. 5 min bellen.
    Wat een brak besturingssysteem dat iOS4. Zo gaat de lol van een iPhone er snel af… (of voor de zoveelste keer dan maar weer terug naar 3.1.2 – kost weer een avond pffff)

  200. Na /- 5 min gaat hij uit sinds 4.0 drama kunt geen normaal gesprek voeren. Weet iemand de oplossing.

  201. Met IOS 4.1. zijn de problemen niet opgelost. In gebieden met weinig ontvangst is er een reset na 3-tal minuten bellen. Ik heb een mail gestuurd naar Mobistar, maar ze reageren niet. Iemand al een herstelling of nieuw toestel van mobistar gekregen?

  202. Lees net dat met iOS4.2 beta ook nog geen bugfix komt! En nergens is een oplossing te vinden. Te gek voor woorden toch?

  203. Waardeloze actie van Apple! Zo’n bekende klacht, en er dan zo laks mee omgaan (maarja, staan ze blijkbaar bekend om…lijkt Nokia wel…) Had hiervoor een Nokia E90, ook één en al ellende… Aangezien ik zakelijk veel (en lang) bel, loop ik nu met een (terug in de tijd) Nokia 3720 rond… kan nu m’n gesprekken zelf weer afronden (i.p.v. dat m’n telefoon dat voor me beslist)… 3GS (los unlocked toestel, geen jailbreak, geen extra apps) ligt op m’n bureau…te verstoffen…wilde al overstappen op de 4 maar dat zal straks wel hetzelfde verhaal worden als de 3GS nu (als tzt de Iphone 5 er er is….). Apple; als het zo moet niet meer…

  204. Vorige week mijn iphone binnengedaan bij Mobistar. Gisteren nieuwe iphone gekregen. Alles opnieuw geïnstalleerd als nieuwe iphone en tot nu toe geen reset meer. Nu maar hopen dat het duurt!

  205. @Berry: Probeer twee keer achter elkaar een harde reset, bij mij is het weg sindsdien! ik had het ook tijdens elk gesprek en kan nu weer gewoon bellen. Beide knoppen tegelijk indrukken en ingedrukt houden tot reset, dit twee keer achter elkaar.

  206. Vandaag mijn 3GS bij KPN Business Center afgegeven voor reparatie na aanleiding van dit probleem, nu maar afwachten wat de uitkomst zal zijn, ik had het probleem al na 3 minuten en die toestanden hebben me al aardig wat geld gekost.
    Iemand die zijn telefoon heeft opgestuurd voor reparatie? en al uitsluitsel?

  207. vandaag terug gestuurd naar t mobile voor reparatie mij benieuwen

  208. heb een brief terug gehad van t mobile

    beste iphone gebruiker

    onlangs heeft u bij ons uw iphone ter reparatie aangeboden .
    Onze door apple gecertificeerde technici hebben uw iphone nauwkeurig onderzocht en zijn tot conclusie gekomen dat u iphone vochtschade heeft opgelopen. deze schade valt niet onder de garantie van apple

    Graag sturen wij u tegen betaling een vervangend toestel . Indien u dit wenst, hebben wij hiervoor uw toestemming nodig. Hiervoor hebben wij voor u een prijs opgave bijgevoegd (218.90 euro) waarop u uw keuze kunt aangeven wij verzoeken u dit formulier binnen 10 werk dagen naar ons servicecenter retour te sturen

    is dit niet belachelijk ik ben altijd netjes op me iphone geweest altijd een hoesje gedragen en een kras laag erop gedragen
    krijg je zo,n brief dit stelt mij heel erg teleur mijn iphone valt allen uit als ik een lang telefoon gesprek had en dan zeggen ze NU waterschade meneer
    ??????? en als ik gewoon met me apps bezig was of op internet ermee was geen problemen mee
    kan dat toch nooit aan water schade liggen

    nog meer mensen hier problemen mee??
    ik ga hier niet mee akkoord tmobile

  209. @Swendelaar:

    Ik ook dus gewoon 3.13 totdat ze ergens op 4.3 zitten en het probleem weg is

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.