Framework maakt update van iPhone-applicaties over-the-air mogelijk

Een framework van Buzzworks maakt het mogelijk om applicaties over the air te updaten. Het werkt vooralsnog alleen bij beta-apps.

app store updatesBuzzworks heeft een open source framework aangekondigd, waarmee ontwikkelaars draadloos applicatie-updates naar betatesters kunnen versturen. Het synchroniseren via iTunes is dan niet meer nodig. Betatesters van iPhone-applicaties krijgen altijd een programmabestand (een ad-hoc-versie) en een bijbehorend configuratiebestand, dat ze via iTunes of de iPhone Configuratietool kunnen installeren. Als een applicatie nog volop in ontwikkeling is, betekent het dat je constant nieuwe programmabestanden krijgt toegestuurd, die je steeds opnieuw moet installeren. Met het hulpmiddel van iPhone-ontwikkelaar Andreas Linde gaat het veel eenvoudiger.


Dat werkt namelijk draadloos: je kunt over-the-air een update naar de betatesters sturen. En omdat het proces buiten de App Store om gaat, kan het uitgevoerd worden zonder toestemming van Apple. Zodra er een update beschikbaar is laadt de iPhone deze vanzelf en laat de app opnieuw starten. Dat scheelt extra werk, zowel bij de betatesters als bij de ontwikkelaar zelf, die steeds de nieuwe betaversies naar de testers moet sturen.

Maar het project van Buzzworks geeft ook een suggestie aan Apple: waarom verschijnen er niet automatische pop-ups wanneer er een update van een app beschikbaar is? Nu moet je handmatig in de App Store kijken of er nog updates beschikbaar zijn.

Meer info op het blog van Buzzworks en in onderstaand filmpje met Duits accent:

Via: Macstories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 augustus 2010 om 11:47
Onderwerp
Categorie
Apps
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.