Gerucht: een kleinere iPad voor de feestdagen

Apple komt mogelijk nog voor het einde van het jaar met een kleinere 7-inch iPad.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad mini-mockupApple komt mogelijk nog voor het einde van het jaar met een nieuwe, kleinere iPad. Dat meldt de Chineestalige financiële krant Economic Daily News. Gisteren bleek uit broncode in de meest recente iOS 4.1-bèta al dat een nieuwe iPad, evenals een nieuwe iPhone, momenteel worden getest. Een kleinere variant naast de huidige 9.7-inch iPad duidt erop dat Apple, net zoals bij Macs, een iPad-lijn op de markt wil brengen.


Volgens Economic Daily News krijgt de nieuwe iPad een 7-inch beeldscherm. Andere specificaties zijn nog niet bekend, maar uit een eerder gerucht van het Taiwanese DigiTimes bleek al dat de nieuwe iPad mogelijk een Cortex A9-processor en 512 MB werkgeheugen aan boord heeft, evenals een IPS-beeldscherm met een resolutie van 1024×768 pixels. Economic Daily News voorspelde eerder al dat Apple werkte aan een tablet (de uiteindelijke iPad), terwijl andere publicaties stelden dat het een netbook zou worden.

Volgens de publicatie heeft Apple contracten afgesloten met Taiwanese fabrikanten voor de productie en assemblage van het apparaat. Zo zal Chimei Innolux de 7-inch beeldschermen gaan leveren en is Cando Corporation verantwoordelijk voor de touchscreen-technologie. Compal Electronics zal het apparaat uiteindelijk gaan assembleren. De vorige iPad werd nog door Foxconn geassembleerd, maar dit bedrijf kwam recentelijk slecht in het nieuws vanwege een serie zelfdodingen en slechte arbeidsomstandigheden voor werknemers.

De toevoeging van een kleiner, en waarschijnlijk goedkoper, iPad-model lijkt in de aanloop naar de feestdagen een logische keuze. Al is het de vraag of het apparaat een populair kerstcadeau zal zijn. Wel als het aan de Britse elektronicaketen Dixons ligt. Die voorspelde eerder al dat de iPad deze kerst het populairste cadeau zal zijn. Van de iPad werden in de eerste drie maanden na lancering al ruim 3,27 miljoen exemplaren verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.