iPhone 3GS met iOS4 voert reset uit tijdens het bellen

De iPhone 3GS voert na het installeren van iOS 4 spontaan een reset uit tijdens het bellen. Het komt vooral voor als je wat langere gesprekken voert.

iphone crashDe iPhone 3G blijkt niet erg geschikt om iOS 4 te draaien: het toestel wordt er traag van en veel nieuwe functies werken niet eens. Met de iPhone 3GS leek je beter af te zijn. Maar dat blijkt bij nader inzien toch tegen te vallen. Sinds de update naar iOS 4 heeft de iPhone 3GS bij diverse mensen de neiging om spontaan te rebooten. Tipgever José heeft het bij telefoongesprekken die langer dan 5 minuten duren: het toestel verbreekt de verbinding en start volledig opnieuw op. Die grens van 5 minuten bellen blijkt bij veel meer mensen voor te komen: op ons forum zijn heel wat mensen die problemen hebben met een spontaan resettende iPhone 3GS.


Mocht je je helemaal in het probleem willen verdiepen, dan is er op de Apple-supportforums een 76-pagina’s tellende discussie over het probleem. Er is een vermoeden dat het probleem te maken heeft met multitasking. Schakel je alle applicaties die multitasking ondersteunen uit, dan blijkt het probleem zich niet meer voor te doen. Een verband met jailbreaken is er overigens niet, want er zijn genoeg mensen die geen jailbreak hebben uitgevoerd en toch met een zichzelf resettende iPhone 3GS zijn opgescheept.

Vandaar dat het wel weer eens tijd is voor een poll: heb jij dat jou ook bij de iPhone 3GS?

Let op: het gaat hier niet om het crashen van apps, want dat heeft iedereen wel eens.

Tipgevers: José en Erik Jan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

210 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.