Reacties voor: iPhone 3G in India: dure grap of koopje voor $400?

De iPhone 3G gaat in India "een fortuin kosten" omdat Airtel en Vodafone geen subsidie willen geven. Maar $400 voor de 8GB iPhone valt toch wel mee?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. zelfs al zit er een sim lock op

    de unlock zal wel uitkomen… vraag is: hoe zal het met de stock zitten? en verkoop aan buitenlanders.

  2. en zo lang als er nog geen unlock methode is, is die laatste vraag best belangrijk. Het Dev-team kan nog geen uitsluitsel geven waneer de unlock komt en erger: ze weten niet eens zeker OF er ooit een unlock komt.

  3. Afgezet tegen het gemiddelde inkomen in India, is $400,- echt wel een fortuin!

  4. @Postbus31: Heel goed opgemerkt… Gezien het lokale inkomen kun je wel stellen dat mensen daar een flinke periode stevig voor moeten werken.

  5. Als ze de iphone niet aan buitenlanders mogen verkopen lijkt mij dat geen probleem. In india kan je met geld alles kan kopen.

  6. Mooi 🙂

    Ik heb in december een aantal Indische collega’s overkomen

    Maar es ff kijken of die er een paar mee willen nemen

  7. ff terugkomend op dat inkomen, gemiddelde jaarinkomen is $2900,- en Ongeveer 25% van de Indiase bevolking leeft onder de armoedegrens (een inkomen van 1 dollar per dag of minder).

  8. Quote van de krant:

    When contacted, a Bharti Airtel spokesperson said: “We have plans of bringing in the iPhone before the close of the year, though a specific launch date is yet to be announced. It is too premature to comment on pricing details.”

    het zal dus nog afwachten worden, denk dat zwitserland een betere oplossing zal zijn. ietsie duurder, maar (hopelijk) minder lang wachten.

    mvg

  9. België is duurder maar ik vind de twee jaar garantie die we hier krijgen toch een voordeel … 😀

  10. Mooi

    Ik heb in december een aantal Indische collega’s overkomen

    Maar es ff kijken of die er een paar mee willen nemen

    Daar zul je niet veel aan hebben, Indonesie heeft geen iPhone 3g.

  11. @Mark: Dude, waar gaat dit artikel over? India toch, en de poster heeft het over Indiers… :S

    Verder is het apparaat in hongkong ook simlock vrij trouwens… op apple.com/nl staat een lijst met apparaatcode en features per provider per land. Hongkong, belgie en italie zijn simlock vrij. New Zealand ook meen ik.

  12. LOL !
    Maar inderdaad, Indische collega’s is wat anders dan Indiase collega’s. En dan hebben we het nog niet eens over Indonesische of Indiaanse collega’s…

  13. Nieuw-Zeeland werkt inderdaad met de prepaid kaarten van Vodafone. Maar niet met die van Telecom NZ oftewel niet echt simlock vrij…. Verder is het opwaarderen van een iPhone middels prepaid kaarten echt een $#@$#@%! karwei.

  14. Het enige wat ik nog wil weten…..maakt het uit of er een simlock op zit?
    Die is er toch inmiddels af te halen?
    En….
    Wie haalt een partij uit India, ik ben wel geïnteresseerd voor die prijzen.

  15. @ Nms, die is er nog niet softwarematig af te halen

  16. Ik zit deze week voor werk in India. Zal het nieuws een beetje in de gaten houden. Zie mijn collega’s al met jaloerse blikken naar mijn 3G kijken 🙂

  17. India: GDP Per capita $ 2700

    Netherlands: Per capita $35,078

    Belgium: Per capita $35,300

    USA: Per capita $43,444

  18. @nocoment:

    Het is niet interessant wat het BNP per hoofd van de bevolking is, het gaat om de koopkracht van de doelgroep en of de doelgroep groot genoeg is. Bij een bevolking van rond de 1 miljard is het top percentiel dat het wel kan betalen al snel voldoende ….

  19. Ik woon in India en geloof me.. ook al is er een klein percentage dat goed bij kas zit..het zijn er nog steeds 10x meer dan alle Nederlanders bij elkaar. Dit is een prime market en de winkels liggen vol met toestellen tot 60,000 INR (65=1 euro). De iphone 2G was ook niet aan te slepen en is nog op elke hoek van de straat te koop voor ongeveer 25k-30k.

    Airtel is mijn huidige provider en ik heb de 3G al 2 maanden in bestelling. Launchdate zou 22 augustus zijn maar plannen is niet de beste eigenschap van de Indiers. (nee geen Indonesiërs)

    3G zou gelanceerd worden tijdens Diwali (festival van eht licht en belangrijkste feestdag in November. Andere berichten laten weten dat het tenminste nog tot Q2 2009 gaat duren. Wimax is al wel beschikbaar maar daar is de iphone weer niet geschikt voor.

    Trouwens in India leeft 75% van de mensen van 0,45 euro of minder… Maar het verschil tussen arm en rijk is niet te bevatten voor een Westerling.

    Wel grappig is te vermelden dat IEDEREEN hier een gsm heeft. dit is top status. De arme sloebers hebben een speciaal abbo waar je alleen mee kan ontvangen voor 2000 Rupees levenslang. Gsm`s worden hier niet verkocht met aboo`s en het is frappant te zien dat er hele Nokia series te koop zijn voor 1000-2000 Rupees.

  20. Oh sorry ik wist niet dat Apple produceert voor de elites.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.