iPhone 3G in India: dure grap of koopje voor $400?

De iPhone 3G gaat in India "een fortuin kosten" omdat Airtel en Vodafone geen subsidie willen geven. Maar $400 voor de 8GB iPhone valt toch wel mee?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone IndiaDe iPhone 3G gaat “een fortuin kosten” in India, zo schrijven verschillende media. Uit angst voor unlockers en een stortvloed van iPhone-klonen hebben Bharti Airtel en Vodafone-Essar besloten om geen subsidie op het toestel te verlenen. Je zou dan verwachten dat de iPhone 3G ongeveer netzo veel gaat kosten als in België: €525 voor de 8GB iPhone, omgerekend $771. Maar nee, het “fortuin” dat de Indiërs moeten neertellen valt eigenlijk nog wel mee: $400.

De prijs wordt Rs 16.000 tot 18.000 voor de 8GB iPhone en dat valt eigenlijk wel mee: €254 of $373. OK, het is bijna dubbel zo duur als de prijs die je in de VS betaalt bij afsluiting van een duur abonnement bij AT&T. Operators als O2 en T-Mobile geven de iPhone 3G bijna gratis weg, op voorwaarde dat je een (prijzig) abonnement afsluit. Airtel en Vodafone zijn niet van plan de iPhone zonder subsidie te verkopen, omdat dergelijke bundels geen succesformule in India zijn.

Zonder subsidie zou de iPhone ongeveer $400 kosten, zeggen bronnen binnen de bedrijfstak. Dat valt niet te rijmen met de hoge inkoopprijs die Mobistar ervoor betaalt: ze zeggen maar €5 te verdienen op elke iPhone. De enige partij die licht op de werkelijke prijzen kan werpen (Apple) heeft tot nu toe niet laten weten hoe hoog de productiekosten of de inkoopkosten van het toestel zijn.

Het enige wat wij nu nog willen weten (dit is goedkoper dan Zwitserland en India is best een interessante vakantiebestemming): zit er een simlock op?

Update 21 augustus: ja, er zit helaas een simlock van Airtel/Vodafone op.

Via: Business Standard

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:29
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.