iBot robot

Deze speelgoedrobot lijkt op een iMac G3

Speelgoedontwerper Philip Lee heeft zich laten inspireren door de iMac G3 en maakte deze grappige Classicbots in Tangerine (geel) en Bondi Blue.

iMac G3 robot

Sommige mensen kijken misschien wat onwennig naar de felle kleurtjes van de iPhone XR, maar er was een tijd dat Apple een designrevolutie veroorzaakte met felle kleurtjes. De iMac G3 viel op, omdat alle computers in die tijd van grijs of beige plastic waren gemaakt. Apple koos ook voor plastic, maar zorgde er met Tangerine, Bondi Blue en de andere kleuren voor dat er iets kleurrijks op je bureau stond. Apple maakte ze tussen 1998 en 2003. Het markeerde de terugkeer van Steve Jobs en het betekende voor veel mensen ook de eerste kennismaking met de designs van Jony Ive. Pas veel later zou Apple overstappen op aluminium, dat nu zo dominant is bij Apple.


Speelgoedmaker Philip Lee probeert nu de computerhistorie af te stoffen door twee robotjes te maken die meteen doen denken aan de G3. Die verscheen ooit in 13 verschillende kleuren. Lee heeft (logischerwijs) de twee populairste gekozen: Tangerine en Bondi Blue. Ze zijn 6 cm hoog en kosten 39 dollar. De eerste iBot G3’s worden geleverd in december.

ClassicBot geel.

Lee gaf de robotjes een gezicht, armen en benen die doen denken aan de legendarische computer. Het logo ontbreekt echter, om te voorkomen dat de designer problemen met Apple krijgt. Elk robotje is voorzien van een toetsenbord en bijpassende, ronde muis. Ondanks het feit dat Lee het een ‘robotje’ noemt, is het geen werkende robot. Er zit geen elektronica in en je kunt er verder niets mee. Waarom dan zo duur? Volgens de ontwerper heeft dat te maken met de techniek die hij heeft gekozen: injection molding. Dit is wat duurder om te produceren, maar zorgt er wel voor dat alle details kloppen.

iBot robot

Lee werkt bij een reclamebureau in Hongkong en maakt wel meer speelgoedjes die aan Apple doen denken. Hij maakte ooit een Classic die eruit ziet als de originele Macintosh-computer. Ook maakte hij Trashbot & Friends, op basis van de originele Mac-icoontjes met onder andere een prullenbak, bestandenmap en een error-bom. Lee neemt ze mee naar salespresentaties en merkt dat ze bij sommige mensen al snel het ijs breken. “Mensen vinden het leuk, het heeft betekenis voor hen”.

iBot Classic Bondi Blue

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2018, 12:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen computer, robot
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.