iPhone 14 handen

Reacties voor: Ga jij iPhone 14 bestellen? En zo ja, welke?

De iPhone 14-modellen zijn vanaf 9 september te bestellen bij de Apple Store, webwinkels en providers. heb jij je zinnen al gezet op de iPhone 14? En zo ja, welk model wordt het dan? Het is altijd handig om te weten wat andere mensen tijdens de iPhone 14 pre-order gaan doen.
Lees het complete artikel → Ga jij iPhone 14 bestellen? En zo ja, welke?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 63 reacties

  1. Mooie nieuwe iPhone, maar mijn iPhone 13 Pro doet het nog perfect.
    Vind het nieuw Dynamic Island een mooie future, mooi dat er betere camera’s zijn.
    Maar veel functies zoals satelliet bij noodgevallen of always on heb ik (nog) niet nodig.
    Mis in vergelijking met de iPhone 13 Pro wel iets van iets innovatiefs iets wat er echt uit blinkt.
    Ik wacht op de iPhone 15 Ultra 😉

  2. Eerder was er een verschil in camera kwaliteit tussen de 128gb en 256gb iPhone pro Max… is dit bij de 14 nog steeds?

  3. Ik pas , prijzen gaan nergens meer over. Als ik wel aan een nieuwe iPhone toe ben zal het een keuze worden tussen de se en de 13mini.

  4. Nee. Ik ga nog een jaartje door met mijn 11 pro. Voortaan ga ik ook altijd minimaal 4 jaar door met een Iphone. De vernieuwingen zijn minimaal te minste niet erg merkbaar. De prijzen altijd hoger. En ja ben inmiddels 34 waardoor ik ook niet zo gauw meer intrap in al deze marketingmachine van Apple en andere merken:) En helemaal niet met de huidige economische situatie die er is en komen gaat!

  5. Ik bestel morgen meteen de iPhone 14 Pro Max 256GB! 😍

  6. Ik spaar nog even door en blijf bij mijn iPhone 11.

  7. @Ed: hier 11 pro ook nog goed

  8. toch eens kijken wat voor android alternatieven er zijn i guess.. 1500€ is toch van de zotten voor een telefoon.
    Dan koop ik wel een losse camera.
    Of gebruik ik een refurbished mini model ofzo.

  9. Mijn iPhone X krijgt de laatste tijd wel wat mankementen.. Dus dit jaar wsl wel upgraden naar de iPhone 14 Pro. Maar man, wát een bedrag 😵

  10. Nee prijzen gaan helemaal nergens meer over. Echt overpriced.

  11. Eerder was het plan om dit jaar te gaan vernieuwen. Maar mijn 11 Pro doet het eigenlijk nog perfect. In combinatie met iOS 16 lijkt de batterij ook wel een nieuw leven te hebben gekregen dus ik kijk het nog een jaar aan!

  12. Zojuist de iPhone SE besteld. Ik kan dit echt niet meer betalen helaas.

  13. Origineel geplaatst door Wesley
    Mijn iPhone X krijgt de laatste tijd wel wat mankementen.. Dus dit jaar wsl wel upgraden naar de iPhone 14 Pro. Maar man, wát een bedrag 😵

    Precies mijn probleem Wesley, ik ben met die nieuwe prijzen wel erg aan het twijfelen.

  14. Vorige week een andere batterij in mijn iphone 11 gedaan. Die kan er weer even tegen aan. In ieder geval een jaartje langer. Dus geen nieuwe iphone voor mij.

  15. Ik ga morgen twee iPhone Max Pro’s bestellen, met 265 Gb. Ik vind de prijzen echt buitenaards, maar goed, dat is niet nieuw voor Apple. En ze leveren alleen de iPhone en een snoertje, hoe zuinig!
    Gek genoeg kon ik de Apple Watch series 8 al wel bestellen, die wordt al vlot geleverd ook. Allemaal via Apple.nl besteld.
    Ben super benieuwd!

  16. Origineel geplaatst door Chris
    Mooie nieuwe iPhone, maar mijn iPhone 13 Pro doet het nog perfect.
    Vind het nieuw Dynamic Island een mooie future, mooi dat er betere camera’s zijn.
    Maar veel functies zoals satelliet bij noodgevallen of always on heb ik (nog) niet nodig.
    Mis in vergelijking met de iPhone 13 Pro wel iets van iets innovatiefs iets wat er echt uit blinkt.
    Ik wacht op de iPhone 15 Ultra 😉

    Ja, maar dat ‘Dynamic Island’ zouden ze ook tegen de bovenkant van het scherm kunnen plaatsen en dan kan dit software trucje ook op de dure iPhone 13 pro.
    Aan de ene kant ondersteund Apple de toestellen lang met updates maar aan de andere kant sluiten ze toestellen wel zeer uit van software verbeteringen die op het amazing toestel van het voorgaande jaar wel zou kunnen.

  17. Geen van beide, maar de afstand tussen de normale iPhone 14 en de Pro zijn prijstechnisch gezien wel groter, en dus ook voor specifieke doelgroepen bedoeld. Een foto en videograaf zal het een worst zijn om meer dan €1300,00 te betalen en als je €2129,00 kunt aftikken is het ook om een speciale reden gekocht.

  18. Mijn Xs 64gb werkt nog goed, maar wilde dit jaar toch een nieuwe, de Xs stroomt snel vol. Vroeger altijd elke 2 jaar een nieuwe en nu na 4 jaar. Wilde gaan voor de pro vanwege de camera. En ik ben erg gecharmeerd het dynamische notch-eiland. Maar 1329,-… ik denk dat ik het niet ga doen. Ik kan het niet aan mezelf verkopen 😛. Ben nu aan het kijken naar de 13 pro. Hetzelfde met de Watch 4. Het wordt een duur grapje om beide te upgraden en het is niet noodzakelijk.

  19. Origineel geplaatst door Hans
    Ja, maar dat ‘Dynamic Island’ zouden ze ook tegen de bovenkant van het scherm kunnen plaatsen en dan kan dit software trucje ook op de dure iPhone 13 pro.

    Aan de ene kant ondersteund Apple de toestellen lang met updates maar aan de andere kant sluiten ze toestellen wel zeer uit van software verbeteringen die op het amazing toestel van het voorgaande jaar wel zou kunnen.

    Zou mooi zijn maar gaat niet werken ivm positie camera’s en vergroten/verkleinen vh Dynamic Island.
    En als het wel kon dan deed  het nog niet, want dan schieten ze zichzelf in de voet want dan verkopen ze amper i14’s Pro.

  20. Veel te duur! Profiteren doen ze. Hopelijk slaagt de verkoop immens tegen zodat ze volgend jaar hun prijssetting wijzigen.

  21. Nee!
    Ik heb nog de 13 pro max, en die doet het nog prima.
    En ik wil geen iphone meer met Lightning!

  22. Je hebt helemaal gelijk. Ik wacht zelf ook nog wel een jaartje. Ik gebruik nu ook nog steeds mijn 11 pro-tje en die bevalt me nog uitstekend. Het formaat, de batterij en de ronde randen vind ik zeer prettig. Ik snap niet dat de camera’s steeds beter en groter moeten worden. Mijn 11 pro maakt fantastische foto’s.

  23. Nee geen mini met die nu met de mini door tot dat echt niet meer kan of tot er wel weer een mini is, zo deed ik t met de eerste se ook. Lang gehad tot de mini’s kwamen, wel een iPhone 8 eetbaar gehad maar die is eigenlijk steeds alleen 2e toestel geweest, nu nog steeds.

  24. Ik wacht nog wel een jaartje misschien wel 2, deze prijzen zijn te hoog helaas

  25. Zeker niet! Vorig jaar de overstap van een iPhone X naar een 13 pro gemaakt. Zeer tevreden. De verschillen tussen de 13 pro en de 14 vind ik niet interessant. Daar komt bij dat Apple zó vaak met nieuwe modellen verschijnt dat ik mezelf heb opgelegd om de vier jaar een andere aan te schaffen. Lijkt me genoeg sponsoring…

  26. De iPhone 14 Pro lijkt me prima. Ik ga ervoor. Nog een beetje in dubio over het aantal GB’s… maar dat komt wel goed.

  27. Ik koop altijd een iPhone Pro met minimaal 256GB. Dit is nou net precies het model wat het meest is gestegen in prijs! €1459 voor het normale pro model 256GB en €1609 voor het Pro Max Model 256GB.

    Nee sorry dat gaat hem niet worden. Maar ben eigenlijk nog steeds erg blij met de iPhone 11 Pro Max.

  28. Eerst de winter overleven.

  29. Ik twijfel. Heb hier een iPhone 8+ van bijna 4 jaar oud en op zich doet hij het nog prima alleen merk nu wel dat de batterij sneller leegraakt en dat de telefoon af en toe wat hapert en warm wordt

  30. Nope mijn 13 pro max kan nog prima 3 jaar mee, gewoon een beetje koesteren en voorzichtig mee zijn :).

  31. Kan prima nog met m’n SE (2020) uit de voeten
    128 Gb is meer dan genoeg om nog jaren vooruit te kunnen

    Je hoeft niet altijd het nieuwste van het nieuwste te nemen

  32. Ik heb de 12 Pro Max en zou geen reden weten waarom ik voor de 14 zou gaan.
    Weet wel waarom niet én niet meer.
    Van ieder jaar een nieuwe naar 1x in de 2 jaar bij de XS max.
    Toen ik met de XS Max de 1000€ voorbij ging vond ik mezelf aardig gestoord, heb er daarom ook 2 jaar mee gedaan
    De iPhone 12 Pro Max tikte net de 1500 niet aan nu 2 jaar geleden en ik heb het mezelf nog niet vergeven.
    Ga er nu minimaal 3 jaar en hoop langer mee doen, behalve de prijs zijn er toch geen nieuwe ontwikkelingen, misschien andere notch?
    Maar ik merk dat ook in mijn omgeving daarom vraag ik me af hoe het kan dat ze er zoveel blijven verkopen.

  33. Origineel geplaatst door Rutger
    De iPhone 14 Pro lijkt me prima. Ik ga ervoor. Nog een beetje in dubio over het aantal GB’s… maar dat komt wel goed.

    Inderdaad, maar dan over 3 jaar. Dan kan hij prima mee en betaal je er gebruikt minder dan de helft voor.

  34. Mijn iPhone 13 Pro heb ik nog geen jaar geleden aangeschaft. Dus de iPhone 14 Pro sla ik even over. Zo houd ik ook weer meer geld over voor de peperdure energierekeningen.

  35. Origineel geplaatst door Naam_onbekend
    Ik twijfel. Heb hier een iPhone 8+ van bijna 4 jaar oud en op zich doet hij het nog prima alleen merk nu wel dat de batterij sneller leegraakt en dat de telefoon af en toe wat hapert en warm wordt

    Ik stapte van 6S naar 12 en wat een verademing was dat zeg. Misschien is het verstandiger om 13 te halen vanwege de absurde prijzen van 14.

  36. Ik koop normaal elk jaar een nieuwe iphone maar deze prijzen zijn gewoon te gek voor woorden.
    Ik ben blij dat ik de iphone 13 pro max vorig jaar “goedkoop” kocht. Kan er nog wel mee verder 😀

  37. iPhone 14 Pro…. Afhankelijk van de prijs bij de providers.

  38. Wat een ongekende prijzen. Dit hadden weinigen verwacht, althans ik niet. Ik wilde vrijdag met de pre-order een nieuwe iPhone 14pro bestellen, maar kijk het nog even aan (oa recensies).

  39. Ik vind de 14 Max Pro erg gaaf, vooral ook met dat nieuwe eilandje…😎
    Maar de prijs, die houdt me toch echt tegen, dat gaan we niet doen!

    En nee, het is niet dat ik het niet kan betalen ofzo, ik heb een meer dan gemiddeld inkomen… maar ik laat me geen poot uitrukken, al zou ik 10.000 per maand verdienen.😉
    (principe kwestie, want gaan we dit met z’n alleen maar normaal vinden dan betalen we over 5 jaar 3.000 voor zo’n ding)

  40. Net verlengd bij Tmobile 💪🏻💪🏻💪🏻

    Pro Max 256gb paars 🥳🥳🥳

  41. Origineel geplaatst door Niels
    Precies mijn probleem Wesley, ik ben met die nieuwe prijzen wel erg aan het twijfelen.

    Ik begon na 4 jaar ook mankementen te krijgen maar dat ligt aan m’n batterij denk ik. Dus denk dat ik die maar vervang.

  42. NOPE nog enkele jaren mijn iPhone11 gebruiken tot hij niet meer werkt. Daarna hmmm mss een goedkope wegwerp gsm🤣 en een deftige camera kopen.

  43. @Dennis:
    Hoe heb je dat geregeld? De pre-order begint pas 14:00 uur.

  44. @Niels: Dus met je oude X heb je nu 4 jaar gedaan. Dat is best lang voor een smartphone. Zeker omdat je al die tijd keurig updates hebt gekregen. Dat kun je van veel goedkopere Android toestellen niet zeggen. Soms al na 2 jaar geen update meer.

    Dus prijs per jaar is voor een high end telefoon als de iPhone voor mij wél acceptabel. Zeker omdat ik na 2-3 jaar altijd mijn telefoon doorschuif naar mijn vrouw die minder op ‘het nieuwste’ zit te wachten. Totaal worden iPhones bij ons dus 4-5 jaar gebruikt.

    Maar mijn portemonnee laat het gelukkig ook toe, dus dan is het iets makkelijker praten.

  45. Origineel geplaatst door Dennis
    Net verlengd bij Tmobile 💪🏻💪🏻💪🏻

    Pro Max 256gb paars 🥳🥳🥳

    Lijkt me sterk aangezien er pas besteld kan worden vanaf vandaag 14.00hr 🤔

  46. Origineel geplaatst door bert
    @Dennis: Hoe heb je dat geregeld? De pre-order begint pas 14:00 uur.

    Precies. Ik wacht ook. 13:55 ga ik bellen. Heb de 13 Pro 256,gisteren nog gekocht,die betaalt de andere 13 Pro,128gb, de resterende bedrag.
    Ik ga voor de 14 pro 128gb zwart.

  47. Origineel geplaatst door bert
    @Dennis: Hoe heb je dat geregeld? De pre-order begint pas 14:00 uur.

    Zat rustig op het toilet vanochtend en toen stond hij erbij in de Tmobile app…
    Heb de bevestigingsmail en het sms’je ook al binnen 😀

  48. Mediamarkt was ook vroeger met presale. 13.45 kon ik m’n 14 Pro bestellen. Bezorging vrijdag 16/9.

  49. Wat een drukte bij Apple. Ik zat klokslag 2 uur klaar om te bestellen, Store ging pas om 14:10 open. Zo snel mogelijk proberen te bestellen, maar alles ging langzaam. Tijdens het bestellen nog de melding dat de levering op 19 september zou zijn, maar in m’n bevestiging staat levering tussen 26 sept. en 3 okt. En dat was om 14:20. Dus de eerste batch was uitverkocht in 10 minuten!!!

  50. Wow, dat ging moeilijk. Maar het lijkt gelukt. Betaling met creditcard ging heel vaak mis. Uiteindelijk met iDeal wel erdoor. Bevestiging in mail nog niet binnen maar in overzicht bij Apple zichtbaar. We gaan het zien. 256GB Pro Gold

  51. Bestellen iPhone 14 Pro Max ging op zich goed om 14:04 uur. Maar met creditcard betalen was een drama met een ICS kaart. De goedkeuring die je in de abn Amro app moet gevenvoor de betaling lukte maar niet. Uiteindelijk na 30 minuten gelukt maar nu wel een levering pas op 3 oktober😞

  52. Ik heb om 14:01 de KPN-shop ververst in mijn browser en zag toen de iPhone 14 Pro staan.
    Direct besteld, en om 14:09 betaald na alles 3-dubbel te hebben gecheckt.
    Heb alleen nog geen bevestiging van KPN… (geen email en ook geen sms)
    Het bedrag is wel afgeschreven…

  53. Origineel geplaatst door Sarcasm
    Eerst de winter overleven.

    Mijn gedachte!

  54. Dankzij mediamarkt be heb ik hem want applestore was om 14:00 niet online .

  55. Origineel geplaatst door Adnormaal
    Ik pas , prijzen gaan nergens meer over. Als ik wel aan een nieuwe iPhone toe ben zal het een keuze worden tussen de se en de 13mini.

    Eens, heb de SE2020 en die voldoet nog prima

  56. Mijn iPhone 11 Pro gaat het nog vele jaren moeten doen en werk momenteel nog 100% perfect. Het gaat te gek met die prijzen. Dan toch maar mijn huisje verwarmen 😉

  57. Origineel geplaatst door Christiaan
    Eerder was er een verschil in camera kwaliteit tussen de 128gb en 256gb iPhone pro Max… is dit bij de 14 nog steeds?

    Jawel, het onderstaande is tevens voor de 14 Pro en 14 Pro Max van toepassing.

    Er is geen optisch verschil tussen de camera’s, (dus géén verschil in camerakwaliteit) maar een limitatie wat het filmen in ProRes betreft op het 128GB-model …

    Dan zijn de beperkingen, respectievelijk:

    1080p HD : 30 fps
    1080p HD : 25 fps

    Merk op dat binnen het 128GB-model geen 4K-ProRES te bespeuren is. Dit heeft helemaal niets te maken met camerakwaliteit an sich, want fysiek betreft het dezelfde optica/aansturing. Het maakt dat bij het filmen de output softwarematig beperkt is.

    Ter info: Op 128GB (exclusief iOS/apps/data) zou zo’n 18 minuten 4K ProRes – 30fps passen.

  58. Origineel geplaatst door Chris
    Mooie nieuwe iPhone, maar mijn iPhone 13 Pro doet het nog perfect.
    Vind het nieuw Dynamic Island een mooie future, mooi dat er betere camera’s zijn.
    Maar veel functies zoals satelliet bij noodgevallen of always on heb ik (nog) niet nodig.

    Mis in vergelijking met de iPhone 13 Pro wel iets van iets innovatiefs iets wat er echt uit blinkt.
    Ik wacht op de iPhone 15 Ultra 😉

    Die ‘Dynamic Island’ is echt wel heel innovatief hoor. Weet niet wat jij nog verwacht dat een telefoon gaat doen?

  59. Nou, over 6 jaar is de iphone 14 pro best betaalbaar. Als je ziet hoeveel bestellingen er zijn gedaan dan zijn er veel rijke mensen of mensen met een nog vast energiecontract met lage prijzen.

  60. @Jeroen: dat valt wel mee, de eerste dagen zijn het voornamelijk de early adopters die de iphone kopen, dit is niet de grote massa. Laat je niet gek maken door andere mensen: andere mensen, andere situaties, andere interesses. De een gaat op vakantie, de andere heeft geen energiekosten (thuiswonende), veel mensen schaffen iphone aan in een abonnement (krediet). Kijk vooral naar jouw eigen situatie en maak op basis van jouw situatie de juiste keuzes.

  61. Origineel geplaatst door Jeroen
    Nou, over 6 jaar is de iphone 14 pro best betaalbaar. Als je ziet hoeveel bestellingen er zijn gedaan dan zijn er veel rijke mensen of mensen met een nog vast energiecontract met lage prijzen.

    Ik snap wel wat je bedoeld maar even voor context, normaal gezien ben ik ook een jaarlijkse upgrader. Ik verkoop m’n vorig model voor een decent prijs, leg 3 a 400€ bij en heb t nieuwe model. Werkte tot dit model prima. Dit jaar is de prijsstijging absurd. Ik kijk nu ineens tegen 6 a 700€ bijleggen aan. En de prijzen van de energie rekening lopen ook uit de klauwen (moet waarschijnlijk al een iPhone 14 pro equivalent bedrag volgend jaar bij gaan leggen op de eind afrekening) dus ik zit dit jaar voor t eerst te twijfelen. Ik ga nu eerst ff afwachten wat de energie prijzen gaan doen de komende twee maanden. Als die wat bijkomen dan denk ik er daarna wel weer over na.

  62. Ik ben ook bang dat ik dit jaar niet ga upgraden. De prijzen zijn bizar en de verbeteringen niet zo fantastisch. Komt gewoon een nieuwe accu in de iPhone 12 Pro en dan gaan we weer 2 jaar wachten haha.

  63. Ik heb de 14 Pro Max 256GB in het paars besteld. Niet met een krediet want daar houd ik niet zo van. Gelukkig ben ik nog in staat mijn huisje gewoon te verwarmen en mijn boodschappen gewoon te doen. Helaas zijn er velen die dit niet kunnen ook zonder een nieuwe iPhone te kopen waar ik me ter degen van bewust ben maar dat is iets waar ik niets aan kan veranderen. Alles is duurder geworden dus ook niet erg vreemd dat deze nieuwe versie iPhone ook duurder is dan zijn voorgangers.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.