Boeing satelliet-project

Reacties voor: ‘Toekomstige iPhone communiceert via satellieten, gericht op noodgevallen’

Voor als er geen mobiele dekking is
Volgens analist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 13 ondersteuning voor satellietcommunicatie, zodat je kunt bellen en berichten versturen buiten de dekking van met mobiele netwerk. Het zou alleen voor noodgevallen zijn bedoeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Benieuwd wat dat gaat kosten. Langer geleden was communicatie via satelliet zeer prijzig. Recent niet gecheckt, maar zal nog steeds duur zijn.

  2. Ik ben heel benieuwd wat dit gaat doen met prijzen, wanneer je verbinding maakt met deze satellieten.. op cruiseschepen zijn deze services schreeuwend duur.. (bellen voor 10€ per minuut bijvoorbeeld)

  3. Ik ben benieuwd of dit ook een Nederlands feestje zal zijn….

  4. Origineel geplaatst door Michel
    Ik ben heel benieuwd wat dit gaat doen met prijzen, wanneer je verbinding maakt met deze satellieten.. op cruiseschepen zijn deze services schreeuwend duur.. (bellen voor 10€ per minuut bijvoorbeeld)

    Apple kennende willen ze deze markt gaan domineren, wat weer een prijsverlaging met zich mee brengt…

  5. Als er Voice over IP gebruikt wordt is het een internetverbinding en geen telefoonverbinding. Prijzen zullen dan dus eerder per Mb dan per minuut zijn. Vraag is wel of een omnidirectionele antenne van een telefoon voldoende vermogen heeft om zo’n verbinding op te zetten

  6. Op cruises binnen Europa is internetten midden op zee (dus roamen niet mogelijk) gelukkig wel goedkoper. Je moet dan een internetpakket kopen via je boordconto. Bij de Aida en Mein Schiff tot max 6 gb, dan rond de 100€. Maar veel kleinere paketten veel goedkoper. Bellen via whatsapp dan relatief goedkoper dan de 10€ per minuut.

  7. Starlink systeem heeft nog een beste schotel, benieuwd hoe ze dit in telefoons kunnen implementeren

  8. Origineel geplaatst door BertM
    Vraag is wel of een omnidirectionele antenne van een telefoon voldoende vermogen heeft om zo’n verbinding op te zetten

    Misschien brengt Apple een iAntenna uit die je dan erbij moet kopen 😬

  9. Dit kan wel interessant zijn ook op het gebied van kosten. Het is namelijk goed koper (per minut) dan gewoon met je telefoon in zone 3. Zeker als je meerdere gesprekken maakt

  10. @Peter: De LEO satelliet hangt relatief laag. Je hoeft geen spraak maar een klein beetje data over te zenden en die zou je met minder vermogen meerdere keren snel kunnen versturen. (Bijvoorbeeld 100x). Vermogen en dus antenne kunnen dan kleiner zijn. Daarna tel je al de signalen in de satelliet op en kan je het bericht goed filteren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.