iPadOS 16 overzicht.

Reacties voor: iPadOS 17 wensen: deze iPad-verbeteringen willen we zien

Apple heeft nog steeds veel werk aan de winkel als het om de iPad-software gaat. Met iPadOS 17 die binnenkort aangekondigd wordt, heeft Apple weer een nieuwe kans om te laten zien wat de iPad allemaal in huis heeft. In dit artikel lees je wat onze wensen zijn voor iPadOS 17.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Handschriftherkenning in het Nederlands is mijn favoriete wens voor iPadOS. Met de Pencil wordt je sowieso al uitgenodigd om te schrijven. Helaas heb ik die functie helemaal uitgezet daar ze alleen in het Engels beschikbaar is.

    Enfin…ik ga hopen en we gaan het meemaken 😉

  2. Nee al deze functies kunnen mij gestolen worden, ik wil eens die irritante … in safari bij de adressenbalk weg.
    Het zit alleen maar in de weg.

  3. Ik wil eigenlijk ook gewoon ontgrendelen via Apple Watch. Heb de Pro M2 naast mijn HP werk laptop voor muziek en eigen mail staan. Maar voor Face ID is het net te ver. Ook Stage Monitor op een HD scherm is eigenlijk te belachelijk voor woorden. Ziet er niet uit en moet dus eigenlijk naar een 4K scherm om hem als ‘laptop’ replacement te gebruiken.

    Van mij mag MacOS er wel op om te kijken of het dan beter gaat.

  4. Gewoon heel simpel, de volume knoppen vast kunnen zetten op de iPad Air, net zoals dit op de iPad Pro gewoon kan!!

    En inderdaad, stage manager moet anders…

  5. Origineel geplaatst door Dennis
    Nee al deze functies kunnen mij gestolen worden, ik wil eens die irritante … in safari bij de adressenbalk weg.

    Het zit alleen maar in de weg.

    Waarschijnlijk wel bij je bekend, maar als je in iOS/iPadOS favoriete webpagina’s opslaat op je startscherm (of in een folder) is er geen adresbalk zichtbaar 🩹

  6. Super irritant aan Stage Manager is dat je in safari niet meer terug kan bladeren naar de vorige pagina door naar rechts te swipen. Daarbij wordt Stage Manager juist tevoorschijn gehaald ipv dat ie naar de vorige pagina gaat.. mega mega irri

  7. Het enige wat ik wil voor iPadOS is een gebruikersaccounts, ik wil niet dat mijn kinderen bij diverse apps kunnen en dat ze gewoon hun eigen account hebben met apps hebben. Zo iets simpels om te maken maar een grote wens.
    Maar Apple denkt natuurlijk alleen maar in omzet dus gaat het er niet komen, die willen dat je per kind een ipad koopt.

  8. Wat het mooiste zou zijn, is wanneer Apple 1 besturingssysteem zou maken: appleOS.

    In de basis helemaal hetzelfde qua basics, dus inclusief alle apps die je overal nodig hebt. Op elk apparaat zitten alle functies op dezelfde plek, de instellingen zijn overal hetzelfde, namen zijn overal hetzelfde, alle icoontjes universeel, enzovoorts.

    Weer, Rekenmachine, Safari, Finder, Foto’s, App Store, Dictafoon, Woning, Kaarten, Berichten, enzovoorts zitten dan standaard op alle apparaten.
    Die werken op elk apparaat exact hetzelfde.

    Maar met het verschil dat appleOS op de Mac met een muis werkt, werkt het op de iPad en iPhone met touch screen. Op de Apple Watch ziet alles er ook hetzelfde uit als op de andere apparaten.

    Geen verschillen meer in de software, behalve wanneer je iets specifiek kunt toespitsen op een apparaat.

    Maar die vijf verschillende platformen die bepaalde apps en functies van elkaar lenen, maar verder nog te verschillend zijn van elkaar moet eens afgelopen zijn. Je hebt macOS dat verschilt van iOS, iPadOS is weer net iets anders, watchOS is helemaal totaal anders dan de rest en tvOS lijkt veel op iOS, maar is in gebruik weer totaal anders.

    Als er dan nieuwe functies of instellingen komen, gelden ze gewoon direct voor alle apparaten.

    Veel overzichtelijker voor iedereen en het scheelt een hoop tijd en geld voor Catalyst e.d.
    En je hoeft maar één keer te wennen aan één besturingssysteem, daarna werkt alles overal hetzelfde.

  9. In iPadOS staan recent geopende apps in de Dock. Maar 3 is wat weinig vind ik. Dit zou een automatisch uitrolmenu kunnen zijn met bijvoorbeeld 6 recente apps, waarbij het uitrolmenu vanzelf terug inklapt zodra je een app opent. Of: kleinere iconen zodat die 6 tegelijk zichtbaar zijn.

    Stage Manager mag wat mij betreft weer weg, beter is om Split View en Slide Over verder uit te werken, bijvoorbeeld swipen tussen recente apps zou fijn zijn in Split View (zoals bij Slide Over). Hier ook weer: mag wel 6 apps worden. Overigens de 3 puntjes bovenin het scherm om Split View te activeren geven soms respons terwijl je eigenlijk in het app-menu wilt zijn (te dicht bij elkaar).

    iOS: waarom is er nog geen split view of slide over op iPhone? Android heeft soortgelijke functies al weer een tijdje… Heel handig om te kunnen multitasken!

    Recente apps zou heel handig zijn op iPhone (dus niet swipen tussen apps, maar een handig keuzemenu om in de laatstgebruikte 6 apps te kiezen, bijvoorbeeld een klein ster-icoon onderin scherm zodat er een tijdelijk klein scherm verschijnt).

    Dat app iconen op het iPhone scherm in een raster staan is uitstekend, maar meer vrijheid om ze te plaatsen mag ondertussen toch wel (dus met lege plekken waar jij dat wilt, zonder work-around trucjes)

    De agenda-app mist een handig maandoverzicht (zoals Google Agenda)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.