Reacties voor: ‘iPad vervangt gebruiksmogelijkheden MacBook Air’

Apple gaat de gebruiksmogelijkheden van de iPad verder verbreden. Een ARM-gebaseerde MacBook Air is daarom niet nodig, vertelde Tim Cook in een gesprek met Citi-analist Richard Gardner.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. fijn dat het zo dichtbij komt .. maar een mac blijft een mac voorlopig ; ik zie men nog geen dvd’s / cd’s branden op een ipad bv . en het is toch net even iets kleiner ” de ipad ” & de mac toch even iets groter. films converteren heb ik ook nog steeds niet gezien + de mac draait op osx en dat is dus niet iOS . althans nog niet. daarbij zijn het aantal apps uit de appstore niet gelijk aan elkaar ( sommige wel ) maar de mac heeft veel zwaardere en meer professionele apps. ipad heeft ook geen thunderbolt aansluiting of mini displayport. (wel een hdmi adapter , niet verkeerd btw ) als ik een boek moet schrijven doe ik dat toch liever op de mac. aperture is toch ook wat beter op de mac book air / pro / imac met muis etc ( zou wel graag een optie zien om c.a 80 % van de functie’s zien komen op de ipad zodat ik een stuk verder kan komen als ik onderweg ben of op vakantie en het simpelweg afrond op de mac thuis/op werk. dus om nu al , ook al met de komst van de ipad 3 een ipad boven de mac te verkiezen :S is voor proffesionele gebruikers niet weg gelegd lijkt mij , meer voor de gadget hunters. ” maar dit blijft uiteraard een vrije keuze wat pp verschilt. innovaties zijn uitstekend en zeker bij/voor apple maar blijf toch bij mijn standpunt. ( en ook voor ibooks moet je nu nog steeds eerst je werk doen op je mac en daarna kan je het pas afronden op de ipad als je dat wilt , dat concept is erg goed trouwens , maar zou dit graag bij meer apps zien en zou dit gebeuren heb ik een groot vermoeden dat de mac altijd nog eerst zou moeten worden gebruikt .. dus wachten met een mac kopen ? 😛 :S

  2. Waar ik op hoop is dat de iPad later in het verlengde van een Mac gaat werken voor proffesionele gebruikers (zoals ik zelf).

    Dus dat bijvoorbeeld FCPX samen werkt met een FCPX app op de iPad. En dan doel ik niety op wat Avid laatst heeft gedaan maar meer tegelijkertijd. Dus shortcuts, timecode enz..

  3. @Vito: Cd’s/Dvd’s branden? Seriously?

    De rest van je bericht vind ik erg lastig te lezen door de rare zinsopbouw. Wat ik eruit haal is dat je argumenten gebruikt, waaruit blijkt dat de iPad niet gelijk is aan een Mac omdat het nogal wat tekortkomingen heeft. Ik snap de reden van je hele verhaal niet, want dit bericht gaat er juist over dat ze de “de gebruiksmogelijkheden van tablets significant gaat verbreden”.. waardoor de iPad juist wel interessant zou moeten worden om op te werken.

  4. @Brian. ( kan zijn dat ik mijn vorige bericht wat snel vermeld heb , maar dat komt omdat ik die zeer snel heb geplaatst i.v.m dat ik in de auto zat en een deadline had. )

    Waar jij de reden niet snapt ,had kunnen staan dat “dat” de reden is!

    * De Ipad is en blijft voorlopig niet gelijk aan een mac. (Ook al komt de ipad 3 release er nu aan met alle mogelijke verbeteringen. Want als je het huidige artikel goed begrijpt word er gezegd te wachten met een aanschaf van een Macbook air. En zoals jij het lijkt op te vatten is dat Apple met allerlei verbeteringen komt in de toekomst voor de ipad , dat zal dan wel. Maar uitstellen van een Macbook Air aanschaffen is de huidige discussie , daarmee wijst (Gonny Vd Z) naar dat de iPad 3 er aan zit te komen met dusdanige verbeteringen dat met een aanschaf van een Macbook air beter nog even gewacht kan worden. (Anders zou dit irrelevant zijn , omdat een gebruiker niet gaat wachten tot ie een ons weegt op apples toekomstige verbeteringen. waar in een ipad superieur zal zijn ten opzichte van een mac ) (Afhankelijk van de komende aankondigingen) En ik zeg daar op , op zoek naar een goed mobiel apparaat met volwaardige functies? ,haal dan een Macbook air op als je daar aan twijfelde , want een iPad is momenteel en voorlopig niets anders dan een bijzaak & luxe . ( als we mogen spreken over volwaardig gebruik ) ( Om even terug te komen op ” Rare zins opbouw ; dit is een Forum vriend , geen boek! anders start je ibooks ff op je ipad op , zit je waarschijnlijk ook niet zo te mopperen. )

    * (Ik weet dat ik een discussie heb gestart met mijn 1e reactie. Maar ik probeer men er alleen even bewust van te maken hoe het werkelijk zit. En niet de fictieve magie van Apple waar jij in blijkt te geloven. Hiermee bedoel ik zeker niet dat Apple slecht is ! Maar wel dat velen er in geloven dat Apple alle roddels die rond om het bedrijf gaan en de wereld worden in gebracht kan waar maken op kort termijn . Dus net als ik (persoonlijk) niet kan geloven dat de iPad op kort termijn de Macbook Air zal inhalen , kijk alleen al even naar het verschil in de reken kracht & de opbouw achter het concept Macbook Air.) Mvg

  5. Prima ontwikkeling! En ook een logische ontwikkeling. Zeer benieuwd naar de specs van de iPad 3, nog een maand en we zullen het weten.

    En @Vito (de eerste reageerder), cd’s en dvd’s branden? Misschien wel eens van cloud gehoord? En van streamen? Het is 2012 hoor, wakker worden!

  6. Ik denk niet dat iedereen weet wat ARM is. Ik in elk geval niet. Wel mooie ontwikkelingen.

  7. ( Om even terug te komen op ” Rare zins opbouw ; dit is een Forum vriend , geen boek! anders start je ibooks ff op je ipad op , zit je waarschijnlijk ook niet zo te mopperen. )*

    Natuurlijk hoe je geen roman-taal te gebruiken, Vito. Maar aan je eerste verhaal was echt geen touw vast te knopen zonder het 2 1/2 keer te lezen. Punten en komma’s zouden al een stuk helpen
    En als je door je belangrijke deadline geen tijd hebt om te schrijven, wacht er dan even mee, of wilde je perse de eerste zijn (die mensen zijn er).
    Je argumenten zijn overigens prima valide en daar ga ik op de meeste punten ook helemaal met je mee… De OS-en komen steeds dichter bij elkaar, maar ik kan een gedeelte van de dingen die ik met mijn (oude) MacBook Pro (MBP) kan, nog steeds niet met mijn iPad…
    Ik bedenk me op een dag vooraf wat ik zal moet doen en neem dan iPad of MBP mee…

  8. Nou lekkere analyst. “Bij de vraag of er een ARM-gebaseerde MacBook Air aankomt, kreeg Gardner de indruk dat Apple vindt dat ze met de iPad nu al – of zeer binnenkort – tegemoetkomen aan die niche.”

    Ja, duh… de niche is geen MacBook Air (die met 25% van de verkochte MacBooks geen niche is) maar een ARMgebaseerde Air…. en ja dat gat wordt als opgevangen door de iPad en jawel de Intel MacBook Air.

  9. Origineel geplaatst door Vitofijn dat het zo dichtbij komt .. maar een mac blijft een mac voorlopig ; ik zie men nog geen dvd’s / cd’s branden op een ipad bv . en het is toch net even iets kleiner ” de ipad ” & de mac toch even iets groter. films converteren heb ik ook nog steeds niet gezien + de mac draait op osx en dat is dus niet iOS . althans nog niet. daarbij zijn het aantal apps uit de appstore niet gelijk aan elkaar ( sommige wel ) maar de mac heeft veel zwaardere en meer professionele apps. ipad heeft ook geen thunderbolt aansluiting of mini displayport. (wel een hdmi adapter , niet verkeerd btw ) als ik een boek moet schrijven doe ik dat toch liever op de mac. aperture is toch ook wat beter op de mac book air / pro / imac met muis etc ( zou wel graag een optie zien om c.a 80 % van de functie’s zien komen op de ipad zodat ik een stuk verder kan komen als ik onderweg ben of op vakantie en het simpelweg afrond op de mac thuis/op werk. dus om nu al , ook al met de komst van de ipad 3 een ipad boven de mac te verkiezen :S is voor proffesionele gebruikers niet weg gelegd lijkt mij , meer voor de gadget hunters. ” maar dit blijft uiteraard een vrije keuze wat pp verschilt. innovaties zijn uitstekend en zeker bij/voor apple maar blijf toch bij mijn standpunt. ( en ook voor ibooks moet je nu nog steeds eerst je werk doen op je mac en daarna kan je het pas afronden op de ipad als je dat wilt , dat concept is erg goed trouwens , maar zou dit graag bij meer apps zien en zou dit gebeuren heb ik een groot vermoeden dat de mac altijd nog eerst zou moeten worden gebruikt .. dus wachten met een mac kopen ? :S

    Als apple iOS en OSX samen trekt. Dan kan je denk ik al je bezwaren aan de kant gooien.

    Apple zelf heeft laten zien dat je complexe software op de ipad kan draaien die niet onder doet voor de desktop versie.

    dat de manier van bedienen en de aansluitmogelijkheden beperkingen met zich mee brengen is duidelijk ja.

    Branden op CD en DVD of BLueray doet bijna geen enkele mac gebruiker meer. Alles wat je op die manier weg zet is al vervangen door vergelijkbare dragers.

    gaat het om muziek dan past het tegenwoordig op je ipod iphone of ipad. En met niet al veel moeite krijg je dat draadloos naar je sterio en TV.
    Dat zelfde geld voor gebruik in de auto.

    Als het gaat om opslag/backup dan zijn er nu ook handigere alternatieven dan CD of DVD (credidcard formaat USB opslag cloud opslag enz.)

    Als het gaat om snel delen van bestanden ook.
    (you sendit mega file upload en dergelijke.)

    Het is voor veel mensen even opschakelen en het oude vertroude aan de kant zetten. Maar met wat apple nu bied en in de toekomst kan bieden heb ik ik voorlopig voldoende.

    Ben je echt een proffessional en moet je grote bergen werk verzetten dan zal dat in beperkte mate lukken op de ipad. Choose wisely. Het is maar een gereedschap. Voortborduren ophet weg laten van legacy aansluitingen die ook vervangen kunnenworden door andere gangare technologie. Heeft apple de floppy drive uitgefaceerd en verangen voor USB. Dat zelfde gebeurt nu met de CD DVD derive. De vervanger is de cloud. Voor muziek en films al jaren geen probleem meer. Voor data opslag nu ook niet echt meer. Sky drive van microsoft icloud dropbox en tal van andere alternatieven die voor je klaar staan en op de een of andere manier ipad of apple product compatible zijn.

    Het is een mindset.
    Als je daar klaar voor bent dan gewoon doen.
    Kies het juiste product voor je werk en plezier.

    Ik doe Animatie. Had daar een dikke iMac of Mac pro voor kunnen kiezen. Doe het op een mac mini. Niet vanwege budget. Maar de mini is snel genoeg.

    Ik merk dat wat ik aan animatie doe grotendeels ook op de ipad kan maken nu er software voor beschikbaar komt. Het eindresultaat is er niet minder om. Welke computer of post computer je ook gebruikt het blijft een gereedschap. Als jij het gereedschap beheerst is er niks aan de hand.

  10. Origineel geplaatst door Vito
    @Brian. ( kan zijn dat ik mijn vorige bericht wat snel vermeld heb , maar dat komt omdat ik die zeer snel heb geplaatst i.v.m dat ik in de auto zat en een deadline had. )Waar jij de reden niet snapt ,had kunnen staan dat “dat” de reden is!* De Ipad is en blijft voorlopig niet gelijk aan een mac. (Ook al komt de ipad 3 release er nu aan met alle mogelijke verbeteringen. Want als je het huidige artikel goed begrijpt word er gezegd te wachten met een aanschaf van een Macbook air. En zoals jij het lijkt op te vatten is dat Apple met allerlei verbeteringen komt in de toekomst voor de ipad , dat zal dan wel. Maar uitstellen van een Macbook Air aanschaffen is de huidige discussie , daarmee wijst (Gonny Vd Z) naar dat de iPad 3 er aan zit te komen met dusdanige verbeteringen dat met een aanschaf van een Macbook air beter nog even gewacht kan worden. (Anders zou dit irrelevant zijn , omdat een gebruiker niet gaat wachten tot ie een ons weegt op apples toekomstige verbeteringen. waar in een ipad superieur zal zijn ten opzichte van een mac ) (Afhankelijk van de komende aankondigingen) En ik zeg daar op , op zoek naar een goed mobiel apparaat met volwaardige functies? ,haal dan een Macbook air op als je daar aan twijfelde , want een iPad is momenteel en voorlopig niets anders dan een bijzaak & luxe . ( als we mogen spreken over volwaardig gebruik ) ( Om even terug te komen op ” Rare zins opbouw ; dit is een Forum vriend , geen boek! anders start je ibooks ff op je ipad op , zit je waarschijnlijk ook niet zo te mopperen. )* (Ik weet dat ik een discussie heb gestart met mijn 1e reactie. Maar ik probeer men er alleen even bewust van te maken hoe het werkelijk zit. En niet de fictieve magie van Apple waar jij in blijkt te geloven. Hiermee bedoel ik zeker niet dat Apple slecht is ! Maar wel dat velen er in geloven dat Apple alle roddels die rond om het bedrijf gaan en de wereld worden in gebracht kan waar maken op kort termijn . Dus net als ik (persoonlijk) niet kan geloven dat de iPad op kort termijn de Macbook Air zal inhalen , kijk alleen al even naar het verschil in de reken kracht & de opbouw achter het concept Macbook Air.) Mvg

    Jou situatie en visie is niet op iedereen van toepassing. Voor een hele grote groep mensen professioneel of niet is de ipad een stuk gereedschap waardoor ze geen logge computer meer nodig hebben om hun werk te doen.

  11. Persoonlijk ben ik heel erg benieuwd naar de samensmelting van iOS en OSX. 
    OSX is klaar . Met lion hebben we de koning de dieren te pakken. Een grotere kat bestaat er niet.  iOS is adolescent geworden met PC free functionaliteit en lion is een iOS hybride.  Ik denk dat we iOS al toekomst van de Mac kunnen gaan zien. 

    misschien zelfs al dit jaar gevolgd door een daar op aansluitende computerlijn. 
    iPad en iMac samensmelting. Dat kan een touch screen iMac betekenen met een scherm dat je kan kantelen. Of een 15″ ipad met OSX er op net als de Modbook en Modbook pro. iPad en MacBook Samensmelting hebben we al gehad met de MacBook Air. 

    Er is iemand die hier ook over heet nagedacht en een mooi artikel heeft geschreven. Zie hier: http://mac.appstorm.net/general/opinion/is-ios-the-future-of-the-mac/

    Verder ben ik heel erg benieuwd naar wat windows 8 gaat doen. Want alles wat ik hier boven beschreef en wat er in het gelikte  artikel staat is mogelijk met windows 8. Ik denk dat Microsoft nu eindelijk eens op gelijke voet staat kwa technologie en innovatie zonder te pikken. Ze hebben een geheel eigen filosofie en look en feel die je nergens anders ziet. Ze hebben het zo gemaakt dat het op alle processor architecturen draait. Van horloge tot bakbeest PC en alles wat er tussen mogelijk is. En alles heeft een en de zelfde ervaring. 

    Wie weet is microsoft hier apple straks voor. 

    Spannende tijden dit jaar. 

  12. deftige fotobewerking op de ipad van fotos van een dslr zouden handig zijn! MET een optie om de (bewerkte) fotos naar een externe harde schijf te verplaatsen 🙂 daar droom ik van! ik ben veel op verplaatsing naar het buitenland voor foto’s en nu neem ik naast mijn ipad ook nog eens men macbook pro mee om de eerste bewerkingen te kunnen uitvoeren en de eerste backup’s te maken. dat zou de ipad moeten overnemen!

  13. Misschien komen ze nog met een iPad met een groter scherm, meerdere grotes. Zou mij goed uitkomen. Kaar voordat ik een nieuwe iPad koop eerst een nieuwe dslr.
    Ik geloof dat de iPad de postpc tijdperk aangebroken is en dat juich ik toe.

  14. Origineel geplaatst door Kasuja
    […]
    OSX is klaar
    […]

    Hoe vaak hebben we dat al gedacht bij software en besturingssystemen?

    OSX is verre van klaar, en dan heb ik het niet over die paar ruwe eindjes in Lion maar ook over verregaande wijzigingen die in het verschiet kunnen en zullen liggen.

  15. En ik wou net morgen een Air aanschaffen voor t surfen en de studie. Misschien toch maar even wachten dan.. Al kan ik me niet voorstellen dat de iPad 3 opeens heel geschikt is voor studie (tekst verwerken). Ook ik vraag me af wat AMR is?

  16. @Rembert:
    De term OSX is klaar het OS als zodanig ook. Alles gaat de kant op van iOS. Dat was wat ik er mee bedoel.

    In de naam voering zal je na Lion geen kat achtige meer krijgen die boven de leeuw staat. Ze kunnen ook niet over op een ander dier. Want de leeuk is de koning der dieren.

    Met lion (idd verre van af) is een brug geslagen naar iOS en daar gaan ze mee verder. Dat is apples toekomst een OS met cloud opslag ala dropbox via icloud. Touch interface geschikt voor post PC apparaten.

    Machines voor het zware werk zullen blijven bestaan. Maar dat zullen de servers van google microsoft en apple worden.

    In de animatie wereld gebeurt het al.
    Renderman bied je de mogelijkheid om van hun renderfarm gebruik te maken. Je stuurt je bron file op zij renderen het binnen notime en je kn het resultaat downloaden. Dan heb je ineens geen bakbeest meer nodig thuis.

    Dat is slechts een glimp van wat mogelijk is. Onlive desktop is een tweede voorbeeld.
    Volledig windows 7 op je tablet gestreamd.

    Het zelfde gaat ook goed voor games.
    Face it het gat allemaan naar thin computing en cloud gedoe. Software as a service. Dan heb je zelf de hardware niet meer nodig. Alleen een invoer apparaat en scherm plus internet.

    Siri is ook een goede stap in de richting van wat je misschien kent van Jarvis uit ironman. Het klinkt allemaal veel verder weg dan het is.

    Lees dat artikel maar waarnaar ik linkte en je zal zien dat het lang zo gek mog niet is.

    Er zullen heel veel mensen nog niet klaar zijn voor deze stap en misschien blijven zitten waar ze zitten of juist opstappen naar andere platformen maar het zal ook voor apple weer totaal nieuwe gebruikers groepen trekken;)

    En daar gaat het om snel heel veel geld verdienen met een goed product.

  17. @sham27:
    Er komt altijd wel weer wat nieus uit. Zo kan je blijven wachten. Probleem is je weet nooit vante voren waarop.

    Koop gewoln iets dat past bij wat je nodig hebt. Als dat nu vandaag de dag voldoet dan hoef je nergens op te wachten. Gewoon kopen die MBA

  18. @Ronald1959:

    Ken je de axiotron modbook al?

    http://www.axiotron.com.

  19. Origineel geplaatst door sham27
    Ook ik vraag me af wat AMR is?

    ARM staat voor de processor(architectuur). De meeste PC’s hebben een x86 architectuur (Intel en AMD) en mobiele apparaten maken meestal gebruik van ARM architectuur (Apple’s A4, Samsung’s A8 etc).

    ARM is in zijn huidige vorm minder krachtig dan x86, maar levert zijn prestaties met een veel lager energie verbruik en kan als complete PC op 1 chip, dus veel kleiner, geplaatst worden. OSX en Windows tm versie 8 werken op x86, Android, iOS en enkele versies straks van Windows 8 werken op ARM.

    Belangrijk: applicaties van de ene architectuur werken niet zonder meer op de andere.

  20. @Ron wakker worden Ron! Door streamen tot je data limiet bereikt is ? Rofl *No thanks! Neem nou Spotify bv ; werkt niet zomaar op de ipad! Wel op De Mac .. helaas ..! Spuit 11 ! Tuurlijk kent iedereen en ook ik de (i)Cloud & De stream diensten ,ga jij lekker je 360p filmpjes streamen jongen. (hey amateurtje 5gb icloud ? wil mn hq films wel graag uitkijken en niet voor 70%! Ik kijk ze wel 1080 P vanuit een ander medium. .. veel plezier nog .. / Afgezien daarvan is het nog erg handig Cd’s te kunnen gebruiken.Niet iedereen doet hier (The cloud & streaming) aan mee namelijk. Maar hebben wel een super sound system staan! & sommige mensen waarderen hun recht op privacy. ( dus geen cloud of dergelijke )

  21. Origineel geplaatst door nicky
    deftige fotobewerking op de ipad van fotos van een dslr zouden handig zijn! MET een optie om de (bewerkte) fotos naar een externe harde schijf te verplaatsen daar droom ik van! ik ben veel op verplaatsing naar het buitenland voor foto’s en nu neem ik naast mijn ipad ook nog eens men macbook pro mee om de eerste bewerkingen te kunnen uitvoeren en de eerste backup’s te maken. dat zou de ipad moeten overnemen!

    Hier nog iemand die dat goed zou kunnen gebruiken.

  22. @vito Je praat helaas zonder je verstand te gebruiken. Het was maar een goedbedoeld advies, maar je begint alleen maar te schreeuwen. Spotify doet het uitstekend op mijn iPad en het streamen van 360p films gaat prima bij een goede verbinding. 5GB cloud? Het wordt tijd dat je je eens gaat verdiepen in de mogelijkheden van tegenwoordig. Als je dat niet wilt, houd dan je mond en kraam geen onzin uit.

  23. @Ron: Je haalt de woorden uit mn mond.

  24. @Vito:

    iCloud gratis 5GB. Als je wil kan je bij betalen voor max 55GB in totaal.

    Alles wat Apple heeft komt niet op iCloud te staan. (dan bedoel ik films en muziek die ook via iTunes verkocht worden. Dat is mogelijk als je Music Match hebt.) Dus zo blijft er ineens heel veel ruimte over voor je andere data. (word, powerpoint, excell, games saves, backups enz)

    Spottify op de iPad? Heb je het wel eens GOED geprobeert?

    Pivacy!!!
    Nog zon lachertje. De partijen die echt wat kunnen met jou info die weten alles van je en daar hebben ze geen icloud voor nodig gehad om daar achter te komen.

    Gam maar eens solliciteren bij de politie. Ze doen een achtergrond onderzoek van jou je vrienden en familie en komen dingen naarboven die je zelf al bijna vergeten was en dingen die je zelfs nooit op het internet hebt geplaatst.

    Ze weten toch alles al. Privecy bestaat niet op het internet.

  25. @Vince:

    Windows 8 gaat hard. 1unieke gebruiks ervaring die werkt met multitouch, (maat ook gewoon met) muis & toetsenboard.

    Het is te draaien op smart watches, smart phones, tablets, laptop, desktop & super computer ongeacht welke processor architectuur. (zware klus want dat betekent dat er dubbele code in moet zitten voor ARM en X86 die iedentiek en dwars door en met mekaar werkt.) maar het lijkt er op dat microsoft dat truckje weet te klaren.

    Office 15 is nu in Beta en werk vollidig architectuur onfhankelijk. Dus zowel op ARM als X86. Op de achtergrond zullen ze hard doorwerken om al het andere dat niet met ARM om kan gaan tr ondersteunen zodat je die software nog wel kan blijven gebruiken.

    Als Windows 8 klaar is heb je als gebruiker een zee van keus.

    En ook dan geld weer, kies je juiste gereedschap om de klus te klaren.
    (Je gaat uiteindelijk niet je nagels knippen met een heggen schaar of je heg knippen met een nagel schaar.)

  26. Rare zins opbouw ; dit is een Forum vriend , geen boek!

    Klopt.
    Maar als je je mening wilt verkondigen is het handig als je goed leesbaar Nederlands gebruikt. Anders haken de lezers na twee zinnen af en verkondig je je mening dus in het luchtledige.

  27. @Vito:
    Anders ga jij even een 1080p film branden op een cd/dvd ‘jongen’! Succes ermee!
    Tis natuurljk belachelijk om dat als argument te gebruiken aangezien bijna geen enkele nieuwe laptop een brander bevat.

    Ik zeg niet dat ik een iPad zal gaan gebruiken ipv een pc, ik zeg alleen dat ik op basis van de vrijgegeven informatie niet snap hoe je kunt zeggen dat een iPad de iMac niet kan vervangen.

    Ooh en even over dat boek en forum. Probeer volgende keer gewoon om niet na iedere 3 woorden (of 4 wat mij betreft) iets tussen (of binnen, het is maar net hoe je het ziet) haakjes te zetten (moet je zelf weten hoor) en kom gewoon (of ongewoon) to the point, want die maak je niet erg (helemaal niet) duidelijk omdat je steeds (veel te vaak) af wijkt van wat je steeds weer wil vertellen ‘vriend’.

  28. @Brian ;
    1080p Branden doe ik ook niet op een CD , denk ff na hey!
    Dat doe ik op Dvd’s ( En voordat je weer begint over dat het niet past ; ” op een Blu-ray DVD ” Of eventueel een HD-DVD maar dat is uit ) ” Bijna geen enkele Laptop heeft een brander ” ? Haha . Notebooks/laptops/Ultrabooks daar zit wel verschil in hoor ! bijna alle Laptops hebben toevallig even wel een Cd/Dvd brander aan boord incl alle mac pro’s van nu. Voor sommige mensen kan een ipad een vervanger zijn , dat heb ik nooit uitgesloten. Maar een vervanger met alles wat ze kunnen ten opzichte van elkaar ? ” NEE” Voorlopig nog niet. en het ging trouwens hoofdzakelijk over een Macbook air en geen iMac’s btw. Iedereen zn eigen typstijl .. Heeft niks met het topic te maken , je raakt “Off topic” VRIEND. * @Peter Als je ‘t niet kan lezen dan lees je het toch niet ? geintresseerden lezen het wel. Het is misschien ook handig als ook jij niet zo Off topic raakt , want je verteld me niks nieuws. @Kasuja : Daar zeg je het zelf al ; Als je wilt kan je bijbetalen .. haha / Wat ik probeerde uit te leggen kost niks ! daar zit een groot verschil in! Als je wil koop je ” ALLES ” van Apple en heb je misschien wel een betere computer ervaring als een ander. ( Pfff , Hahaha ) Dus ik moet me gaan beperken tot alles wat Apple aan te bieden heeft ? Ik heb een vrij keuze Wat betreft films Etc. En een eigen smaak. Ik hoef niet alles te eten wat me voorgekauwd word door Apple. En of f ik Spotify wel een op de Ipad geprobeerd heb ? JA.. En zonder een premium account kom je nergens op een iOS device! En dat geld niet voor Pc’s of Mac’s! Probeer me maar weer even te ontkrachten wijsneus. Dat jouw sollicitatie is mislukt bij de politie is niet mijn probleem. Nog dat je je er bij neerlegt om je eigen privacy te beschermen , wat dat dan ook mag zijn. Het is veel beter te behouden dan jij denkt kan ik je vertellen ! (Zoek het maar eens op ! ) Als bijvoorbeeld iemand een foto heeft van z’n schaars geklede vrouw en dit op een externe versleutelde HDD (Of USB Stick) bewaard (Extern) valt er weinig op te vissen voor een ander & had het hele tafereel destijds rond Manon Thomas voorkomen kunnen worden. Jammer Dat jij zulke slechte ervaringen hebt gehad met de politie.

  29. @Vito:
    Je tekst is heel lastig keesbaar.
    Probeer eens gebruik te maken alineas (ookal is het geen boek. Je mede mens wil graag lezen wat je te melden hebt. Maak het ons dan gemakkelijk)

  30. Sommigen vertellen hier echt domme dingen en zitten vito uit te maken voor een dommerik terwijl zeer duidelijk blijkt dat ze niet weten waarover ze praten.
    Enkele voorbeeldjes:
    – Spotify werkt inderdaad niet op de ipad, tenzij je een premium account hebt en dat vind ik persoonlijk te duur.
    – iCloud: is nog in ontwikkeling, kan zeker een mac niet vervangen. Probeer maar eens een foto te verwijderen. Als je dan toch een soort van cloud alternatief zoekt, ben je beter af met dropbox IMHO.
    – CD en DVD branden gebeurd nog hoor. Met dropbox kun je ook wel bestanden uitwisselen, maar niet zo handig zoals met een CD of DVD. Probeer maar eens foto’s op hoge resolutie door te geven aan een gans klaslokaal fotografen zonder het eerst op CD of DVD te branden.
    – Fotobewerking op de ipad: Afgezien van het kleine scherm, kun je er voorlopig geen professionele bewerking meedoen. Probeer maar eens een hoge resolutie raw-foto te bewerken met iets zoals photoshop op de ipad. Er zijn alternatieven maar ze kunnen niet tippen aan photoshop en ze verkleinen ook de resolutie van je foto’s.
    – Word/Excel/Powerpoint: Hangt er vanaf wat je wilt doen. Als je gewoon een tekstje moet typen, kan je gewoon het keyboard van de imac aan de ipad hangen. Maar op dit moment zijn veel functies gewoon niet beschikbaar, zoals bvb. filtering in een excel bestand.
    Kort gezegd: Ik gebruik mijn ipad voor alles wat niet fotobewerking of geavanceerde ipad is. Daar neem ik mijn mac voor.
    @Kasuja: In Lion zitten wel dingen zoals in iOs. Maar iOs heeft nog altijd hatelijke dingen. Probeer maar eens in tekst in een document te zoeken via spotlight op de ipad. Dat is dus niet de spotlight, zoals we hem op de mac kennen. Verder moet je eens kijken naar de reviews van arstechnica over lion, als je wil zien wat er achter zit. Het is een geavanceerd besturingssysteem, waar iOs echt nog niet aankomt hoor.

  31. Wat een lappen tekst, tjonge.
    Sinds dat de iPad 2 jaar geleden is uitgekomen word steeds duidelijker dat het doorontwikkelen van de iPad er voor kan zorgen de de pc in de naweeën van zijn bestaan is. Dat de tablet doorontwikkeld moet worden en dat er type tablets moeten komen met grotere beeldschermen e.d. is duidelijk.
    Apple leid ons naar een nieuw tijdperk als ze het goed aanpakken. Ik doe mee en ik ben geen Apple fan, maar toe aan een nieuw era.

  32. @Ken:
    Volgens mij is Spotify, iCloud en Office allemaal iets dat met software te maken heeft. Is volgens mij niet een tekortkoming van een iPad, maar van de software die er op wordt aangeboden.

    CD en DVD is gewoon ouderwets. Daarvoor hebben we tegenwoordig Dropbox, USB-sticks en externe hardeschijven. Als je foto’s gaat delen op cd, dan ben je een dief van je eigen tijd en portemonnee.

    Fotobewerking is inderdaad niet handig door het kleine scherm, maar als straks het Retina Display wordt geïntroduceerd voor de iPad, dan is het met AirPlay en een goede Photoshop app misschien best te doen toch? Dat kan jij waarschijnlijk beter beoordelen dan ik, maar het lijkt me een redelijk makkelijk op te lossen probleem.

  33. Dat er nog geen Photoshop is voor de iPad zoals je het kent en gewend bent op de PC of Mac wil niet zeggen dat het onmogelijk is.

    Dat zelfde geld voor alle andere software die je mist.
    Een reden dat die software er nog niet is is omdat het een flinke investering is voor bedrijven om hun software om te zetten naar een touch omgeving als android en iOS Rekening houdend met de multitouch mogelijkheden en beperkingen die je over houd bij gebrek aan muis. klein scherm lage resolutie enzovoort.

    Stel je bent adobe dan wil je eerst weten dat een platform zoals iOS het investeren waard is en dat het geen eendagsvlieg is net als Web OS of at het geen programmeer HELL is als android met de fragmentatie ie daar heerst.

    Apple bewijst met zijn eigen software dat complexe software mogelijk is op de ipad. Zo zijn er diverse audio animatie en teken pakketen van derden ie dat bewijzen.

    Het is gewoon een kwestie van tijd. Als je ziet wat de waartoe ontwikkelaars voor de iPad nu al toe in staat zijn dan ben ik erg benieuwd naar de toekomst met krachtigere hardware.

    Ik denk graag in mogelijkheden. Dat doet apple ook. en zo kom je verder. Zo hebben ze een hoop dingen in het leven gemakkelijker weten te maken. dingen waar jij en ik nu gebruik van maken. dingen ie allang bestonden.

    Ik zie niet in waarom iDisk / iCloud / Dropbox en ander media deel en opslag diensten niet het antwoord kunnen zijn op de CD/DVD/ Blue ray disk.

    Als jij als docent je lesmateriaal als download beschikbaar hebt en dan is de download en installatie van je materiaal voor een klas van 15 man sneller over internet dan over 1 CD tje die de klas grond gaat.

    Distributie van muziek en films gaat nu tegenwoordig ook netto makkelijk via download. Het sneller in huis en je het een identieke of vergelijkbare (afhankelijk van de kwaliteit van de compressie) ervaring als het gaat om de content.

    ik denk dat je het gewoon los moet laten dat fysieke opslag media vervangen kunnen worden oor de digitale download. Zo is het ook gegaan met het verdwijnen van de floppy drive. daar was apple de eerste mee die zei ga maar USB gebruiken. Moest je toen de wereld horen. het zou apples ondergang betekenen als ze niet compatible waren. snel daarna had iedereen USB en USB sticks die tot op de dag van vandaag worden gebruikt.

    Alles ie op den duur vervangbaar door iets nieuws
    Of het beter is of handig dat is persoonlijk. Ik vin het voor mijzelf wel fijn om een plek te hebben waar ik kan inloggen en al mijn persoonlijke data beschikbaar heb

    alles wat ik nodig heb is een internet verbinding.
    De iPad geeft mij ie. as ik bestanden wil delen dan stuur ik je een linkje en je hebt het. wil ik dat met meerder mensen delen en je maken er binnen nu en een uur bij kan ik dan ook regelen. allemaal standaard in Mobile ME idisk. Hopelijk krijgt de iCloud die ondersteuning ook nog.

    Ik ga er van uit dat zoals elk product en dienst van apple tot nu toe door ontwikkeld is iCloud ook door ontwikkeld gaat worden. Apple heeft Dropbox geprobeerd te kopen of functionaliteit te licenceren voor gebruik in iCloud. Dat is nog niet gelukt. Ze zullen vast met een andere oplossing komen. Software is er helaas niet zomaar.

    Wat OSX en iOS aan gaat. Kijk de aller eerste Keynote van de introductie van de iPhone nog een terug en daar zal je horen dat iOS en OSX heel nauw aan elkaar verwant zijn. iOS is een gestripte versie van OSX. Alles wat er niet toe doet is er uit gesloopt. Dat kan dus ook weer worden toegevoegd als de functionaliteit nodig is.

    Er is Touch kit aan toegevoegd met daarin alle ondersteuning voor multitouch input. ik zie niet in waarom dat wat er aan iOS is gestropt of toegevoegd niet kan worden samen getrokken met OSX.

    Dat apple er niet over spreekt wil niet zeggen dat het niet gebeurt. OSX als platform en het keyboard en mus paradigma zijn klaar. zelfs microsoft heeft dat door met windows 8. Touch is de toekomst. Apple en microsoft zijn niet alleen hard bezig om het OS klaar te stomen. Ze zijn ook bezig om het de ontwikkelaars zo makkelijk mogelijk te maken om de overstap te realiseren van oud naar nieuw.

    bediening van OSX met de vinger op een aangepaste iMac gaat al jaren heel erg goed de knoppen zijn er groot genoeg voor. de interface leent zich er prima voor.
    Het enige probleem dat een Microsoft en Apple hebben zijn de ontwikkelaars. Die moeten ze weer zo gek zien te krijgen om elke keer weer hun software aan te passen aan wat Apple en microsoft nu weer bedacht hebben.

  34. De meeste mensen kunnen niet out-of-the-box denken, blijkt ook weer aan deze reacties.

    Ik ben zo blij dat Apple dat wél kan. Daarom verrassen ze mensen met nieuwe dingen en maken ze het gebruik van eleclktronica toegankelijk op manieren die we nu nog niet eens kunnen bedénken.

    Dat was in 1984 met de Mac, in 2001 met de iPod, in 2007 met de iPhone, in 2010 met de iPad en dat gaat in de toekomst weer gebeuren.

    Dat maakt deze discussie een beetje overbodig, temeer omdat Apple zélf al twee jaar geleden aangaf dat een pc en een iPad twee verschillende dingen zijn die zich tot elkaar verhouden als een vrachtwagen tot een auto: een werkapparaat tot een gebruiksapparaat.

  35. Origineel geplaatst door sham27En ik wou net morgen een Air aanschaffen voor t surfen en de studie. Misschien toch maar even wachten dan.. Al kan ik me niet voorstellen dat de iPad 3 opeens heel geschikt is voor studie (tekst verwerken). Ook ik vraag me af wat AMR is?

    De iPad is denk ik erg geschikt voor studie, zeker met de nieuwe iTunes U app en iBooks 2.

    En tekstverwerken op de iPad is nou net datgene wat zeer goed te doen is met Pages en een goed Bluetooth toetsenbord.

  36. @Marc van Maastricht:

    Out of the box denken is idd het probleem bij heel veel mensen en bedrijven.
    Ze baseren alles op de nu bekende grenzen.
    De “Omdat iets nu niet kan zal het nooit wat worden ook”mentaliteit is zonde.

    Het verklaart ook waarom de Google’s Microsoft’s en Samsung’s zo graag innovaties van anderen overnemen.
    Daar is niks mis mee maar als je verder wil in tech dan moet je out of the box kunnen denken. En vooral durven.
    Microsoft heeft in de R&D labs fantastische conceptel liggen di nu technisch haalbaar zijn. En zoveel gaver zijn dan wat Apple maakt. Maar ze doen er niks mee. Currier project is er een voorbeeld van. De Surface tafel is ook een voorbeeld. Dat hadden ze heel mooi commercieel in de markt kunnen zetten in winkels. Als het al gebeurt dan is het te weinig.

  37. Wat een lange reacties!

  38. Ja en als ze dan ook nog eens leesbaar zouden zijn:p…

  39. Ja en als ze dan ook nog eens gemakkelijk leesbaar zouden zijn:p…

  40. @Ken: ..Thnx !

    (Iemand die del “Out of the box” kan denken )

    FF LEKKER KORT & DUIDELIJK.

  41. @Ken: ..Thnx !

    (Iemand die wel “Out of the box” kan denken )

    FF LEKKER KORT & DUIDELIJK.

  42. @Vito:
    hahaha 😉 goedzo je kan het wel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.