Reacties voor: iPad-tevredenheid op 84 procent in nieuw onderzoek

De tevredenheid van de iPad ligt hoog, blijkt uit onderzoek van het Software Usability Research Lab van Wichita State University. Maar liefst 84 procent van de deelnemers aan het onderzoek is tevreden met de tablet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Ik heb de Ipad nu 2 maanden. Ik ben erg tevreden over de snelheid en het gebruik van de apps. Internetten gaat geweldig, een artikel lezen is prettig.Maar…. mijn homeknop werkt niet. Hij loopt telkens vast. Het advies: Houd de aan/uitknop bovenop de iPad ingedrukt terwijl je aan de voorzijde de homeknop (de zwarte knop onder het scherm) een paar seconden indrukt. Je iPad zal nu herstarten. Dat doet hij zelfs niet mee. Wellicht is dat een punt om naar te kijken bij Ipad3, dit is een doffe ellende.

  2. Ik ben zo erg te vrede over mijn iPad, dat ik zo wie zo elk jaar de nieuwe iPad ga kopen. Toen ik een paar jaar terug de eerste generatie iPod touch bezat, hoopte ik op een apparaat net zo groot als de iPad…en die bestaat gelukkig nu al bijna 2 jaar. Mijn beide iPad’s zijn mijn beste aankopen ooit!

  3. Mooi onderzoek.
    Bij ons op het ROC hebben wij ook een onderzoek gedaan.

    Na 1,5 jaar gebruik van de iPad hebben wij een evaluatief onderzoek gedaan.
    Ik heb een aantal uitwerkingen op mijn Blog gezet.
    http://www.onderwijsrotonde.nl/?p=372

    Indien vragen of nadere informatie kan contact met mij opnemen.
    Momenteel ben ik verder gegaan met de IPad binnen een aantal teams.
    Het IPad Led  project
    Hiervoor maken wij nu gebruik van de IPad samen met de Apple tv en Apple Airport.
    In plaats van smartboards hebben wij nu meerdere 55 inch led tv met Apple tv.

    Hierdoor ontstaat er een nieuwe dimensie in het lesgeven. 
    Interactieve digitale educatie.

  4. Ik denk dat de doelgroep van tevreden iPad gebruikers zichzelf opschoont. Als je ongelukkig wordt van iPad verkoop je hem op marktplaats. Daar krijg je nog zoveel geld voor je iPad zodat je daarvan makkelijk een android kan kopen. andersom lijkt me dat moeilijker.

  5. Ik las het stukje door en dacht, mooie cijfers. Tot het kleine cijfer op het laatst. Het artikel klopt niet echt. Er werd wetenschappelijk onderzocht…. onder 53 personen!!!

    Niet echt wetenschappelijk te noemen.

  6. @Narcath:
    Hopelijk weet je dat je hetzelfde effect als op de home knop drukken kan krijgen door met vier of vijf vingers te ‘pinchen’ op het scherm?

  7. Marc ik wist dit niet. Van harte bedankt voor de tip! Daar werd ik bllij van. Nu kan ik switchen.

  8. hilarisch!
    Wetenschappelijk onderzoek met 53 respondenten.
    In brondocument staat zelfs 52 respondenten.
    Gemiddelde leeftijd 43….
    dan is de kans groot dat ze geen documenten voor school maken. Hoe zou dat kunnen.

    Komaan Gonny, sluit het jaar af in schoonheid.

  9. @narcath

    Lijkt mij een reden om even contact op te nemen met de verkoper. Die knop hoort gewoon te werken. Beetje vreemd om dan de ipad 3 af te wachten?

  10. @Narcath:
    Als je IOS5 hebt dan kun je ook 4 of 5 vingers gebruiken als Homebutton, zoek maar eens op, ik gebruik die knop zelden.

  11. @Narcath: In IOS 5 kan je multitouch gestures aanzetten. Dan kan me met vier vingers een aantal bewegingen maken die de home knop vervangen. Ik gebruik de knop nooit meer.

  12. Ik heb nu anderhalf jaar de iPad maar het feit dat Flashplayer, Silverlight en diverse sites waarin je moet kunnen scrollen niet werken, overweeg ik toch de Eee Pad Transformer Prime die over 2 weken uitkomt aan te schaffen. Platter dan de iPad2, sneller en mogelijkheid toetsenbordje aan te sluiten en uiteraard diverse andere aansluitingen die Apple weigert toe te voegen aan de iPad.
    Al met al ben ik toch blij met mijn iPad maar met wat er nu te krijgen is of op korte termijn te krijgen is, maak ik toch de overstap naar Android.

  13. Onderzoek onder 53 mensen….. En dat heet dan ook nog wetenschappelijk onderzoek….. Ik kan dit artikel niet serieus nemen.

  14. ..en 2% noemde de iPad een vreselijk apparaat.

    En hebben die mensen ook uitgelegd waarom?

  15. Origineel geplaatst door trip
    Ik heb nu anderhalf jaar de iPad maar het feit dat Flashplayer, Silverlight en diverse sites waarin je moet kunnen scrollen niet werken, overweeg ik toch de Eee Pad Transformer Prime die over 2 weken uitkomt aan te schaffen. Platter dan de iPad2, sneller en mogelijkheid toetsenbordje aan te sluiten en uiteraard diverse andere aansluitingen die Apple weigert toe te voegen aan de iPad. Al met al ben ik toch blij met mijn iPad maar met wat er nu te krijgen is of op korte termijn te krijgen is, maak ik toch de overstap naar Android.

    Als je denkt dat je nieuwe Asus IeksPad wel Flash en Silverlight afspeelt dan kom je (voorlopig) bedrogen uit. Silverlight is niet aanwezig op Android en Flash moet nog op Android 4 uitkomen. Dus je ervaring wordt er met die move niet beter op. Mijn advies is dan ook, wacht op de iPad3! Veel betere keus al is het alleen maar omdat je dan je reeds gekochte apps weer opnieuw kunt gebruiken.

  16. De leeftijd heb je gelijk in, maar de populatie maakt niets uit, dit kunt je corrigeren dmv de betrouwbaarheidsinterval te berekenen. @huplahoi:

  17. Mij valt hij tegen.

    Te vaak werken websites maar half, of zelfs niet.

    Knoppen die niet reageren en zo. iOS had zich daar meer op aan moten passen. Niet andersom

  18. @rhome:
    Inderdaad, maar heb jij iets kunnen lezen hierover in het originele artikel?

  19. Sinds gisteren trotse eigenaar van een iPad, mijn eerste Apple product, qua smartphones zit ik nu aan mijn derde HTC met Android, heel tevreden over, maar voor Tablets vind ik Android toch nog niet geschikt, zeker niet qua het aanbod aan apps.
    Heb de Galaxy Tab en de iPad 2 overwogen, en tegen de principes in een iPad 2 gekocht, ben er super tevreden mee, het werkt gewoon zoals het moet.
    iTunes support ook super vriendelijk en snelle reactie.
    Als je aan Samsung een vraag stelt verwijzen ze je door naar de website of een 0900-nr, waar ze je dan weer vrolijk doorverwijzen naar een winkel of zelfs aanraden pas volgend jaar een TAB te kopen.
    Apple, hier van een androidliefhebber een +1, like, A+ oftewel een dikke 9.

  20. Er werd wetenschappelijk onderzocht…. onder 53 personen!

    LOL! 😀 Da’s inderdaad echt een lullig onderzoekje geweest, hahaha. Blij dat er mensen dit soort dingen melden. 😉 Onderzoek stelt dus geen ruk voor, op naar het volgende nutteloze feitje. 😉

  21. Origineel geplaatst door Marco
    Onderzoek onder 53 mensen….. En dat heet dan ook nog wetenschappelijk onderzoek….. Ik kan dit artikel niet serieus nemen.

    Je bedoelt: ik kan dit onderzoek niet serieus nemen. In het artikel leg ik namelijk uit dat het om 53 onderzoeksdeelnemers ging (en dat dat heel laag is).

    Origineel geplaatst door huplahoi
    Komaan Gonny, sluit het jaar af in schoonheid.

    Weet je wat de grap is? Dat op dit soort feelgood-cijferartikeltjes (die ik zelf ook niet al te spannend vind) véél véél véél meer gereageerd wordt dan op een serieus artikel over eh… Adobe’s nieuwste iPad-app. Of een topper zoals Skitch. Qua doel om mensen te laten meepraten doet het wel degelijk z’n ding.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.