iPad-tevredenheid op 84 procent in nieuw onderzoek

De tevredenheid van de iPad ligt hoog, blijkt uit onderzoek van het Software Usability Research Lab van Wichita State University. Maar liefst 84 procent van de deelnemers aan het onderzoek is tevreden met de tablet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad 2Wat is het toch met Apple-producten? Telkens wanneer er een onderzoek naar tevredenheid van gebruikers wordt gehouden, blijken bezitters van een iPhone of iPad extreem tevreden. Zo ook in een nieuw onderzoek van het Software Usability Research Laboratory aan de Wichita State University, waaraan overigens maar 53 mensen meededen. Daar werd wetenschappelijk onderzocht hoe tevreden de iPad-gebruikers zijn. Maar liefst 84 procent van de gebruikers bleek tevreden te zijn, 62% vond de iPad “excellent”, 21% vond hem gewoon “goed” en nog eens 10% van de deelnemers kon zich geen betere tablet voorstellen. Slechts 4% vond de iPad wel aardig, 2% vond de iPad matig en 2% noemde de iPad een vreselijk apparaat.


Wil je geen tegenvaller hebben bij de aanschaf van je volgende tablet, dan kun je dus maar beter een iPad kopen en de vele alternatieven links laten liggen. Eerdere onderzoeken laten een soortgelijk beeld zien, al liggen de cijfers soms wat anders. Zo bleek uit een onderzoek van ChangeWave dat maar liefst 95% van de iPad-gebruikers tevreden is.

In het onderzoek van het Software Usability Research Lab kwam ook naar voren dat apps belangrijk zijn voor de gebruikers. 46% van hen hebben tussen de 21 en 60 apps geïnstalleerd. De iPad wordt bovendien veel gebruikt voor webbrowsen. Bijna 90% gebruikt de iPad elke dag om te internetten en 70% leest elke dag e-mail op de iPad. Op de derde plaats staat het lezen van nieuws: 60% doet dat dagelijks op de iPad.

Er werd gewerkt met een heel kleine groep testpersonen van 53 personen, veel te weinig natuurlijk om er een onderbouwde conclusies uit te trekken.

Meer info: SURL.org

dagelijkse activiteiten met iPad

nooit gedaan met ipad

apps used regularly

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:27
Categorie
iDevices

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.