iPad Pro 2020 performance.

Reacties voor: iPad Pro 2020 benchmark en chip: A12Z blijkt een ‘hernoemde A12X-chip’

Ontdekkingen over de chip nu bevestigd
De eerste benchmarks van de iPad Pro 2020 zijn opgedoken. Daaruit blijkt dat de prestaties ongeveer gelijk liggen met de iPad Pro 2018.
15 reacties
 1. Positivo’s hiero

  2 jaar later, en net zo snel
  Geen vooruitgang is achteruitgang
  Ze willen je dus vooral een heel duur keyboard bij 2 jaar oude hardware verkopen

  Triest maar waar
  Vooruitgang en innovatie is samen met Steve naar het hiernamaals vertrokken.

  Ik zat te wachten op een snelheidsmonster, gebruik de ipad voor het maken van muziek en loop nu al vaker tegen de grenzen aan..

 2. @Jules: Ze verwachten volgend jaar of zelfs dit jaar nog een nieuwe iPad Pro met nieuwe chip.
  Kijk everythingapplepro op YouTube.

 3. Wat een tegenvaller zeg. De iPad Pro 2018 is dus de beste keuze, je kunt daar ook het keyboard op aansluiten.

 4. De vraag moet zijn:
  Hardware matig is de iPad Pro al jaren aan de mogelijkheden van iOS /iPad OS ontgroeid. De iPad verveelt zich. Naar mijn mening is het hele AR/Lidar en foto gebeuren voor een hele grote groep totaal niet relevant en alleen iets dat wordt gebruikt als reclame argument. Zolang iPad OS de beperkende factor is, zie ik totaal geen reden voor het gros van de gebruikers van oudere modellen voor een upgrade.

 5. Ik ben bang dat deze iPad de weg ingaat van de iPad 3 en over een paar maanden wordt vervangen door een Pro Max model met miniled, 5G en A13X processor. Je bent nu beter af met het 2018 model voor een gereduceerde prijs.

 6. @Jona: Niet helemaal! Ik heb gisteren de iPad Pro 2020 besteld met WiFi en 4G, de instapper. Deze heeft 128gb i.p.v. 64gb. Deze kost €1069,-. De iPad Pro 2018 in dezelfde uitvoering als de bestelde 2020 heeft 64gb (wat voor mij net te krap is) en kost €1030,-. Dus een stuk meer opslag voor een iets hogere prijs. De echte instapper zonder 4G kost bij beide €899,- dus ook dan heb ik liever de 2020 met de (iets) verbeterde specs. 🙂

 7. Ook het ontwerp lijkt het zelfde…. zou hij ook zo gemakkelijk buigen/breken?

 8. (Red.) Artikel bijgewerkt met ontdekkingen over de chip.

 9. Origineel geplaatst door Jeremy
  @[Jona](#comment-850983): Niet helemaal! Ik heb gisteren de iPad Pro 2020 besteld met WiFi en 4G, de instapper. Deze heeft 128gb i.p.v. 64gb. Deze kost €1069,-. De iPad Pro 2018 in dezelfde uitvoering als de bestelde 2020 heeft 64gb (wat voor mij net te krap is) en kost €1030,-. Dus een stuk meer opslag voor een iets hogere prijs. De echte instapper zonder 4G kost bij beide €899,- dus ook dan heb ik liever de 2020 met de (iets) verbeterde specs. 🙂

  Snap je punt maar je ziet dat er geruchten zijn dat ze over 6 maanden met echt een nieuwe versie komen dan is het weer een slechtere deal.
  Ik heb de iPad 3 gehad met ook die 6 maanden life cicle oh wat baalde ik daarvan.

 10. @Jules: Je klaagt nu over de iPad Pro, waarvan de eerste versie 4 jaar na Steve’s dood is verschenen. Die vernieuwing heeft hij niet aangebracht. Vernieuwing is dus niet na zijn dood stil blijven staan.

  Sowieso is het nogal zielig om te verwijzen naar iemand die al (bijna) 10 jaar dood is en doen alsof hij het altijd en eeuwig goed deed en een koers uit (kon) zetten, eveneens voor de eeuwigheid. Steve maakte ook fouten en tijden veranderen nu eenmaal. Maar als het je allemaal niet vernieuwend genoeg is, dan stap je toch over naar een concurrent. Die, helaas voor jou, niet op dezelfde hoogte staat, maar je moet er toch wat voor over hebben voor die vernieuwing?

  Je loopt tegen grenzen aan? Ja dat gebeurt wel eens, dat een natuurwet roet in het eten gooit. Dubbel zo snel is zeker mogelijk. Waarschijnlijk wordt hij dan ook een stuk zwaarder, want al die extra capaciteit vreet natuurlijk stroom, dus grote zware batterij. En dan zit je daar met een blok van een kilo of drie op schoot. Met ovenwanten want dat ding wordt loeiheet.

  Een beetje realiteitsbesef is misschien handig, zelfs voor een muzikant. De iPad Pro is gewoon een apparaat wat op de grenzen van onze huidige techniek gebouwd is. En daar zie je geen sprongen. Tenzij ze iets heel radicaal anders uitvinden. Quatum computers bijvoorbeeld. Maar zelfs als er in het najaar een nieuwe Pro uitkomt dan zal hij niet veel sneller zijn, 5 – 10% hoogstens.

 11. Ik vond nergens een vergelijking tussen de iPad Pro 2018 1TB versus iPad Pro 2020 1TB, ze hebben allebei 6GB RAM. En blijkbaar is de RAM van 2020 nog trager.
  Mijn scores van de iPad Pro 2018 1TB zijn: 1121 single-core en 4696 multi-core. Dus geen grote verandering.

 12. (Red.) Vermoedens over de iPad Pro 2020-chip zijn nu bevestigd.

 13. @Kevin: Ik vond deze video van AppleInsider ook wel heel interessant 😉

 14. Ik heb zojuist mijn iPad Air 2 vervangen door de laatste iPad Pro Max ;-). Ik vind het een prima zet, want ik was er gewoon aan toe. Het gras is over een half jaar natuurlijk altijd weer groener, maar nu was gewoon het moment. Ook de bijpassende Brydge Pro + besteld. Zo ben ik de komende jaren weer in business.

  Als Apple Mail in iPadOS nu slimme mailboxen zou krijgen, dan zou het een laptopvervanger kunnen zijn, nu is het dat niet. Voor mij althans hangt het voornamelijk op de Mail app, alle andere reguliere apps zijn naar een redelijk niveau getild, alleen Mail nog niet. Op rekenkracht kan het niet meer hangen. Ik denk dat ik maar eens een feature request ga indienen, maar ik zal mijn adem niet inhouden ;-).

 15. Ik heb het zelf niet verder onderzocht, maar ik las elders op internet dat bij het maken van grafische chips sommige cores “mislukken”. om efficiënter te werken gebruiken ze standaard 1 core minder dan het maximale, ter voorkoming van het weggooien van vele chips. De chips die wel helemaal gelukt zijn kunnen dan nu gebruikt worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.