iPad mini-scherm herkent onbedoelde aanrakingen

Het scherm van de iPad mini heeft door wanneer je er bijvoorbeeld een vinger op rust. Hierdoor druk je niet per ongeluk op bepaalde knoppen.

iPad mini schermrandDe iPad mini heeft naast een kleiner scherm ook een dunnere rand aan de zijkanten, waardoor deze iDevice iets smaller is dan je wellicht zou verwachten. Dit zou in potentie voor problemen kunnen zorgen: je houdt de iPad mini aan de zijkanten vast, waardoor een onbedoelde aanraking op het scherm snel gemaakt is. Het tegendeel is volgens Apple echter waar: de software in de iPad mini detecteert wanneer je het scherm per ongeluk aanraakt, waardoor deze handeling niet wordt geregistreerd.

Op Apple’s site staat het volgende vermeld:

Toen we opnieuw nadachten over het scherm moesten we ook opnieuw nadenken over de software die erachter zit. De iPad mini herkent of jouw duim gewoon op het scherm rust of dat je bewust iets op het scherm doet. […] Het is een geweldig voorbeeld van hoe Apple-hardware en -software met elkaar samenwerken om je de beste ervaring mogelijk te bieden.

Journalisten die de iPad mini onder handen hebben genomen na de presentatie wijzen ook op het bestaan van de functie. In een video van iDownloadBlog is te zien hoe het scherm aanrakingen detecteert of negeert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 11:56
Categorie iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.