‘iPad mini krijgt groter iPhone 3GS-scherm’

Volgens John Gruber is de kans groot dat Apple iPhone 3GS-schermen gaat gebruiken in de iPad mini. Hierdoor hoeft Apple de gemaakte displays alleen maar in kleinere stukken te snijden.

iPad miniGisteren laaide de discussie over de iPad mini opeens weer op, toen Bloomberg en The Wall Street Journal beweerden dat Apple dit jaar een kleinere iPad zal verkopen. Apple-kenner John Gruber voorspelt dat deze kleinere iPad hetzelfde scherm als de iPhone 3GS zal gaan gebruiken, die in grotere maten gesneden zal worden. De opmerking is interessant, omdat Gruber er om bekend staat nauwe banden met Apple te hebben. Daarnaast beweerde hij eerder dit jaar ook al dat Apple een kleinere iPad aan het testen was.

Fabrikanten maken in één keer grote displays, die later in kleinere stukken worden gesneden. Apple zou er volgens Gruber voor kiezen om deze zelfde iPhone 3GS-schermen te gebruiken voor de iPad mini:

In plaats van ze in 3,5-inch schermen van 480 bij 320 pixels te snijden voor de iPhone 3GS, worden ze gesneden tot 7,85-inch 1024 bij 768 pixel-displays voor de kleinere iPad. Precies dezelfde display-technologie zou worden gebruikt – technologie die al vijf jaar lang sinds de originele iPhone wordt gebruikt door Apple. Dit zijn schermen die Apple makkelijk in enorme kwantiteiten kan produceren. Ze hoeven ze alleen maar in grotere stukken te hakken.

Het iPhone 3GS-display zou volgens Gruber de reden zijn waarom de iPad mini geen Retina-resolutie zal ondersteunen. De iPad zou wel de resolutie gebruiken van de iPad en iPad 2. Hierdoor zouden ontwikkelaars hun apps niet meer aan hoeven te passen voor het nieuwe, kleinere scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2012, 13:17
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad
Devices iPad mini, iPhone 3GS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.