3D Director: speciale kijker laat je 3D-video’s bekijken op je iPhone

Een speciale kijker voor de iPhone laat je video's op YouTube in stereoscopisch 3D bekijken. Hiervoor projecteert de kijker een beeld voor ieder oog.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3D DirectorBen je dol op 3D-films, dan ben je aangewezen op 3D-televisies en bioscopen om je favoriete films met een brilletje op te bekijken. Er verschenen vorig jaar wel een paar smartphones met een 3D-scherm, maar de functie is in de iPhone nog niet terug te vinden. Wil je toch een film op je iPhone in stereoscopisch 3D bekijken, dan kun je ook proberen om de 3D Director uit Japan te importeren. Door je iPhone in deze kijker te schuiven, kun je video’s op YouTube in 3D bewonderen.

Door je iPhone vanuit de 3D Director te bekijken, krijg je bij ieder oog een apart beeld te zien. Volgens de maker zorgt dit voor een beeld dat in theorie beter is dan 3D in de bioscoop, omdat de beelden niet door een aparte bril uit elkaar gehaald moeten worden. De 3D-kijker zal in ieder geval werken met 3D-video’s op YouTube. Wil je een film in 3D bekijken, dan moet deze eerst door de maker worden aangepast voor de kijker.

De 3D Director is niet het enige hulpmiddel om je iPhone-films in 3D te bekijken. In mei 2012 schreven we nog over een speciale filmlaag die je over je iPhone kunt plakken, om zo een 3D-scherm te simuleren. Deze laag werkt net als het 3D-scherm van de Nintendo 3DS, waardoor je geen speciaal brilletje nodig hebt.

Op het moment is de 3D Director alleen in Japan te bestellen via Sanwa, voor 1.980 yen. Dat is omgerekend ongeveer 20 euro. Of de kijker later ook buiten Azië verkocht zal worden is nog niet duidelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:53
Categorie Accessoires
Onderwerp 3d

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.