‘iPad mini 2 met A7X-chip dit najaar verwacht, goedkopere iPad mini in 2014’

Apple is van plan om dit najaar een iPad mini 2 met A7X-processor en retinascherm uit te brengen, gevolgd door een goedkopere iPad mini in 2014.

iPad mini iOS 7KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple in 2014 een goedkopere iPad mini zonder retinascherm en met een A6-chip op de markt zal brengen. Deze iPad wordt voorgegaan door de iPad mini 2 die in het vierde kwartaal van 2013 op de markt zal verschijnen. Apple was volgens Kuo van plan om de iPad mini 2 pas begin 2014 te introduceren, maar deze plannen werden versneld om te kunnen concurreren met andere tablets op de markt.

Kuo denkt dat de iPad mini 2 net als de iPad 5 een A7X-processor zal krijgen. Deze chip is nodig om het nieuwe retinascherm te ondersteunen. Omdat Apple de iPad mini 2 eerder op de markt wil brengen dan eerst gepland, zal de nieuwe tablet mogelijk moeilijk verkrijgbaar zijn op het moment van verschijning. Volgens Kuo is een beperkte eerste oplage echter genoeg om tabletkopers er van te weerhouden een concurrerende tablet te kopen. Men zou wel wachten tot de iPad mini 2 beter beschikbaar is.

We weten nog niet wat Apple van plan zou zijn met een goedkopere iPad mini in 2014, maar het gebruik van een A7X-processor zorgt ervoor dat de iPad mini 2 qua specificaties dichter op de iPad 5 komt te zitten – wat weer effect kan hebben op de prijs. Een goedkopere iPad mini zou de minimumprijs voor de kleine ipad in 2014 weer kunnen verlagen. Kuo doet hier echter geen uitspraken over.

Eerdere analyses van Kuo doen vermoeden dat hij zich baseert op bronnen diep binnen Apple’s productieproces. De analist wist als eerste dat Apple de nieuwe iPod touch in meerdere kleuren ging uitbrengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2013, 10:10
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen echofon, ipad, ipad mini 2, Ming-Chi Kuo, qik, skype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.