iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: ga jij automatische app-updates inschakelen in iOS 7?

iCulture peilt deze week dagelijks je verwachtingen voor 10 september. Vandaag: ga jij automatisch apps updaten in iOS 7?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

De hele week stellen we onder de noemer iCulture peilt verschillende vragen aan je om alvast de verwachtingen rond het Apple-evenement op 10 september aanstaande te peilen. Gisteren gingen we daarbij voor het eerst in op iOS 7 in plaats van hardware als de kleur van de iPhone 5C of de vingerafdrukscanner. En vandaag gaan we door op één nieuwe functie van iOS 7: de mogelijkheid om automatisch apps bij te werken op iOS 7. We zijn benieuwd. Ga jij automatische app-updates inschakelen in iOS 7? Waarom wel of … waarom niet?

Verwacht wordt dat Apple op het iPhone-evenement op 10 september de zogenaamde Golden Master van iOS 7 zal vrijgeven. De Golden Master is de uiteindelijke ontwikkelaarsversie en ook de firmware die op alle nieuwe iPhones zal staan. De daadwerkelijke beschikbaarheid van iOS 7 voor eindgebruikers is dan bijna anderhalve week later op 20 september, mits dat de datum is waarop de iPhone-verkoop start. Vanaf dat moment beschikt iedereen over de mogelijkheid om apps automatisch te updaten. De standaardoptie na installatie van iOS 7 is overigens ingeschakeld. Je zult de optie dus zelf moeten deactiveren.

Ga jij automatische app-updates inschakelen in iOS 7

In een speciale iOS 7 uitgelicht schreven we al eerder over de mogelijkheid om automatische app-updates in te schakelen. Het betekent overigens niet dat je helemaal niet meer weet wat er op je iDevice gebeurt: de volgende keer dat je de App Store bezoekt, krijg je alsnog keurig te zien welke apps zijn bijgewerkt en wat de veranderingen in de apps behelzen. Maar er zit misschien een keerzijde aan het automatisch bijwerken, waar wel al even op attendeerden in het artikel ‘Het gevaar van automatische app-updates in iOS 7‘. Het komt hierop neer: als een update een kwalijke fout met zich meebrengt, zit je met de gebakken peren en kan je wachten tot de volgende automatische update die het probleem hopelijk verhelpt. Een goed voorbeeld daarvan was de meest recente update van Google Authenticator die alle toegangscodes verwijderde.

Het automatisch updaten van apps brengt dus gevaren met zich mee. Maar tegelijk heeft het ook voordelen, omdat je er geen omkijken naar hebt. Hoe kijk jij daar tegenaan? Waarom ga jij de functie wel of niet gebruiken?


Poll niet zichtbaar? Vul ‘m hier in!

Iedere dag een iPhone-poll

We gaan de komende dagen iedere dag vragen wat jij als iCulture-lezer verwacht van de aankondigingen op 10 september. Daarbij kan het gaan om de vingerafdrukscanner in de iPhone 5S, maar bijvoorbeeld ook om de nieuwe iPhone-kleuren waar we eerder vragen over hebben gesteld. Elke ochtend plaatsen we om 10:00 uur een verse poll en elke avond om 20:30 uur lees je de uitslag van de peiling van die dag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2013, 11:34
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iculture peilt, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.