Reacties voor: ‘iPad mini 2 krijgt retinascherm met pixeldichtheid van 324 ppi’

Nieuwe geruchten suggereren wederom dat de iPad mini een retinascherm krijgt. Deze heeft een pixeldichtheid van 324 pixels per inch en een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Beter dus even wachten op een nieuwe iPad mini. Retina is eigenlijk wel een must voor deze tijd

  2. Lijkt me super logisch! De huidige iPads hebben diezelfde resolutie, dus als Apple de devs tegemoet wil komen en tegelijkertijd een retina display in de iPad mini willen zullen ze zeker voor die resolutie kiezen.

  3. ALS dit waar is, dan schiet dat mooi op en krijg ik straks een mooi scherm.

    iPad Mini2 met 324 ppi
    128Gb
    4G+WiFi

    Wat is het leven toch mooi 🙂

  4. Ik las dit “gerucht” gisteren al, maar er is totaal geen nieuwswaarde. Sterker nog, als je een beetje logisch nadenkt, is het niet meer dan logisch dat de pixeldichtheid hoger ligt.

    De iPad mini heeft dezelfde resolutie als de iPad 1 en 2, maar het scherm is een stuk kleiner, waaardoor de pixels dichter bij elkaar liggen.

    Als er straks een Retina-variant verschijnt zal Apple er gewoon voor kiezen om dezelfde resolutie te gebruiken als de iPad 3 en 4 nu hebben (evenveel pixels). Met andere woorden: op de plek waar nu één pixel ligt, komen bij een Retina-variant vier pixels te liggen. En aangezien het scherm van de iPad mini kleiner is moeten die pixels dichter op elkaar komen te liggen om in het kleine scherm te passen.

    Conclusie: geen enkele reden voor de buitenlandse site om hier ophef over te maken. Iedereen kan dit door logisch denken zelf concluderen.

  5. Maar dat is toch logisch? Ik snap de nieuwswaarde hiervan niet.

  6. Nog even ter aanvulling. Zie hier een simpele berekening door middel van schermgrootte en aantal pixels: http://pixeldensitycalculator.com/?h=2048&v=1536&d=7.9

  7. @Bas van der Ploeg: Kans bestaat inderdaad dat de bron zich baseert op een rekensom. Dat kaarten we in alinea 3 daarom ook aan. Dat haalt niet weg dat dit wederom een bron is die met details over een iPad mini 2 met retinascherm komt. Wij bieden liever een volledig beeld van alle spelende geruchten met de nodige duiding, zodat je zelf een conclusie kunt trekken en volledig op de hoogte bent van alle ontwikkelingen.

  8. Best interessant om dan in het artikel de pixeldichtheid van de huidige iPad mini te vermelden. Dat vergelijkt ‘n stuk fijner.

  9. Ik ben van iPad 3 overgestapt op een iPad mini en ik erger me totaal niet aan het niet-“Retina” scherm.

    Ik vrees ook dat een iPad mini retina duurder zal worden aangezien je met 4x zoveel pixels zit, dus een betere batterij en GPU nodig…. En hij zal wel weer dikker worden?

    Net zoals een iPad 2 langer mee gaat dan een 3.

    Ik heb iig geen spijt van de overstap en downgrade in PPI.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.