‘iPad mini 2 krijgt retinascherm met pixeldichtheid van 324 ppi’

Nieuwe geruchten suggereren wederom dat de iPad mini een retinascherm krijgt. Deze heeft een pixeldichtheid van 324 pixels per inch en een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad miniDe iPad mini 2 krijgt een retinascherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels en een pixeldichtheid van 324 pixels per inch. Dit beweert het Chinese My Drivers volgens BrightWire. Aziatische bronnen hebben inmiddels al meerdere malen gesuggereerd dat de iPad mini 2 een retinascherm krijgt, maar verdere details over dit nieuwe display werden zelden besproken.


De pixels van de iPad mini 2 zouden nauwer op elkaar zitten dan bij de iPad derde en vierde generatie: deze iPads hebben een pixeldichtheid van 264 pixels per inch. De iPhone 4, iPhone 4S en iPhone 5 zitten met een dichtheid van 326 pixels per inch dichter op de vermeende resolutie van de iPad mini 2.

Waar de bronnen van My Drivers zich op baseren, blijft zoals bij andere geruchten nog even de vraag. De site kan gehoord hebben dat de iPad mini een pixeldichtheid van 324 pixels per inch heeft, maar de kans bestaat ook dat ze een rekensom hebben gemaakt op basis van de schermgrootte en resolutie.

Apple noemt een display pas een retinascherm als je de pixels hierop niet kunt onderscheiden terwijl je het apparaat vanaf een redelijke afstand bekijkt. De nieuwste versies van nagenoeg alle iDevices hebben inmiddels zo’n retinascherm, maar de iPad mini was eind 2012 een uitzondering. Hierdoor heeft de iPad mini op het moment een lagere pixeldichtheid dan concurrerende 7-inch tablets.

Lees meer over de iPad mini 2 in ons dossier iPad mini 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 augustus 2013 om 13:29
Categorieën
Geruchten, iDevices
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.