Reacties voor: iPad-databundels vergeleken: Nederland en België zijn duur

Nederland en België zijn de duurste landen om een iPad-databundel af te sluiten. Dat blijkt uit een interactieve tabel van Tableau Software.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. In Singapore en Hong Kong is het echt goedkoop!

  2. Het is in Nederland ook niet normaal duur, verbaast me dat die prijzen zo erg kunnen verschillen, vooral tussen Duitsland en Nederland

  3. Het is net als de PTT vroeger en de kabeltelevisie.

    Het kan allemaal veel goedkoper maar we melken de mensen lekker uit.

  4. Lekker als je in Fr woont!

  5. Schandaaaaaaalig! Verschillen tussen NL en Oostenrijk en Duitsland. Waarom laten ze ons zo belachelijk veel betalen? Omdat die telecombedrijven hier maar net doen waar ze zin in hebben in onze Nederlandse graai-cultuur. Want ja, ga je als Nederlander dan voor je mobiele abonnement naar Duitsland verhuizen? Nee! En dat is nou precies waar ze je hebben willen… In de tang en zakken vullen maar! Bah….

  6. Misschien moet Kassa of Radar hier maar eens een onderzoek aan gaan wijden en met veel tam tam gaan uitzenden. Moet je eens kijken hoe snel ze dan wel ineens die prijzen kunnen laten zakken…

  7. Nu kan ik me voorstellen dat de prijzen in oosterijk lager liggen omdat bijv. de 3g dekking misschien niet 99,9% is.
    Maar van duitsland kan ik absoluut zeggen dat het netwerk optimaal is en ook de 3G dekking is in sommige gevallen nog beter dan in nederland dus daar snap ik zeker niet het grote prijs verschil.
    Misschien dat het verschil te verklaren is in de snelheid die je krijgt, dit wordt namelijk helemaal niet meegenomen in het onderzoek wat ik wel jammer vindt.
    Wat ook bij zou kunnen bijdragen aan het grote verschil is de kosten om een vergunning te verkrijgen voor het plaatsen van een gsm mast, al vind ik dan nog het verschil wel erg groot.

  8. Hier ligt een mooie taak voor de EU! Waar is Neelie Kroes.

  9. Als ik naar o2.de ga zie ik toch hele andere ipad tarieven. 25 euro voor 5GB per maand.

    bij vodafone Hong Kong zijn de prijzen ongeveer 10 euro voor 250mb en 16 euro voor onbeperkt met fair use.

    Three.co.uk lijkt wel te kloppen, echter moet je daarvoor wel een 24maanden contract afsluiten van 15 pond per maand voor 15 GB per maand.

  10. @ER: Neelie is hier: neelie.Kroes@ec.europa.eu
    En ik heb t geprobeerd: als je klaagt over consumenten misbruik door telecom providers krijg jij antwoord van haar medewerkers en zij houdt er argumenten aan over voor haar “gevecht”…. iedereen wint…

  11. Ik denk dat ik Neelie idd maar eens een email ga sturen;) belachelijke verschillen en dat was voor mij ook de reden om een wifi only apparaat te kopen

  12. mooi mhoutman.. nu nog een paar duizend erbij en dan kan er wat gebeuren!

  13. Vraag en aanbod?

  14. Origineel geplaatst door Gebakkenzucht
    Vraag en aanbod?

    Nee, Oligarchie

  15. Hoe lang kun je eigenlijk internetten met 1 gig, in Nederland?

  16. Inderdaad een mooie taak voor Neelie die krijgt ze wel klein:)
    Benelux en Frankrijk erg veel duurder dan de rest, best bizar die prijsverschillen.
    ________________________________________________________________________________________
    27 inch iMac, i7-2.93Mhz, 16GB, 1TB HD+256GB SSD, iPad 64GB 3G, iPhone 4 32GB, iPhone 3GS 32 GB.

  17. liever 15 euro betalen, voor 750mb dan 20 voor 5 gig. Ik kom met mijn ipad nooit aan die 750 mb op een maand. Ik heb hem nu een week intens gebruikt, en ik zat maar aan 80 mb op 7 dagen.

    Ik klaag niet.

  18. jongens regel nou een duosimkaart bij je iphone abonnement. 17,85 werkt super.

  19. Ik weet bijna zeker dat info van T-mobile NL niet klopt. Bij T-mobile ‘laptop economy’ (ook met microsim verkrijgbaar) van 24 maanden krijg je 24 maanden 50% korting op je maandbedrag. Dit betreft dan onbeperkt internet in NL voor 9.95 euro per maand! is dus omgerekend $12,24.
    Dus 1Gb = $12,34. En dan zou T-mobile lager uitvallen dan in de grafiek ($19,56)staat vermeld.

  20. Duo sim werkt tot nu toe (een aantal weken) uitstekend, dus zonder extra kosten.

    Los van bovenstaande is het hoog tijd dat er op Europees niveau regels komen om deze belachelijke verschillen te voorkomen.

  21. Vodafone prepaid kaartje en dan elke maand de internet blox aanzetten voor 10 euro 🙂 .

  22. Vreemd hoe ze bij die prijzen van Vodafone Duitsland komen.

    Als ik zo de website bekijk zie ik dat je een databundel van 3GB voor €24,95 p/m kunt afsluiten. Dat komt op ongeveer €8,31 per GB.

    Hoe komen ze in de tabel dan uit op $1,30?

    Ook bij O2 Duitsland betaal je meer dan $1,09 per GB, want daar heb je een bundel van 5GB voor €25,- p/m.
    Ook dan kom ik niet op $1,09 uit. :S

  23. Jammer dat ook ipadclub zomaar dit domme artikel ook zomaar overneemt…. Gisteren bij tmobile een economy abonnement afgesloten voor. 24 maanden à 9,95 pm inclusief gratis duo sim en een USB stick modem!

    Ok ok na 400 mb wordt de snelheid teruggeschroefd maar het is wel echt onbeperkt dus het hele “onderzoek” gaat gewoon nergens over!

  24. Origineel geplaatst door Bert
    Vreemd hoe ze bij die prijzen van Vodafone Duitsland komen.Als ik zo de website bekijk zie ik dat je een databundel van 3GB voor €24,95 p/m kunt afsluiten. Dat komt op ongeveer €8,31 per GB.Hoe komen ze in de tabel dan uit op $1,30?Ook bij O2 Duitsland betaal je meer dan $1,09 per GB, want daar heb je een bundel van 5GB voor €25,- p/m. Ook dan kom ik niet op $1,09 uit. :S

    Inderdaad, bij Vodafone Duitsland is het 3 GB ipv 30 GB zoals de test vermeldt. De opties die hierboven zijn genoemd: Vodafone met blox of duo sim met iPhone vindt ik zeer interessant!

  25. Het zou mooi zijn als iPadclub een artikel zou schrijven met de verschillende opties om internet op je iPad te krijgen!

  26. Toch even vermelden dat Mobile Vikings in België een prépaid dataplan heeft van 1 Giga voor 12 euro per maand!

  27. Ik zeg 1 woord : MyWi .

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.