Pay As You Go Data Wiki: overzicht van prepaid data-simkaartjes op vakantie

De Pay As You Go Data Wiki legt uit waar je in verschillende landen een goedkoop prepaid simkaartje met databundel kunt kopen.

simcard prepaidiPhone-gebruikers die veel reizen of tijdens de vakantie ook regelmatig online willen zijn, kunnen op zoek gaan naar Wi-Fi-hotspots. Maar een prepaid-simkaartje is eigenlijk veel handiger: zo kun je altijd je mail ophalen zonder dat je aan een abonnement vastzit. Om in kaart te brengen waar je zoal terecht kunt is nu een wiki opgezet: Pay As You Go SIM with Data. Deze wiki brengt in kaart wat je betaalt voor simkaarten met databundel.

Het kopen van een prepaid simkaartje om te bellen is in de meeste vakantielanden geen probleem: in de supermarkt of op het benzinestation kun je ze vaak zonder gedoe kopen. Maar een databundel is niet altijd beschikbaar of veel te duur.

Pay As You Go SIM with Data heeft daarom alleen simkaartjes opgenomen waarmee je naast de gewone belminuten ook een databundel tot je beschikking hebt. Voor Nederland is momenteel alleen een prepaid simkaart van Vodafone opgenomen en voor België beknopte informatie over Mobile Vikings, JIM Mobile en Base (wie vult dit aan?). Op zich is het een goed initiatief, al is de informatie nu nog wat fragmentarisch en zal het van de bijdragen uit de community afhangen of de gegevens steeds actueel blijven.

Tussen de soms wat drukke banners door is er soms erg nuttige informatie te vinden, zoals deze pagina over Polen. Het bevat slechts informatie over één aanbieder, maar het bevat wel alle info die je nodig hebt, zoals de gebruikte UMTS-frequentieband, de APN-instellingen, de verkooppunten, de beschikbare bundels (met prijs) en het formaat simkaart worden. Er staan zelfs foto’s bij zodat je de simpakketten in de winkel meteen zult herkennen.

Mensen met een iPhone 4 staan uiteraard voor een extra probleem: zij zullen moeten zorgen dat de aanbieder ook microsimkaarten verstrekt of zelf met de schaar aan de slag moeten gaan.

Meer info: Pay As You Go SIM with Data
Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2010, 16:54
Categorieën iOS, Providers
Onderwerpen betalen, databundel, prepaid, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.