iPad-databundels vergeleken: Nederland en België zijn duur

Nederland en België zijn de duurste landen om een iPad-databundel af te sluiten. Dat blijkt uit een interactieve tabel van Tableau Software.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

datakostenIn Nederland en België hebben de mobiele providers de afgelopen dagen speciale databundels aangekondigd voor de iPad. Vergelijk je die met de databundels in andere landen, dan blijken wij er relatief ongunstig uit te pringen. Tableau Software maakte een interactieve tabel waarin ze kijken hoeveel je voor 1GB dataverkeer moet betalen. Voor Vodafone en T-Mobile in Nederland komen ze daarbij op bijna 20 dollar, terwijl je in België bij Mobistar met 21,77 dollar net iets duurder uit bent. Absolute koploper is Frankrijk met 24,47 dollar per GB.


Het gaat om een internationaal onderzoek, waarin niet alle aanbieders zijn meegenomen. KPN en Mobile Vikings ontbreken bijvoorbeeld. Maar de grafiek geeft wel een algemene indruk: in Hong Kong en Singapore betaal je bijvoorbeeld maar tussen de $0,51 en $0,89 per GB en in Duitsland ben je voor $1,09 ook relatief goedkoop uit. Vooral dat laatste is vreemd: een verschil van bijna een factor 20 met twee buurlanden die qua ontwikkelingsniveau en concurrentiesituatie niet zover van elkaar afstaan.

Het interactieve overzicht is hier te zien: iPad Data Plan Cost

ipad data plan cost

Via: Gizmodo

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:10
Categorie
Providers

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.