iPad Air 2

iPad Air 2: dit vindt de internationale pers

De eerste iPad Air 2 besprekingen zijn online verschenen. Wat vindt de internationale pers? We zetten het op een rij.

iPad Air 2Afgelopen week werd de iPad Air 2 door Apple aangekondigd tijdens een speciaal evenement. Een kleine groep journalisten kreeg de nieuwe iPad gelijk mee naar huis, zodat ze alvast hun besprekingen konden voorbereiden. Het embargo hierop is vannacht verlopen: er zijn daarom flink wat recensies online verschenen. Wat vindt de internationale pers van de iPad Air 2? We zetten het voor je op een rij.

The New York Times probeert zijn enthousiasme niet te verhullen en noemt de iPad Air 2 de beste tablet op de markt:

Laten we hiermee beginnen: Apple’s nieuwe iPads zijn de beste tablets die je in de winkels zult vinden. De iPad Air 2, de nieuwe top-of-the-line iPad, is substantieel sneller dan zijn voorganger. Dat terwijl de eerste generatie iPad Air al veel krachtiger dan iedere concurrent was.

Volgens The Wall Street Journal is de nieuwe iPad-camera indrukwekkend:

Hij maakt veel scherpere foto’s dan het vorige model, die in mijn geval soms net zo goed waren als foto’s van de iPhone 6. Maar ik ga mijn iPad niet meenemen om bijvoorbeeld een bergtop te fotograferen – de iPhone pak ik er veel sneller bij.

De Touch ID-scanner in de iPad Air 2 is een welkome toevoeging, aldus SlashGear:

Het werkt geweldig. Na een paar keer je iPad Air 2 te ontgrendelen met je duim, begin je af te vragen hoe je ooit het invoeren van je pincode hebt getolereerd. Je kunt vijf vingerafdrukken invoeren en ze hoeven niet van één hand afkomstig te zijn. Dat is vooral handig voor families die een iPad delen.

Gisteren dook er een benchmark op van de iPad Air 2, waaruit bleek dat de tablet 2GB RAM heeft. Wat betekent dat in de praktijk? FastCompany testte het uit:

Als een korte test probeerde ik onze website in meerdere Safari-tabbladen te openen. Ik hield hiermee op zodra de iPad geen RAM meer had en sommige tabbladen opnieuw moest laden. Op de originele iPad Air kon ik maximaal vijf tabbladen openen. Op de iPad Air 2 opende ik er een dozijn voordat Safari begon te stotteren.

Tweakers maakte een bijzondere ontdekking: de iPad Air 2 heeft een iets kortere batterijduur:

In onze browsingtest gaat de Air 2 net wat minder lang mee dan de Air, en dat verbaasde ons wel. We zijn gewend dat opvolgers het op dit vlak gelijkwaardig of beter doen. Gezien de fors toegenomen prestaties van de A8X, en het feit dat Apple binnen de dunne behuizing waarschijnlijk geen grotere accu kwijt kon, is het echter niet raar. Gelukkig is het verschil in deze test, die qua gebruik het meest overeenkomt met algemeen gebruik van een tablet, niet erg groot. Groter is het verschil in de videotest, daarin moet hij bijna anderhalf uur toegeven op zijn voorganger. Waarom dat is weten we niet.

De snellere A8X-processor maakt de iPad Air 2 sneller, maar volgens Recode merk je daar in de praktijk amper wat van:

Ik merkte geen verschil tussen de Air en Air 2 terwijl ik ze gebruikte. Het nieuwe model leek niet sneller of strakker bij het gebruik van mijn apps. Dit is wellicht omdat ik – net als veel mensen – geen zware dingen op mijn iPad gebruik zoals videobewerkers en games. De internetsnelheid van de Air 2 was bij mij ook gelijk.

Draai je echter zware software, dan merk je volgens Mashable wel een verschil:

Ik heb een aantal games van consolekwaliteit geïnstalleerd: Asphalt 8 Airborne en Modern Combat 5: Blackout. Beide spellen staan bekend om hun indrukwekkende beelden en physics – waaronder rook, water, regen en reflecties. De games zagen er geweldig uit op de originele iPad Air en werkten net zo goed – en soms zelfs beter – op de iPad AIr 2.

The Verge is is kritisch in zijn enthousiasme:

Er is geen twijfel over: de iPad Air 2 is de beste iPad ooit gemaakt. Maar het is ook de beste tablet ooit gemaakt – indrukwekkende hardware en een gigantisch app-ecosysteem zorgen voor een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie. Maar: dit is niet Apple’s beste product. Het is niet de meest geavanceerde technologie in een magisch en revolutionair apparaat voor een ontzagwekkend bedrag. Hij is vooral gewoon dunner.

De geluidschakelaar aan de zijkant is ook verdwenen. En dat is vervelend als je hier aan gewend bent, aldus Engadget:

De iPad Air 2 heeft geen geluidschakelaar, en ik dacht niet dat dit vervelend zou zijn totdat ik hem meerdere malen probeerde te gebruiken. Ik raakte steeds vaker gefrustreerd hierdoor. Je nieuwe opties zijn om de volumeknop ingedrukt te houden of om de muteknop in het Bedieningspaneel te gebruiken. Gebruikte je de schakelaar om je schermoriëntatie te vergrendelen, dan kan dit ook in het Bedieningspaneel.

Volgens TechCrunch is de iPad Air 2 precies wat een tablet inmiddels moet zijn:

De iPad is een productcategorie die zich op een aantal manieren probeert te definiëren, omdat hij langzaam volwassen begint te worden. Telefoons worden steeds groter, waardoor de iPad anders wordt gebruikt dan vier jaar geleden. De iPad Air representeert het beste wat een tablet inmiddels waarschijnlijk betekent: het is een vlak met een groot en prachtig scherm, een grote softwarebibliotheek en een krachtige processor. Daarnaast is het comfortabel om de iPad Air 2 de hele dag vast te houden.

Oh jee! De iPad Air 2 is volgens Yahoo ook vatbaar voor BendGate:

De iPad Air 2 is extreem dun. Dat is de meest opvallende vernieuwing. Hij zal absoluut buigen als je hem in je achterzak stopt en er op gaat zitten. Gelukkig heb je waarschijnlijk geen broekzak die hier groot genoeg voor is.

Naast de iPad Air 2 is ook de iPad mini 3 uitgebreid onder de loep genomen. We zetten de ervaringen hiermee in een apart artikel op een rij.

Foto: Recode

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2014, 8:28
Categorieën iDevices, Round-up
Onderwerp ipad air 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.