Jimmy Iovine Revolt

Beats-oprichter over Steve Jobs: ‘Hij begreep wat cool was’

Beats-oprichter Jimmy Iovine heeft uitgebreid over Steve Jobs gesproken toen hij een prijs op muziekconferentie Revolt in ontvangst nam.

Jimmy Iovine RevoltSteve Jobs heeft Apple’s overname van Beats nooit kunnen meemaken, maar we weten wel dat Beats-oprichter Jimmy Iovine zijn idee voor een muziekdienst geregeld bij Steve heeft gepitcht. Daarnaast waren de twee goede vrienden sinds Iovine had geholpen bij het benaderen van muzieklabels voor iTunes. Deze vriendschap haalde Iovine nog eens aan toen hij een prijs in ontvangst nam op muziekconferentie Revolt: hij vertelde hoe Steve hem had geïnspireerd, en hoe dat een belangrijke rol speelde bij de oprichting van Beats.

Je vindt Iovine’s woorden over zijn ontmoeting met Steve hieronder:

Net als alle andere dingen, verandert wat ‘cool’ is van tijd tot tijd. In 2003 leerde ik iets nieuws over coolheid. Ik ontmoette Steve Jobs en het team bij Apple en dacht: dit is waar ‘cool’ zich nu bevindt. Het feest is bij Steve thuis.

Dit was een man die muziek en teksten begreep, iemand die The Beatles en Bob Dylan snapte. Maar ook een visionair die lifestyle en technologie compleet doorgrond had. Met andere woorden: dit was een geweldige en gevaarlijke man met wie ik snel vrienden wilde worden. Steve hield namelijk niet alleen van muziek: hij had een diep en intuïtief begrip voor de plek van muziek in deze wereld.

Vandaag de dag denkt iedereen dat houden van muziek genoeg is, maar dat is onzin. Ik houd bijvoorbeeld heel erg veel van chocola, maar dat maakt mij niet een potentiële Willie Wonka.

Toen ik op een dag Dre tegenkwam en hij mij vertelde over zijn plannen om schoenen te verkopen, dacht ik gelijk aan Steve en zijn bedrijf. Ik zei tegen Dre: “laten we niet sneakers verkopen, maar speakers”.

Sinds Apple’s overname van Beats werkt Iovine bij het bedrijf wat hem zo heeft geïnspireerd. Het is nog even afwachten wat deze overname allemaal met zich mee gaat brengen. Tot nu toe heeft Apple vooral kleine dingen met Beats gedaan, zoals de introductie van een eigen accessoirehoek in Apple Stores. Volgens geruchten wil Apple de Beats-merknaam opheffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2014, 8:58
Categorie Apple
Onderwerpen beats, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.