Reacties voor: ‘iPad 2 krijgt drie versies, scherm dat beter bestand is tegen vlekken en licht’

Volgens Digitimes komt de volgende iPad er naast de bestaande Wi-Fi en Wi-Fi + 3G-varianten ook in een versie speciaal voor CDMA-netwerken.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. Ik ben al gelukkig met de huidige iPad.. Deze volgende versie ga ik overslaan. Zijn er iPad gebruikers die wel gaan overstappen?

  2. Lijkt me vreemd als hij in januari/februari al komt. Denk eerder gewoon een aankondiging rond die tijd en release in april.

    USB lijkt me stug: op een iPhone/iPod zit ook geen USB. En wat zou USB toevoegen? Camera aanslutien kan al met de adapter. Denk dat ze teveel drammende gebruikers gaan krijgen die USB apparaten inpluggen die vervolgens niet blijken te werken?

    Camera zal er wel in zitten, ivm facetime. Misschien ook wel een aan de achterkant, zodat je de mensen waar je mee praat je omgeving kan laten zien.
    Verder wat meer intern geheugen lijkt me.

  3. @Randy:

    Nope. Waarschijnlijk veels te duur.

    On topic: eerst zijn dan geloven.

  4. @matthijst:

    Ik denk ook dat je een iPod en iPhone anders gebruikt. Ik vind een USB een must voor de volgende.

  5. @Randy:

    Nu zeg ik ook nee…

    Maar ja.. Je weet zelf hoe het gaat kriebelen bij het zien van de keynote 😉

  6. Apple weet ons altijd te overtuigen met zijn keynotes. Maar toch ga ik proberen deze niet te halen, 2010 is een duur jaar geweest.

  7. Ik ga hem zeker halen 🙂 ik werk in een APR dus ik laat er fijn eentje apart leggen. Mijn huidige iPad gaat gewoon naar mijn vriendin.

  8. voorlopig ben ik nog erg tevreden met mijn iPad, ik hou wel van gadgets en nieuwe ontwikkelingen maar niet van verspilling dus voor mij de komende twee jaar geen nieuw apparaat!

  9. Ook die van mij gaat naar de vrouw. Minder vlekken, beter lezen in de zon zijn toch wel twee hele grote plussen.

    Alhoewel ik de Adam van Notion Ink zeker ook in de gaten hou 🙂

  10. Origineel geplaatst door JMO
    @matthijst: Ik denk ook dat je een iPod en iPhone anders gebruikt. Ik vind een USB een must voor de volgende.

    Wat zou je willen aansluiten op je iPad dan?

  11. Zouden jullie nu nog een ‘oude’ iPad kopen nu dat er zoveel nieuws is over de iPad 2?

    Ik ben hard aan het twijfelen. Het duurt waarschijnlijk nog een tijdje voordat de iPad 2 in België te koop is en ik heb buiten Facetime nog geen belangrijke veranderingen gezien…

  12. @Syren: Ik zou het niet doen. Ik zou wachten. Als een nieuwe komt dan kun die nemen. Anders kun je de eerste waarschijnlijk goedkoper krijgen, want dat doen ze meestal. Met andere woorden: als je wacht ben je altijd beter uit.

  13. Wat dacht je van een USB-stick met documenten en bestanden die je in de trein kunt bewerken? Eindelijk zou je ook kunnen prduceren en niet alleen consumeren met deze prachtige tablet; waarbij je niet afhankelijk bent van de verbinding met de cloud (in het oosten van ons land heb je 25% van de reistijd geen verbinding).
    De stick met dagelijks werk heb je bovendien altijd bij je en bestanden kun je uitwisselen met elke computer.
    Het ontbreken van een USB – poort was DE reden om de ipad tot nu toe niet aan te schaffen.
    Als Apple de zakelijke markt wil veroveren, dan moet er meer dan games, film en muziek mogelijk zijn: met 1 klik eenvoudig bestanden uitwisselen.

  14. Ik ga ook proberen om hem niet te halen, maar dat probeer ik helaas elke keer bij een nieuw Apple product.

  15. Ik heb de eerste overgeslagen. Ik wil een tablet waarmee je kan skypen. Dan kan mijn laptop de deur uit.

  16. @Ferry: idd 😀

  17. Ik ben al blij met deze. Alleen wanneer mijn vrouw een iPad wil, geef ik de mijne door :), en ga ikzelf voor de nieuwe. Er moet verschil blijven, toch! Vlekken op de display verwijder ik altijd met een brillendoekje, heb ik toch altijd bij de hand.

  18. Ik heb nog geen iPad, ik sta wel te popelen om er een te kopen. het wordt nu wel heel moeilijk om te wachten tot v2 er is.

  19. USB -> Nee.
    Facetime Camera -> Ja.
    Fotocamera -> Nee. (Apple vindt het apparaat te onhandig om mee te fotograferen maar wil wél dat je erop kunt chatten met je iPad op je schoot, dus wél een front facing).
    ‘Retina’ -> Nee. (1280 is een mogelijkheid: offie t haalt?).
    Intern Geheugen Boost -> Yes. Minder dan Playbook.
    Snellere Processor -> Yes. Minder dan Playbook.
    Beter Geluid -> Yes.
    Gyro -> Yes.

  20. Can’t wait… Ben er bang voor dat ik direct de iPad2 zal aanschaffen.. maar heb mn oude iPad ookal vanaf begin mei dus is in maart wel weer aan vervanging toe 😉

    USB lijkt me ook uitgesloten.. en Retina lijkt me ook onwaarschijnlijk dan zullen ze weer de resolutie moeten verdubbelen.. en lijkt me sterk dat een 9,7 inch scherm met 2048×1536 pixels betaalbaar is.. als het überhaupt al bestaat.

    En ergens er tussenin zitten zal ook niet gebeuren dan zijn wederom alle huidige apps ongeschikt. Ze hebben na een jaar nog steeds last van de iPhone naar iPad resolutie overgang het past dan allemaal net niet meer lekker qua pixels.

  21. Ik kan ook echt niet wachten!
    Een camera is voor mij wel een must en ik zou er ook wel
    Meer ram geheugen in willen zien, de iphone 4 heeft nu zelfs dubbel zoveel geheugen als de ipad… Maarja we’ll see 🙂

  22. Origineel geplaatst door Madison
    USB -> Nee.
    Facetime Camera -> Ja.
    Fotocamera -> Nee. (Apple vindt het apparaat te onhandig om mee te fotograferen maar wil wél dat je erop kunt chatten met je iPad op je schoot, dus wél een front facing).
    ‘Retina’ -> Nee. (1280 is een mogelijkheid: offie t haalt?).
    Intern Geheugen Boost -> Yes. Minder dan Playbook.
    Snellere Processor -> Yes. Minder dan Playbook.
    Beter Geluid -> Yes.
    Gyro -> Yes.

    hoezo minder dan een playbook, apple heeft een jaar de tijd gehad denk wel dat ze een grote stap gaan maken om de concurrentie weer stof te laten happen.

    Maar ik ga hem zeker aanschaffen, heb ik er eindelijk een voor mezelf en kan iedereen in huis de oude mooi blijven gebruiken (wat ze nu ook al doen..)

  23. Origineel geplaatst door Madison
    USB -> Nee.Facetime Camera -> Ja.Fotocamera -> Nee. (Apple vindt het apparaat te onhandig om mee te fotograferen maar wil wél dat je erop kunt chatten met je iPad op je schoot, dus wél een front facing).‘Retina’ -> Nee. (1280 is een mogelijkheid: offie t haalt?).Intern Geheugen Boost -> Yes. Minder dan Playbook.Snellere Processor -> Yes. Minder dan Playbook.Beter Geluid -> Yes.Gyro -> Yes.

    Goede inschatting lijkt me. Opvallend dat veruit de meeste aandacht gaat naar wel/niet camera of USB etc., terwijl een snellere processor en meer geheugen mij veel belangrijker lijkt. Krijgen we nog veel gavere apps en gaat alles nog soepeler draaien.

    USB zou ik trouwens wel voorstander van zijn. Werk graag in de trein nog aan een presentatie, maar durf er niet op te vertrouwen dat op het congres ik een wifi connectie krijg om de bijgewerkte presentatie door te mailen (en dan is nog de vraag of zij er weer makkelijk bij kunnen). Zou USB toch een uitkomst voor zijn. (en had overigens laatst het probleem dat Keynote een flikerend beeld gaf op de beamer, moest dus toch een oude versie op een laptop zetten)

  24. Ik heb al 2 iPads in huis en ben er zeer tevreden over. Hoef geen camera en heb geen last van glimmend scherm. De iPad 2 is voorlopig niet aan mij besteed.

  25. het enige dat je kan opmaken uit deze geruchten is dat er veel word gespeculeert. meer niet.

  26. Heb versie 1 overgeslagen (mede door het lange wachten op multi-tasking).
    Nu wacht ik liever op een volgende versie (waarschijnlijk meer intern geheugen)

  27. Met retina desplay zouden ze hem sneller moeten maken en de resolutie zou verhoogd moeten worden naar 3072X2304. Dat heeft zelf een iMac van 27 Inch niet. Zo nee misschien in 2012 ofzo.

  28. Voorlopig is het alleen maar speculeren. Uiteraard kunnen we wel een link leggen vanuit de iPod / iPhone richting een iPad. En dan bedoel ik specifiek de Facetime optie.

    We wachten netjes af totdat de nieuwe iPad door Apple in het 1e kwartaal van 2011 wereldwijd wordt geïntroduceerd.

    Ik krijg al volop vragen over de iPad 2 in de store. Weliswaar blijft de iPad 1 nog wel een geweldige tablet. Uiteindelijk is het niet een enorme gemis … een Facetime optie.

  29. @Syren: Ik zou wachten op de iPad 2. Voor de bovenvernoemde veranderingen. Indien ze niet interessant genoeg zijn kun je de eerste kopen aan een prijsje!

  30. Ik ben benieuwd wat deze iPad 2 gaat kosten en of de huidige iPad in prijs gaat dalen..

  31. USB? Wie gaat al die hardware drivers even installeren dan? En hoeveel mensen zullen teleurgesteld zijn omdat ze een iPad met USB aansluiting gekocht hebben, maar niet met hun USB apparaat werkt. USB audio apparatuur? Welke merken dan? Allemaal? USB Sticks? Welke formaten dan? FAT? FAT32? NTFS (is van MS)?
    Ik kan een USB aansluiting maken in mijn Marklin treinset of in mijn inductie kookplaat, maar dat wil nog niet zeggen dat het gaat werken i.c.m. een iPad.

  32. Ik ga hem dan zeker niet halen 2010 was al duur genoeg:
    2 x ipone 4
    Een macbook pro
    En een ipad nee 2011 iets rustiger aan

  33. Ik stap direct over op de nieuwe 🙂 moet gewoon het nieuwste hebben 😀

  34. @matthijst: moet volgens EU richtlijnen….

  35. Origineel geplaatst door Anonymous
    USB? Wie gaat al die hardware drivers even installeren dan? En hoeveel mensen zullen teleurgesteld zijn omdat ze een iPad met USB aansluiting gekocht hebben, maar niet met hun USB apparaat werkt. USB audio apparatuur? Welke merken dan? Allemaal? USB Sticks? Welke formaten dan? FAT? FAT32? NTFS (is van MS)?
    Ik kan een USB aansluiting maken in mijn Marklin treinset of in mijn inductie kookplaat, maar dat wil nog niet zeggen dat het gaat werken i.c.m. een iPad.

    Tja, dat probleem heb ik met mijn PC ook altijd dat het niet werkt… Is toch gewoon een kwestie van de bekende merken voorinstalleren en de rest is gewoon down te loaden. Erg easy allemaal.

    @Matthijst:
    Een USB voegt wel degelijk wat toe, je kan bv je camera aansluiten zonder adapter. Op je PC heb je toch ook geen adapter nodig? En het is erg makkelijk om bestanden vanaf bv een externe HDD op je iPad te kunnen zetten. Probleem voor Apple is dat je dan buiten iTunes om moet kunnen werken en dat willen ze natuurlijk niet!
    Heb vanmiddag nog met de iPad gespeeld maar zolang het niet gewoon gebruikt kan worden als mijn laptop begin ik er niet aan. Jammer van de mooie apps.

  36. Voor mij geen iPad meer. Ik wou altijd een tablet, heb een iPad gehad maar hij voldeed niet aan mijn eisen. Het is een mooi stukje techniek maar serieus werken lukt toch nog steeds beter op een echte laptop.

  37. @Niels:
    ben het met je eens maar ik wil gewoon een tablet voor te internetten en gamen, daar vind ik het scherm van mijn foon net even te klein voor. En aangezien ik er de financiën voor heb komt er gewoon een tablet volgend jaar.
    Ik denk dat het nog een paar jaar gaat duren voor de laptop vervangen wordt door de tablet.

  38. Gisteren als verassing iPad van mijn vrouw gekregen.
    Ben zeer tevreden mee. Vlekken kan ik zo af krijgen met het doekje van Apple dat ik bij mijn MacBook meegekregen heb.
    Van reflectie heb ik totaal geen last van.
    USB heb ik ook niet nodig.
    En met de performance mag ik niet klagen.
    Dat is mijn eerste indruk tot nu toe…..gewoon een geweldig speelgoed voor in je woonkamer om op je gemak te internetten, foto’s te bekijken en e-mails te raadplegen.

  39. @Frits:

    Is toch gewoon een kwestie van de bekende merken voorinstalleren en de rest is gewoon down te loaden.

    Right on the money !!! Alleen is het probleem juist dat dit niet zo simpel op te lossen is als jij denkt. Ik zie een concullega bedrijf al een driver schrijven die de stabiliteit van de iPad wetend/onwetend in gevaar brengt. Nee, dat pad zal Apple niet bewandelen. Ik denk dat je beter mag hopen op een cardreader zonder connection kit, maar daar blijft het bij.
    Het is geen laptop, en dat pretendeert Apple ook niet.

  40. Nieuwe iPad wordt natuurlijk duurder,goedkoop en apple ?
    Kijk voor usb ingang(en andere hebbedingen) bij dealextreme of lightinthebox.

  41. @Niels: Mag ik vragen naar aanleiding van wat je dacht dat je op een iPad ‘serieus’ werk kon verrichten?

  42. @Anonymous:

    Ik ken meerdere mensen die hun ipads gebruiken voor hun werk/school. Om aantekeningen te maken, om PDF documenten te lezen in ibooks en om numbers te gebruiken bedrijfs resultaten te bekijken en/of aan te passen en ga zo maar door. Niet dat ik Apple wil promoten, maar het werkt gewoon heel goed om gewoon heel even dingen te bekijken en even aan te passen.

    Ten tweede over dat USB verhaal: je hebt gelijk dat dat drivers geïnstalleerd moeten worden voordat het werkt, maar die drivers kunnen toch aan Apple gegeven worden en in updates geïnstalleerd worden. Aangezien het wettelijk verplicht is in de eu om een USB te hebben lijkt het me niet moeilijk voor Apple om de drivers krijgten en installeren.

    Ten derde: waarom de naam Anonymous? Heb jij ook paypal, visa en de politie websites gehacht? XD :p

  43. Hey JMO.
    Ik gebruik mijn iPad ook voor van alles en nog wat. Daar ging mijn vraag ook niet over. Ben gewoon benieuwd waar ‘men’ het verhaal vandaan haalt dat het een laptop replacement is, want dat haalt de iPad gewoon niet.
    En een iPad sluit je gewoon volgens de eu richtlijnen aan op een USB aansluiting. De richtlijn gaat over opladers. Niet over connectiviteit. Grtz.

  44. @Anonymous:

    Hm… Oke.

    Een laptop gebruik ik altijd naast mijn desktop. Nu heb ik iets lichters en als ik iets zwaars moet doen dan ga ik naar mijn desktop.

  45. er zitten er hier weer een paar die zich lekker beginnen te maken met een dooie mus.
    Denken jullie nu echt dat apple usb gaat gebruiken op de ipad2 usb is openning creeren om zodoende tegen de restricties van apple in te gaan.
    vinden ze het al erg genoeg dat er ge jb word en dan nog een opening maken forget it.
    als er een camera op zou komen gaat deze van belaberde kwaliteit zijn goede camera goed scherm betekend ergens anders op inleveren.
    een verbeterde glasplaat ja een snellere cpu ja en meer geheugen ook ja
    ma dat zal het zo een beetje zijn

    zal ik nog wel tijdje doen met mijn ipad waar ik super tevreden van ben dus waarom gelijk al een andere kopen.
    en doorgeven aan de vrouw die zal daar is goed mee lachen die zal wel zeggen moet ik jou oude rommel niet en er op staan dat ze een nieuwe krijgt.

  46. Zou ik wachten tot de ipad 2 of zou ik gewoon de eerste generatie kopen? Ik vind die front camera wel heel chill gewoon lekker skypen every were you want! Zit erg te twijfelen help mij!

  47. @Roemer: Wachten. Als de iPad 2nd Gen niks is, zul je zien dat tegen die tijd de 1st Gen op de 2e hands markt in prijs is gezakt vergeleken met nu.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.