ipod nano

iPod nano-hack wijst op functies van iOS

Een ontwikkelaar is erin geslaagd om de iPod nano te jailbreaken. Hij kan applicaties verwijderen en heeft functies gevonden die wijzen op iOS.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipod nanoOntwikkelaar James Whelton is erin geslaagd om de zesde generatie iPod nano te hacken. Daardoor wordt het mogelijk om onofficiële modificaties door te voeren. Whelton laat in onderstaande video zien dat het lukt om applicaties te verwijderen. Ook ontdekte hij bestanden die wijzen op games, apps, video en een agenda, functies die standaard op de iPod nano niet aanwezig zijn.

Hij concludeert dat het besturingssysteem van de nano een mix is van oud en nieuw: de kern bestaat uit het aloude iPod-besturingssysteem maar daar bovenop draait een laag die functionaliteit van iOS heeft geleend. De komende tijd gaat Whelton zijn ‘jailbreak’ van de iPod nano nader onderzoeken en verslag doen van nieuwe ontdekkingen. Dit is te lezen op Whelton’s blog. De ontdekker wijst er zelf trouwens op dat hij een “basic springboard hack” heeft uitgevoerd en dat het nog te vroeg is om over een jailbreak te spreken.

Het opent de mogelijkheid om straks de agenda, video en games op de iPod nano te gebruiken. Ook is er kans dat we straks apps op het apparaat kunnen installeren. Maar al te optimistisch hoeven we voorlopig niet te zijn: de applicaties uit de App Store zijn gemaakt voor een langwerpig scherm met een veel grotere resolutie. Op de iPod nano met z’n scherm van 240 x 240 pixels zullen maar weinig apps tot hun recht komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2010, 23:32
Categorieën iDevices, Jailbreak
Onderwerpen ipod, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.