Reacties voor: iOS-investeringsfonds iFund verwacht 250 miljoen dollar omzet

Het iFund van durfkapitalist KPCB heeft bekendgemaakt dat ze 25 bedrijven ondersteunen en daaruit een omzet van 250 miljoen dollar
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Omzet is niet hetzelfde als winst. Je kan 100 miljard omzet hebben, maar als je continue verlies maakt, ga je failliet. Het zou pas interessant zijn als we de winstcijfers zouden zien, dan kan je het rendement op de investering berekenen.

  2. Knap van ze dat ze er zoveel omzet mee maken,
    laten we hopen dat er nog wat goede apps uit komen.

  3. Ik moet Roegje gelijk geven, omzet is helemaal niet hetzelfde als winst. Omzet is het totaalbedrag van de verkochte goederen over een bepaalde periode, omzet omvat bijna alles wat er maar te maken heeft verkochte goederen en diensten, terugname van goederen, schadeclaims, winst, … Er kan dus 100 miljard omzet gemaakt worden en misschien maar 1€ winst gemaakt worden of verlies.

  4. Het enige dat telt voor een investeringsfonds is het aantal succesvolle ‘exits’, dus een verkoop of beursgang van bedrijven waarin ze geinvesteerd hebben. De omzet komt niet in de zakken van de investeerder, die blijft in de bedrijven.

    Ngmoco is voor 400 miljoen verkocht, stel dat Kleiner Perkins daar een belang van 49% in had, dan hebben ze dus een kleine 200 miljoen verdiend met die exit.

    VC’s schieten met hagel, investeren in 25 bedrijven in de hoop dat er 1 of 2 succesvol zijn. Ueber-kapitalisme.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.