ios-9-craig-federighi-aankondiging

iOS 9 nog niet op 50% van de actieve toestellen, maar groeit sneller dan iOS 8

iOS 9 staat op 45% van de actieve toestellen. Iets minder dus dan de 50% die Apple ons eerder trots meldde. Waardoor ontstaat het verschil?

ios-9-craig-federighi-aankondigingApple bracht een paar dagen geleden trots naar buiten, dat al 50% van de gebruikers de overstap naar iOS 9 heeft gemaakt. Maar er was kritiek op dat cijfer, want Apple telde alleen de toestellen die actief contact legden met de App Store en dat levert geen eerlijk beeld op. Mensen die apps installeren, zijn namelijk ook meer geneigd om updates te installeren. Daardoor loop je de data mis van mensen die hun iPhone zelden gebruiken om apps te installeren. De cijfers van Mixpanel laten een eerlijker beeld zien en ook daaruit blijkt dat iOS 9 aan een snelle opmars bezig is. Op basis van actieve toestellen blijkt dat ook de grens van 50% is gepasseerd.

We kwamen door bovenstaande tweet van Curtis Herbert deze cijfers op het spoor en besloten om maar eens in het verleden te duiken. Wordt iOS 9 echt sneller geïnstalleerd door gebruikers dan iOS 8? Onderstaande grafiek laat het zien:

iOS 9 adoptie in 2015

iOS 9 op 45%, iOS 8 op 34%

Inmiddels staat iOS 9 op 45% van de actieve toestellen, dus iets lager dan het cijfer van Apple. Er zullen ongetwijfeld ook nog heel wat toestellen in een la liggen te verstoffen, maar zolang ze geen verbinding met internet maken, tellen ze niet mee. Ter vergelijking de adoptie van iOS 8, dat vorig jaar op 17 september verscheen en op 24 september nog maar op 34% zat:

iOS 8 adoptie in 2014

Nog sneller: iOS 7 zat al op 59%

Toch zal iOS 9 niet de geschiedenis in gaan als de snelst geïnstalleerde iOS-versie. iOS 7 is moeilijk meer in te halen. Dat stond op 24 september al op 59% van de actieve toestellen – en had daarbij ook nog te maken met een late start, want dat verscheen pas op 18 september.

iOS 7 adoptie 2013

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2015, 18:18
Categorie iOS
Onderwerp ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.