Chrome-logo

Google Chrome voor iOS veel sneller dankzij WKWebView, crasht minder

Google heeft de Chrome-browser voor iOS een update gegeven. Dankzij WKWebView is Chrome sneller en betrouwbaarder geworden. Ook is Spotlight-integratie toegevoegd.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Chrome-logo

Bij Google ging vandaag waarschijnlijk de vlag uit. Door de crashproblemen van Safari besloten heel wat mensen (tijdelijk) over te stappen naar de Chrome-brwoser. Inmiddels zijn de problemen met Safari opgelost, maar het loont nog steeds de moeite om Chrome te proberen. De mobiele browser heeft namelijk een technische verbetering doorgevoerd, waardoor deze net zo snel is geworden als Safari.

Google Chrome voor iOS maakt vanaf nu gebruik van WKWebView, de nieuwste browser-engine die Apple sinds iOS 8 beschikbaar stelt. Daardoor is de browser niet alleen sneller, maar crasht ook minder vaak: het aantal crashes is met 70 procent verminderd. Bovendien is de uitvoering van JavaScript-code versneld, wat ten goede komt aan de algehele prestatie van de mobiele webbrowser. Wel verbruikt de mobiele webbrowser nog erg veel stroom, waardoor de batterij van je toestel sneller leeg loopt.

Chrome voor iOS is sneller met Javascript.

In een blogposting legt Google uit wat er nog meer is veranderd. Daarnaast zijn er enkele pictogrammen opnieuw ontworpen.

Sneller surfen door update Google Chrome

Google Chrome voor iOS met nieuwe tabbladen.Door gebruik te maken van WKWebView, is Google Chrome qua snelheid gelijk met de iOS-versie van Safari. Voorheen moesten ontwikkelaars gebruikmaken van UIWebView, een tragere engine.

Maar dat is niet het enige wat Google aangepast heeft aan Google Chrome. Chrome heeft nu Spotlight-integratie, waardoor je vanuit het zoekscherm van iOS kan zoeken naar je Chrome-bladwijzers. Zo open je nog sneller je favoriete webpagina’s die je daar opgeslagen hebt. Tot slot zijn de pictogrammen op de pagina Nieuw tabblad geüpdatet.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 28 januari: Informatie over batterijverbruik en JavaScript-grafiek toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2016, 9:38
Categorie Apps
Onderwerp chrome

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.