iPad Pro liggend met Smart Cover

iOS 9.3.2 publieke beta 3 en OS X 10.11.5 beta 3 nu beschikbaar

Apple heeft de derde publieke beta van iOS 9.3.2 en derde beta van OS X 10.11.5 uitgebracht voor ontwikkelaars. Derde beta's van watchOS 2.2.1 en tvOS 9.2.1 verschenen (nog) niet.

Apple heeft de publieke beta 3 van iOS 9.3.2 beschikbaar gesteld voor testers, waarin voornamelijk bugs en problemen worden opgelost. Ook is OS X 10.11.5 beta 3 nu te downloaden voor ontwikkelaars. Er verschenen echter nog geen nieuwe beta’s voor watchOS 2.2.1 en tvOS 9.2.1, zoals een week geleden wel gebeurde.

MacBook, iPhone, iPad en Apple Watch met Apple Music erop

Publieke beta iOS 9.3.2 beta 3

iOS 9.3.2 beta 3 lost waarschijnlijk slechts enkele bugs op. Interessant bij het verschijnen van de tweede beta was dat het weer mogelijk werd om Night Shift en de Energiebesparingsmodus gelijktijdig te gebruiken. We zijn daarom benieuwd of deze functie in beta 3 nog steeds mogelijk is of dat Apple het er weer uit heeft gehaald. Zodra we meer weten, lees je het hier.

Energiebesparingsmodus en Night Shift in iOS 9.3.2 beta 2. Energiebesparingsmodus en Night Shift in iOS 9.3.2 beta 2.

Mogelijk heeft Apple in deze versie ook de Game Center-bug opgelost, zoals bleek uit eerdere meldingen van ontwikkelaars. Problemen met Game Center zorgden ervoor dat de app een wit scherm bleef vertonen. In enkele gevallen werden games daardoor onspeelbaar, omdat er geen verbinding kon worden gelegd met Game Center. iOS 9.3.2 lijkt dit dus op te lossen, maar we houden nog even een slag om de arm.

Andere grote bugs zijn in iOS 9.3.1 en eerder niet geconstateerd, waardoor het nog onduidelijk is welke problemen iOS 9.3.2 allemaal aanpakt. iOS 9.3 voegde wel een aantal grote en belangrijke functies toe, zoals de nachtmodus Night Shift en ondersteuning voor beveiligde notities. Meer over alle nieuwe functies van iOS 9.3 lees je in onderstaand artikel.

OS X 10.11.5 beta 3

Ontwikkelaars kunnen ook aan de slag met de derde beta van OS X 10.11.5. Deze nieuwe OS X-versie lijkt vooral bugfixes te bevatten, terwijl Apple in OS X El Capitan 10.11.4 wel enkele nieuwe functies toevoegde. Zo bracht die versie ondersteuning voor beveiligde notities en kon je Live Photos bekijken vanuit de Berichten-app.

Derde beta OS X 10.11.5 downloaden

De derde beta is beschikbaar voor ontwikkelaars. Ben je ontwikkelaar en heb je nog nooit eerder een beta geïnstalleerd? Dan moet je de ontwikkelaarswebsite van Apple bezoeken om de beta te downloaden. Als je bent aangemeld voor Apple’s betaprogramma kun je als publieke betatester de nieuwe versie ook installeren zodra deze voor publieke testers beschikbaar komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2016, 19:27
Categorie iOS
Onderwerp ios 9.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.