Reacties voor: Apple brengt iOS 8.1.1 beta 1 voor ontwikkelaars uit

Apple heeft de eerste beta van iOS 8.1.1 voor ontwikkelaars uitgebracht. Ook kwamen beta's voor Apple TV en Yosemite 10.10.1 uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. Ben benieuwd of deze release alle wifi problemen wel correct oplost.

  2. Dat is geen publieke beta voor Mac neem ik aan?

  3. @Pieter: op je mac zit geen iOS maar OSX, dus nee.

  4. @Melvin: Ik heb het dan natuurlijk over 10.10.1

  5. @Melvin: In het artikel staat toch echt dat er ook een update (beta) is uitgekomen voor OS X.

    @Pieter: Lijkt er inderdaad niet op, ik kan ‘m niet vinden onder de update-knop van de App Store. Vorige beta’s van 10.10 kon ik wel gewoon downloaden. Lijkt enkel voor ontwikkelaars te zijn.

  6. Mensen wat hebben we gedaan?! Apple brengt tegenwoordig elke update eerst als Developer Versie uit

  7. Ze zijn wel heel bang dat ze weer een flop uitbrengen he

  8. Wat is er precies nieuw aka changelog dat vind ij persoonlijk veel interessanter 😉

  9. en ze hebben vast gelijk het gat gedicht voor de JB ?

  10. Eerst inderdaad maar eens zeker zijn dat de Jailbreak veilig blijft… En dan nog… Alles draait nu stabiel en mooi… Liever even niet meer updaten…

  11. God heeft geluisterd! Me iPad 2 is zo zo zo bloed traag

  12. Echt ik word zo moe van die wifi problemen heb de nieuwe iPhone 6 en de iPad air 2 en Dan echt hele dagen bezig om de verbinding te herstellen. Bij mijn andere apparaten heb ik dat probleem niet mijn oude iPad staat op iOS 7 en verliest de verbinding nooit. Minder vaak heb ik problemen met de tijd springt uit dat werkt niet altijd helemaal goed ik hoop echt dat in de eerstvolgende update deze problemen tot het verleden behoren ….

  13. Origineel geplaatst door Wouter
    Ben benieuwd of deze release alle wifi problemen wel correct oplost.

    Welke WiFi problemen?? Ik heb op mijn iPone 4s en 5s en de iPad 2 en iPad air 2 GEEN WiFi problemen gevonden.

  14. Origineel geplaatst door dries6951

    Origineel geplaatst door Wouter
    Ben benieuwd of deze release alle wifi problemen wel correct oplost.

    Welke WiFi problemen?? Ik heb op mijn iPone 4s en 5s en de iPad 2 en iPad air 2 GEEN WiFi problemen gevonden.

    Ik ook niet op mijn iPad 4. Ik had één keer geen verbinding (self-assigned IP-adres) maar dat kwam omdat de router was vastgelopen. Na een herstart van de router was de verbinding meteen weer goed.

  15. is de jailbreak exploit gepatched??

  16. Origineel geplaatst door willem
    is de jailbreak exploit gepatched??

    Wat ik lees op Reddit wel.

    Origineel geplaatst door Marjolein Blok
    Echt ik word zo moe van die wifi problemen heb de nieuwe iPhone 6 en de iPad air 2 en Dan echt hele dagen bezig om de verbinding te herstellen. Bij mijn andere apparaten heb ik dat probleem niet mijn oude iPad staat op iOS 7 en verliest de verbinding nooit. Minder vaak heb ik problemen met de tijd springt uit dat werkt niet altijd helemaal goed ik hoop echt dat in de eerstvolgende update deze problemen tot het verleden behoren ….

    Ook nergens last van

  17. iemand problemen met accu snel leeg momenteel met iphone 5?

  18. Heb net de update gekregen van 10.10.1 ging idd over wifi en mail heb deze gedaan merk er niets van had geen problemen.

  19. @Dave: Dat word dus voor mij geen update naar 8.1.1 heb ook altijd het idee dat ze zeggen dat ze veel gepatched hebben maar in werkelijkheid alleen de JB blokkeren

  20. @Marjolein Blok: Ook hier geen problemen met wi-fi ofzo .Maar als je een volledige herstel doet ? of heb je dat gedaan ipv een update ?

  21. Origineel geplaatst door boko
    dat word dus voor mij geen update naar 8.1.1 heb ook altijd het idee dat ze zeggen dat ze veel gepatched hebben maar in werkelijkheid alleen de JB blokkeren

    Voor mij ook niet, t schijnt ook een update te zijn die meer bedoeld is voor de wat oudere toestellen, bij mij draait nu alles als een zonnetje dus ik hou het voorlopig bij de 8.1 jailbreak 🙂

  22. Wordt nu wel eens tijd dat de WIFI idd wordt aangepakt.. wacht af en toe gewoon 3 minuuten tot een whatsappje van 3 tekens is verstuurd….

  23. Goed nieuws want mijn iPad 2 draait vierkant!

  24. @boko: Hebt alles al geprobeerd volgens mij heb de iPad er ingesteld als nieuwe Ipad ook daar de wifi problemen gek genoeg heeft mijn iPad 3 en ook de oude iPad 1 nergens last van ook mijn iMac werkt zonder problemen het ligt dus niet aan mijn router en die iPad air 2 is als nieuwe iPad in gebruik genomen ….

  25. iPhone 5S voor werk,16gb en 5 gb vrij,geen frivoliteiten en 8.1
    Toch loopt wifi constant vast,schakel nu ook in huis over op 4G.
    iPad Air 1 en airbook kennen het probleem niet!
    Komt wel weer goed denk ik.

  26. @Marjolein Blok: je zou eens na kunnen kijken op welke band je router draait , op de 5 GHZ of 2.4 GHZ . De 2.4 loste bij mijn broer het probleem op .
    mocht dat niet zo zijn , zou je wellicht een andere router kunnen proberen puur om het 100 procent uit te sluiten dat het niet aan jou router ligt.

  27. Wel raar dat Apple bepaald dat he niet meer terug kunt naar eerdere ios versie terwijl mijn iPad 2 niet meer vooruit te branden is. Met ios 7 geen probleem. Dan moeten ze niet zeggen dat de update geschikt is. Of willen ze alleen dat je weer een nieuwe iPad koopt?

  28. Origineel geplaatst door patrikius
    Met ios 7 geen probleem. Dan moeten ze niet zeggen dat de update geschikt is. Of willen ze alleen dat je weer een nieuwe iPad koopt?

    Dat vind ik dus ook. Mijn 4s liep echt heerlijk maar nu niet meer. Toestel naar fabrieksinstellingen terug gezet maar nog steeds traag. Stond laatst bijna in overweging om een Android aan te schaffen, gewoon omdat het niet loopt.

    Nu dus gelezen dat ze iets gaan doen aan performance voor oudere toestellen, dus ik wacht het af.

  29. Ik hoop dat eindelijk die wifi-problemen aangepakt worden, maar helaas lees ik daar niets van… M’n iPad Air had met iOS 8.0 t/m 8.0.2 slechte ontvangst, dat is nu gelukkig met 8.1 beter geworden. Maar m’n iPhone 5 is nog steeds bagger. De enige manier om een snelle stabiele verbinding te krijgen is het toestel resetten (power+home ingedrukt houden totdat hij uit gaat voor wie het nog niet wist), daarna werkt wifi “ouderwets” goed. Maar dat duurt nog geen half uur, dan is het weer bagger.

    Ik zocht het eerst ook in m’n modem/router, omdat die inderdaad ook niet lekker werkt (Zeiksel gaat over de zeik wanneer je met een aantal apparaten tegelijk internet gebruikt en lijkt in het bijzonder niet van Apple te houden). Maar na een reset, zonder iets aan m’n modem te veranderen of te herstarten is de verbinding dan ineens wel goed. Als ik ipv. m’n telefoon m’n modem opnieuw opstart, maakt het geen verschil. Uit/aanzetten van wifi of vliegtuigstand maakt ook geen verschil, uit/aanzetten van het toestel zonder reset ook niet.

    Het meest frappante beleefde ik een paar dagen geleden in een ziekenhuis. Een dag eerder had ik met m’n iPad al op internet gezeten dus ik wist dat er een paar netwerken waren, waaronder een gastnetwerk. Met m’n iPhone kon ik van de 5 netwerken maar 1 zien, natuurlijk niet het gastnetwerk en met 1 zielig streepje ontvangst (ik zat nog geen 2 meter “open lucht” van het access point). Na een reset waren alle 5 netwerken inclusief het gastnetwerk zichtbaar met 100% ontvangst.

    Origineel geplaatst door Hans:
    Stond laatst bijna in overweging om een Android aan te schaffen, gewoon omdat het niet loopt.

    Ik snap niet waarom je zou overwegen om een Android aan te schaffen als je nu al niet weet dat het niet loopt?? 😀

    Maar ik snap wat je wél bedoeld. Helaas moet ik de eerste Android tablet die beter werkt dan een slecht werkende iPad nog tegenkomen. Bij telefoons ligt dat anders, daar is Android echt een serieus alternatief.

  30. Origineel geplaatst door Alfred
    Bij telefoons ligt dat anders, daar is Android echt een serieus alternatief.

    Ik had het ook over een telefoon :)Heb altijd veel plezier gehad aan mijn Android telefoons. Mijn iPad mini draait nog op 7.0 en dat blijft zo! Daar zie ik idd geen betere alternatief voor, hoezeer ik Android ook een warm hart toedraag 🙂

  31. @Hans: Je hebt gelijk, blijkbaar heb ik wat teveel berichten door elkaar gelezen….

  32. Bugfix betas hoeven toch niet naar ontwikkelaars?
    Deze testen vaak of hun apps werken met de nieuwe mogenlijkheden.
    Bij buxfix release is dit toch niet het geval.
    Trouwens, de grootste ontwikkelaar die moet kijken of de bugs weg zijn dat is Apple nu zelf.

  33. @Wouter: helemaal mee eens, zeer irritant.

  34. Drie tiener dochters en slechte WIFI, echt een drama. En De oudste heeft Nokia lumia super wifi. Apple moet dit snel oplossen!!!!

  35. Hoopvol nieuws… Kat uit boom kijken, maar wordt mijn vertrouwen in Apple hersteld?

  36. Kan iemand testen of whatsapp versie 2.11.14 (beta) onder 8.1.1 draait?

  37. Je moet wel heel, HEEL ERG de weg kwijt zijn als je eindgebruikers met de zoveel rommel en droefenis (en developers met een dot.0x release) opzadelt.
    Die alleen functionaliteit WEGHAALT (healthkit gedeactiveerd ivm glucose meting in micromollen)

  38. Origineel geplaatst door willem
    is de jailbreak exploit gepatched??

    Is dat nog nodig om te jailbreaken sinds ios7?

  39. Heeft iemand ook de bug dat als je op emoji drukt dat je toetsenbord eerst naar engels gaat en dan als je nog een keer op drukt doet die het? Ik gebruik nu zins gister Swifkey daar vind ik iri dat je eerste keer als je gaat typen in een app lang moet wachten tot het toetsenbord komt heeft iemand dat ook?

  40. Origineel geplaatst door Siempie
    iemand problemen met accu snel leeg momenteel met iphone 5?

    Ja! Het is een ramp. Moet het ding de hele dag bijladen.

  41. Ik zit met mijn 4s nog op 7.1.2 en als ik deze video bekijk, blijf ik ook gewoon op 7.1.2 zitten. Ik weet dat e.e.a. nog in beta verkeert, maar de eerste indruk is nou niet joepie…

    http://youtu.be/ic15BcQiE1w

  42. Origineel geplaatst door Gers
    Kan iemand testen of whatsapp versie 2.11.14 (beta) onder 8.1.1 draait?

    Werkt prima bij mij (behalve de iCloud) backup.

  43. @Marjolein Blok:

    Mijn volgende telefoon en tablet worden een Android als dit zo doorgaat. Je betaalt voor een Mercedes maar krijgt een 40 jaar oude Lada. Steve Jobs draait zich om in zijn graf. Dat 8.1 is niet vooruit te branden. Downloadsnelheden die van 40 Mbps dalen naar 0,1 Mbps. Gek word ik er van.

  44. Mooie gare bende. Hebben we net 2 nieuwe iPhone 6 (64gb) gekocht, gister binnen gekregen. Opzich een mooi ding, maar die nieuwe “feature” dat de WiFi spontaan wegvalt, daar word je echt bloed chagrijnig van. M’n ouwe 4s blijft, ondanks dat er iOS8.1 op draait, nog stabiel draaien. Voor krap €800 per stuk mag je toch wel verwachten dat alles goed werkt?

    Nu maar proberen of het met DNS 8.8.8.8 en het uitzetten van WiFi-netwerken (instellingen-privacy-locatievoorzieningen) wel een beetje blijft draaien.

    Steve Jobs zou zich niet omdraaien in z’n graf, hij zou uit z’n graf stappen en degene, die verantwoordelijk is voor dit staaltje iNferieuriteit, z’n ballen eraf draaien.

  45. Wel jammer als een topic over MAC OSX 10.10.1 gaat, ca. 90% van alle berichten gaat over wifi problemen in iOS.

    Maar goed … Dit bericht gaat over 10.10.1, de patch die de Wifi problemen in OSX Yosemite zou verhelpen.

    Ik heb de patch nu enkele dagen geïnstalleerd, maar merk GEEN verschil met daarvoor. Ik heb in Yosemite 10.10 zeer regelmatig dat de Wifi wegvalt. Moet opnieuw handmatig connecten. Deze patch heeft dit probleem nog NIET opgelost.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.