seattle_shutterstock_68154490

Apple neemt Union Bay over en opent kantoor in Seattle

Apple heeft Union Bay Networks overgenomen, een cloudbedrijf uit Seattle. Ze gaan een kantoor openen in Seattle, net als Google en Facebook al hebben.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft het cloud-netwerkbedrijf Union Bay Networks overgenomen en heeft dat inmiddels bevestigd. Om de nieuwe collega’s te huisvesten heeft Apple een kantoor geopend in Seattle, de stad waar Amazon en Microsoft kind aan huis zijn.

seattle_shutterstock_68154490

De overname lekte uit toen mede-oprichter Benn Bollay van Union Bay Networks zijn informatie op LinkedIn had aangepast: hij was opeens manager bij Apple geworden. Ook probeerde hij in de regio Seattle personeel te ronselen. Hij schreef onder andere een blogposting met de titel ‘Ever wanted to work at Apple, but didn’t want to live in Cupertino?’, maar verwijderde die blogposting vlak daarna weer.

unionbaynetworks

Union Bay bracht zelf een stuk of tien engineers mee, die sinds september voor Apple werken. Het team in Seattle blijkt inmiddels al te zijn gegroeid tot meer dan 30 mensen, vooral op het gebied van netwerkinfrastructuur. Vacatures maken duidelijk dat Apple nog steeds op zoek is naar meer software-engineers. In Seattle zitten meer bedrijven uit Silicon Valley: Google, Facebook, Twitter, Salesforce, Oracle, HP en eBay hebben kantoren geopend. Microsoft zit iets verderop in Redmond.

Openingsfoto: VanHart, Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2014, 9:03
Categorie Apple
Onderwerp overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.