Reacties voor: iOS 7: welke nieuwe functies werken op mijn iPad?

In dit overzicht zie je per iOS 7-functie of deze wordt ondersteund door je iPad, iPhone of iPod touch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Die foto mogelijkheden zijn voor mij niet een groot gemis op mijn iPad2. Foto’s maak ik liever met een camera of mijn iPhone en voor achteraf filters en bewerkingen zijn er genoeg apps die dat kunnen op de iPad2 (Camera+, Photoshop bijv.).

    Jammer dat Airdrop alleen op de laatste generaties iOS devices werkt. Al snap ik dat marketingtechnisch weer wel. 🙂

  2. Ik begrijp niet goed waarom Airdrop niet op een iPad 3 werkt. Dat is wel een hele teleurstelling. Het is nu juist zo’n gedoe om bestanden op je iPad te krijgen via iTunes of Dropbox. 🙁

  3. Alle iDevices met Lightning aansluiting hebben airdrop. Het moet te maken hebben met de hardware. Op mijn Mac uit 2009 werkt Airdrop bv wel, maar op mijn Mac Mini uit 2009 dan weer niet.

  4. Origineel geplaatst door JeeWeetje
    Jammer dat Airdrop alleen op de laatste generaties iOS devices werkt. Al snap ik dat marketingtechnisch weer wel.

    Dit viel mij gisteren tijdens de keynote idd ook op. Zware tegenvaller, vind ik. Wat zou daar de reden van zijn? Alleen marketingtechnisch?

  5. Dit heeft volgens mij te maken met de ingebakken beveiliging in de wifi chips van de nieuwere apparaten. Volgens mij gaven ze dit ook aan in de Keynote gisteren.

  6. Heeft niks met wifi beveiliging etc te maken. De iPhone 5, iPad mini en iPad 4 hebben WiFi 5Ghz. Alles ervoor heeft WiFi 2.4Ghz. Om Airdrop optimaal te kunnen gebruiken is een snel wifi netwerk vereist, waarschijnlijk werkt WiFi 2.4Ghz simpelweg niet goed genoeg voor Airdrop, of misschien is er teveel gedoe met comptabiliteit tussen 2.4Ghz en 5Ghz, aangezien je de snellere devices dan moeten terugschakelen.

    Voordat iemand zegt dat 2.4Ghz en 5Ghz weinig van elkaar verschillen: 5Ghz heeft een veel sterker signaal (niet groter bereik, maar sterker signaal). Ik haal op mn iPhone 5 snelheden van 65Mb/s, via 2.4Ghz haal ik 20-30Mb/s max. Via mn MBPr haal ik 200Mb/s tegenover 20-30Mb/s via 2.4Ghz.

  7. Origineel geplaatst door ASN
    Heeft niks met wifi beveiliging etc te maken. De iPhone 5, iPad mini en iPad 4 hebben WiFi 5Ghz. Alles ervoor heeft WiFi 2.4Ghz. Om Airdrop optimaal te kunnen gebruiken is een snel wifi netwerk vereist, waarschijnlijk werkt WiFi 2.4Ghz simpelweg niet goed genoeg voor Airdrop, of misschien is er teveel gedoe met comptabiliteit tussen 2.4Ghz en 5Ghz, aangezien je de snellere devices dan moeten terugschakelen.Voordat iemand zegt dat 2.4Ghz en 5Ghz weinig van elkaar verschillen: 5Ghz heeft een veel sterker signaal (niet groter bereik, maar sterker signaal). Ik haal op mn iPhone 5 snelheden van 65Mb/s, via 2.4Ghz haal ik 20-30Mb/s max. Via mn MBPr haal ik 200Mb/s tegenover 20-30Mb/s via 2.4Ghz.

    Dit klopt niet, mijn iPad3 heeft wel degelijk 5 GHz ondersteuning.

  8. De iPad 1 heeft al 5 GHz ondersteuning…

  9. En mijn iPad 2 ook

  10. Gelukkig, het valt mee, ik heb een iPad 2 en 3. Fotograferen doe ik niet met een iPad, dat is een relatief nutteloze functie wat je beter anders kunt doen, bv met een gsm, iphone of camera (ja die bestaan ook nog).

    Airdrop zou leuk zijn, maar valt ook wel anders op te lossen. Mijn iPad staat al vol met “workarounds” om de typische Apple-problemen op te lossen. Een goede Synology NAS is een voorbeeld daarvan.

    Heeft trouwens niets met Wi-Fi of onmogelijkheden te maken, het is gewoon een marketingkeuze (ook al zal Apple, Apple kennende daar vast niet eerlijk in zijn en een technische reden verzinnen).

    Goed om te zien trouwens dat ios7 al het goede van Android heeft overgenomen en ook het goede van ios behoudt. Beter goed gejat dan slecht bedacht!

    Alleen jammer dat Apple daar niet gewoon eerlijk in is. Ze zeggen weer dat ze zelf alles hebben bedacht, het is toch geen schande om toe te geven dat anderen soms ook iets goeds kunnen bedenken? Google gaat vast niet Apple aanklagen omdat er zoveel is gejat…

  11. Al bij al valt het voor de ipad 2 dik mee vind ik.
    Is er al een zicht op of ios 7 een beetje vlot zal zijn op een 2?

  12. Ik heb een iPad1, 2 en 3 en allemaal worden ze niet ondersteund in een hoop zaken. Ik heb ook 2 x een iPhone 5 gelukkig, dan kan ik lustig Airdroppen!
    De iPad 1 gebruik ik inmiddels als snijplank, alsof dat ding geen 800 Euro kostte bij aanschaf.
    Hoe bedoel je,, consumptiemaatschappij, lol ^_^

  13. Ja, echt mega belachelijk…waarom zou een ipad 3 geen airdrop kunnen krijgen? wat een BULLS#T

    Juist dat vond ik een mooie toevoeging wat door dit artikel helaas verloren gaat… sjemig!

  14. Nog nooit van dukto r6 gehoord? Werkt als een trein om bestanden naar je iPad te sturen in hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Ik heb een iPad 2 en heb Airdrop niet nodig. Overigens heeft mijn iPad 2 gewoon verbinding op 5 GHz.

  15. @JeeWeetje: Dat snap ik dus met mijn iPad 3 helemaal niet! Fiets ik nu al buiten de boot?
    Je wordt gewoon ouderwets ‘bedonderd’.

  16. De oudere iPads en iPhones hebben geen “Wi-Fi direct” als ik het zo zie. De iPad 4, iPad mini hebben deze mogelijkheid wel aanboord. Je moet immers de mogelijkheid hebben om direct met elkaar verbinding te kunnen maken zonder tussenkomst van een rooter.

    Dus daar zit mogelijk de oorzaak dat het niet ondersteund wordt op de oudere devices.

  17. @Edbdgsk: @JeeWeetje: In de Keynote van iOS 7 werd verteld dat het komt omdat enkel de laatste generatie iDevices de nieuwste soort WiFi-ontvanger heeft, die nodig is om AirDrop te kunnen gebruiken.
    Al denk ik wel dat de iPad 3 dat aankan.
    Toch zie ik mij ook nog niet met mijn iPad tussen vrienden/familie (of vreemden) staan met zo een veel te grote iPad, even lekker foto’s uitwisselen…

    Toch vind ik ook dat Apple graag af is van de iPad 3. Hij is niet meer te koop of niets.
    Toen ik een iPad wou kwam de 4 net uit, heb ik nog snel de 3 gekocht…

  18. Dynamic background werkt ook niet op de iphone 4

  19. Spijtig… je koopt een € 600 iPad 3 en Airdrop werkt niet haha … (‘:

    wat zijn die workarounds dan…?

  20. Jammer dat er geen update voor 4e iPod touch is. Komt hier helemaal geen update meer voor??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.