Welke iOS 7-functies ondersteunt mijn iPhone, iPad of iPod touch?

In deze vergelijking bekijken we welke nieuwe iOS 7-functies precies op welke iPhones, iPads en iPods werken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 compatibility

iOS 7 bevat een compleet nieuw uiterlijk en de nodige nieuwe functies, maar net als bij andere iOS-versies blijft de vraag natuurlijk: welke iPhones, iPads en iPods ondersteunen precies alle besproken nieuwigheden? Apple maakte al vrij snel bekend dat je minstens een iPhone 4, iPod touch vijfde generatie of een iPad 2 nodig hebt om de nieuwe iOS-versie te draaien. Niet iedere nieuwe toevoeging draait echter op iedere iDevice. In dit artikel hebben we de belangrijke nieuwe toevoegingen in iOS 7 op een rij gezet, om zo aan te geven welk iOS-apparaat je er exact voor nodig hebt.

Nieuwe functies iOS 7 per iPhone

iPhone september 2013 uitgelijnd

Nieuwe functies iOS 7 per iPod touch

iPod september uitgelijnd

*Alleen met frontcamera.

Nieuwe functies iOS 7 per iPad

iPods vergeleken sept 2013

Het kan zijn dat er later nog meer functies iDevice-specifiek blijken te zijn. De nieuwe iOS in the Car-mogelijkheden die op WWDC werden gepresenteerd zijn pas vanaf 2014 beschikbaar, waardoor het lastig is om te zeggen welke iPhones hierbij gebruikt kunnen worden.

iOS 7 is op het moment voor ontwikkelaars te gebruiken dankzij een vroege testversie. Andere gebruikers kunnen eind dit jaar met de uiteindelijke update aan de slag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.