iOS 7: welke nieuwe functies werken op mijn iPad?

In dit overzicht zie je per iOS 7-functie of deze wordt ondersteund door je iPad, iPhone of iPod touch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 compatibility

Het pas aangekondigde iOS 7 zal werken op alle iPads behalve de iPad eerste generatie, maar dat betekent niet dat je aan de slag kunt met alle onthulde nieuwe functies. Inmiddels weten we namelijk dat de nodige nieuwe toevoegingen alleen op bepaalde iPad-modellen te gebruiken zijn. We hebben in een handige tabel alle aangekondigde functies op een rij gezet, om het per iPad duidelijk te maken of je er gebruik van kunt maken.

De iPad 2 lijkt het meeste de klos te zijn: hiermee kun je geen fotofilters achteraf aan foto’s toevoegen of vierkante foto’s schieten met de Camera-app. AirDrop wordt net als op de iPad derde generatie ook niet ondersteund en de fotofilter-functie in de Camera-app lijkt op geen iPad te werken.

Nieuwe functies iOS 7 per iPad

iOS 7 iPad vergelijking

Nieuwe functies iOS 7 per iPhone

iOS 7 iPhone vergelijking

Nieuwe functies iOS 7 per iPod touch

iOS 7 iPod touch vergelijking

Er bestaat een kans dat bovenstaand overzicht nog gaat veranderen. De nodige functies zijn door Apple nog niet genoeg uitgelicht om er duidelijk van te zijn of ze bepaalde iDevices zullen mijden. iOS in the Car komt bijvoorbeeld pas in 2014. Deze gegevens zijn gebaseerd op de kleine lettertjes van Apple’s Features-pagina. Op het moment is er nog geen testversie voor de iPad van iOS 7 om zelf mee te vergelijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2013, 18:15
Categorie iOS
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.