Reacties voor: iOS 7-code bevestigt vingerafdruksensor in homeknop

In de code van iOS 7 beta 4 zitten hints naar een mogelijke vingerafdrukscanner in de volgende iPhone. Hier zijn al langer geruchten over.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Nou ik vraag me dan toch af hoe jullie multitasken, als jullie de homeknop met je duim aanraken vreemd vinden…

  2. is leuk voor mensen die wat extra beveiliging willen op hun telefoon, maar ik zou het persoonlijk niet gebruiken.

  3. Origineel geplaatst door Barend
    Nou ik vraag me dan toch af hoe jullie multitasken, als jullie de homeknop met je duim aanraken vreemd vinden…

    Waar staat dat ze dat vreemd vinden???

  4. Mijn HX2790 van HP had dit. Best wel aangenaam en veilig!

  5. Met het hele prism verhaal lijkt me deze optie nu niet echt iets wat ik zou willen gebruiken..

  6. Wow, dit lijkt me wel wat! Geen passcode meer hoeven invullen en in plaats daarvan je duim op de homeknop leggen. Te gek! Ook geen slide to unlock meer dan denk ik. Gewoon direct je iPhone gebruiken door duim op home knop te leggen.

    Ik snap de mensen niet zo goed die hier zeggen dat ze dit een onnodige toevoeging vinden… Jullie kunnen je gewoon de mogelijke toepassingen nog niet voorstellen!

  7. Dan stappen ze dus wel volledig van het huidige design af. Zou vingerafdruksensor zou een compleet re-design betekenen. Klinkt als een iPhone 6.

  8. Nou fijn!!!!!
    Gisteren seconde lijm op mijn duim en wijsvinger gekregen!
    Dus dadelijk met nieuwe IPhone ff niet te bereiken!?!

  9. Lijkt me wel een leuke toevoeging… echter had ik dit ook op een laptop van -vroegah!- Lenovo… had ik een sneetje in mn geregistreerde vinger en daar gaat je fingerprint…..

    Als je Wibi Soejari heet, die zn vingers voor miljoenen verzekerd heeft, is dit wel een aanrader… verder is het wel een leuke gadget gehalte

  10. @KillRoy: Inderdaad. Ome Sam zou het wel fijn vinden, de vinger- of duimafdrukken van alle iPhone gebruikers in zijn database.. akelige gedachte.

  11. @KillRoy: @GloriouS: 1: Wat heeft dit te maken met PRISM?
    2: Recent al eens een nieuw paspoort hier in NL aangevraagd?

  12. @GloriouS: Als je een paspoort hebt, beschikken ze al lang over je vingerafdruk.
    De vingerafdruksensor zou voor mij een reden zijn om een 5S te kopen. Ik gebruik nu geen beveiliging omdat ik dat zo irritant vind. Als het mooi geïntegreerd wordt ( laat dat maar aan apple over) werkt het zonder hassle en geeft het een unieke beveiliging.

  13. Zou het niet tof zijn als deze kit onderdeel wordt van de iwatch? Dat de iwatch fungeert als extra beveiliging voor iPhone? Fingerprint to unlock, melding als de iPhone te ver weg gaat bij de iwatch noem maar op.. Dan zou het kunnen dat de iwatch op een (aangepaste) versie van iOS zou kunnen lopen. Dan blijft de homeknop hetzelfde maar kan je met de iwatch extra functies verkrijgen.. Zou helemaal top zijn!

  14. Je hoeft niet bang te zijn dat een sneetje in je vinger meteen betekent dat je niet meer in je telefoon komt. Apple kan er gewoon voor zorgen dat meerdere vingers kunnen worden aangemeld. En toegang met een code zal ook nog wel mogelijk zijn als backup.

  15. Meerdere users en scrollen, hoop ik ook. Maar hoe ze dat gaan implementeren? Ik hoop op een Apple-achtige manier.

    Op mijn eerste reactie aangevuld:

    In de screenshot staat iets gemarkeerd over de iPhone “gewoon” wat nu ook al kan: drukken op de homeknop, terwijl daar vlakbjj iets staat over een procedure waarin je gevraagd wordt de homeknop aan te raken om je vinger in het OS te zetten…

  16. Origineel geplaatst door iNick
    Als je een paspoort hebt, beschikken ze al lang over je vingerafdruk.
    De vingerafdruksensor zou voor mij een reden zijn om een 5S te kopen. Ik gebruik nu geen beveiliging omdat ik dat zo irritant vind. Als het mooi geïntegreerd wordt ( laat dat maar aan apple over) werkt het zonder hassle en geeft het een unieke beveiliging.

    Uniek? Nope; de Motorola Atrix uit 2011 heeft ook een vingerafdruksensor als beveiliging.

  17. Het val me op dat het steeds negatiever wordt over Apple, niemand weet wat zeker dus misschien gewoon afwachten en daarna oordelen.

  18. Alle problemen die ik lees zijn zeer eenvoudig te omzeilen.
    Sneetje, secondelijm, gebroken hand, niets aan de hand. Eerst je duim erop, herkent hij deze niet, daarna passcode.

    De meeste laptops werken ook zo. 😉

    Leuke feature!

  19. Ik denk dat we verder moeten denken dan alleen toegangscontrole.

    Bijvoorbeeld: aankopen bevestigen zonder wachtwoord, verschillende apps starten met verschillende vingers… zo kan je er nog wel een paar verzinnen.

  20. Reden waarom ik mijn iPhone deed jailbreaken was vanwege het uit kunnen schakelen van de Exchange lock.

    Ik vind het bloed irritant om een code in te moeten voeren.

    Ik vertik het gewoon. Eerst had ik mn bedrijfsmail erop staan.
    sinds ik mn iPhone 4 niet meer jailbreak heb ik de afweging gemaakt geen bedrijfsmail meer te syncen.
    Want waarom moet ik een 6 cijferige code gaan onthouden?!?

    Policy van mijn baas, fijn maar het dringt door tot op mijn privespullen. Dus of jailbreak ik het toestel en omzeil ik het of ik sync niets meer.

    Als de sensor dit kan afvangen dan graag.

    Anders pech, jammer voor je baas!

  21. Origineel geplaatst door brabo
    Policy van mijn baas, fijn maar het dringt door tot op mijn privespullen. Dus of jailbreak ik het toestel en omzeil

    Tsja, jouw baas kan jou niet verplichten privé spullen te gebruiken voor zakelijke doeleinden. Andersom kun jij dat richting jouw baas ook niet.

    Meestal is het namelijk zo dat een bedrijf het mogelijk maakt om zakelijke middelen (e-mail, applicaties, telewerkomgeving) op privé apparatuur te kunnen gebruiken mits je daarbij als gebruiker akkoord gaat met de maatregelen ter bescherming van bedrijfsinformatie. Als ze het goed doen, hoort daar ook een gedragscode bij, waarin is vastgelegd wat wel en niet mag en wat de bijbehorende sancties zijn.

    Als je als gebruiker jouw toestel gaat jailbreaken, voldoe je naar alle waarschijnlijkheid niet meer aan de gedragscode en mag je dus geen gebruik meer maken van de zakelijke middelen.

    Naar mijn idee draai jij het nu precies om 😉

  22. Origineel geplaatst door Duncan
    Origineel geplaatst door braboPolicy van mijn baas, fijn maar het dringt door tot op mijn privespullen. Dus of jailbreak ik het toestel en omzeilTsja, jouw baas kan jou niet verplichten privé spullen te gebruiken voor zakelijke doeleinden. Andersom kun jij dat richting jouw baas ook niet.Meestal is het namelijk zo dat een bedrijf het mogelijk maakt om zakelijke middelen (e-mail, applicaties, telewerkomgeving) op privé apparatuur te kunnen gebruiken mits je daarbij als gebruiker akkoord gaat met de maatregelen ter bescherming van bedrijfsinformatie. Als ze het goed doen, hoort daar ook een gedragscode bij, waarin is vastgelegd wat wel en niet mag en wat de bijbehorende sancties zijn.Als je als gebruiker jouw toestel gaat jailbreaken, voldoe je naar alle waarschijnlijkheid niet meer aan de gedragscode en mag je dus geen gebruik meer maken van de zakelijke middelen.Naar mijn idee draai jij het nu precies om

    Klopt, ik ben ook niet zo’n brave. Ik wil overal doorheen prikken.
    Ben Netwerk specialist en wil gewoon overal doorheen, zoniet dan maak ik overal een klein gaatje :).

    edit: maar dan wel verantwoord.
    In dit specifieke geval is het lastig. Maar wat ik mail is niet zo bedrijfsgevoelig.

  23. Origineel geplaatst door KillRoy: Met het hele prism verhaal lijkt me deze optie nu niet echt iets wat ik zou willen gebruiken..

    Wat maakt het uit als je een paspoort hebt dan hebben ze vingerafdruk toch al!

  24. Apple kennende zullen ze het gebruik van de vingerafdruk zodanig geniaal maken met features die niemand ooit zou kunnen bedenken… Alleen vraag ik me af hoe een vriend (die de iphone maar eenmalig moet gebruiken om bijvoorbeeld een nieuw liedje op te leggen) de iphone zal kunnen aanzetten zonder dat zijn vingerafdruk vaste toegang heeft…

  25. Misschien nog niet op de 5s maar is het software al voorbereid voor deze mogelijkheid in een volgende iphone of iPad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.