iOS 7-code bevat aanwijzingen voor offline dicteren

In de code van iOS 7 beta is offline dicteren aangetroffen. Je zou daarmee zonder internetverbinding e-mail en berichten met spraak kunnen invoeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

offline-dicteren-ios-7Apple heeft mogelijk plannen om offline dicteren in iOS 7 in te voeren. Dit blijkt uit de code van iOS 7 beta 2, ontdekt door @HamzaSood. Nu is voor het dicteren in iOS (met of zonder Siri) een internetverbinding nodig om de gesproken teksten te kunnen verwerken. Daarbij wordt een audiobestand naar een server gestuurd, omgezet naar tekst en verwerkt voordat het antwoord op je vraag of de gedicteerde tekst in beeld verschijnt. Dat levert vertraging op, vooral als je op een slechte internetverbinding zit. Door offline dicteren aan te bieden kan de iPhone of iPad meteen de gesproken woorden omzetten naar tekst, net zoals met dicteersoftware op de pc mogelijk is. De nieuwe functie lijkt op de meer geavanceerde dicteerfunctie in OS X Mavericks, waarbij je een extra download van 785 MB op je Mac installeert om lokaal spraak te kunnen herkennen, zonder internetverbinding. Dat scheelt ook weer de aanschaf van dicteerpakketten zoals Dragon Dictation.

Offline dicteren vergt meer van de batterij van de iPhone, maar kan wel sneller verlopen. Je kunt het bovendien overal gebruiken, onafhankelijk van je 3G-dekking. Dicteren kan handig zijn voor e-mail, sms-berichten, notities en zoekopdrachten op het web. Sommige opdrachten zijn met je stem sneller in te voeren dan met een toetsenbord. Het kan ook handig zijn om in de auto iets te kunnen noteren of opzoeken, zonder de telefoon aan te raken.

code-ios-7

In de tweede betaversie van iOS 7 is de functionaliteit wel aanwezig, maar nog niet geactiveerd. Intern zou Apple al bezig zijn om de functie te testen onder eigen personeel. Eén van de opties is dat offline dicteren alleen op de iPhone 5S beschikbaar komt, vanwege de extra processorkracht die ervoor nodig is en om gebruikers meer redenen te geven om naar een iPhone 5S te upgraden. Wie terugkijkt ontdekt dat alle S-versies van de iPhone (met de S van Spraak?) verbeterde spraakfuncties hebben gekregen: Siri in de iPhone 4S en eenvoudige stembediening in de iPhone 3GS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:28
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.