iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Polare, FOX Sports NL, Aanbieding Pro en meer

Deze week weer lekker veel vakantie-apps voor iPhone en iPad, maar ook: Aanbieding Pro, series bijhouden met TeeVee 2, Ga-erop-uit en meer!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Nibb-it Ga Erop Uit iPhone-app voor buitenIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week weer lekker veel apps en app-tips in onze vakantiespecials, de introductie van FOX Sports NL als de nieuwe naam van Eredivisie Live, stoppen met roken en een gratis takenlijst met de veegbewegingen van Mailbox.

AG Craving to Quit iPhoneCraving to Quit – Je hoeft niet tot 1 januari te wachten om met roken te stoppen. Halverwege het jaar is ook een optie, bijvoorbeeld met Craving to Quit. Deze app bevat een 21-daags programma om met roken te stoppen, gebaseerd op een aanpak die op Yale University is ontwikkeld en getest. Zelf adviseert Yale haar eigen medewerkers overigens om de Freshstart-training van de American Cancer Society te volgen als ze willen stoppen met roken en ze doen op Yale ook onderzoek naar gebruik van medicijnen zoals Tenex om met roken te stoppen. De app Craving to Quit werkt zonder medicijnen en groepsgesprekken, maar baseert zich op mentale gedragsbeïnvloeding via oefeningen en animaties.
Downloaden: Craving to Quit (€44,99, universeel, iOS 5.1+)

AG Polare iPhonePolare – De boekhandels De Slegte en Selexyz zijn onlangs opgegaan in een nieuwe landelijke winkelketen met de naam Polare. De nieuwe retailer maakt meteen een goede stap door een geheel nieuwe app in de App Store te publiceren die simpelweg de naam Polare draagt. Met de iPhone-app kunnen lezers boeken ontdekken en direct bestellen. Het aanbod van Polare bedraagt nieuwe boeken, titels met verlaagde prijzen en tweedehands exemplaren. Volgens de keten bedraagt het assortiment meer dan 2 miljoen boeken.
Downloaden: Polare (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Ster Extra iPhoneSter Extra – Ster Extra is na een eerdere introductie op de iPad nu ook beschikbaar op de iPhone. Ster Extra voor de iPhone is net als de iPad-variant een commerciële app die televisiekijkers op de bank kunnen gebruiken. Op het moment dat een commercial begint, begint de Extra-functie in de app meteen. De software koppelt interactieve elementen aan een commercial. Het gaat dan bijvoorbeeld om acties en aanbiedingen die de adverteerder als extraatje kan toevoegen aan de app. Zo kan een commerciële partij de kijker meer betrekken bij zijn uitingen.
Downloaden: Ster Extra (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Anchor iPhoneAnchor – “Gebruik deze app niet als je denkt dat werk over documenten en taken gaat”, luidt de krachtige binnenkomer van de nieuwe zakelijke app Anchor. Daarmee geeft de applicatie meteen een stoot aan allerlei zakelijke initiatieven die je digitaal willen helpen om te werken, zoals Yammer, Trello en Wunderlist. Anchor is vooral een sociaal netwerk. Een besloten omgeving om met collega’s te sparren, te chatten en toch zeker ook om de vrijdagavondplannen met elkaar te bespreken. Helaas is het anker misschien wel te vroeg uitgegaan.
Downloaden: Anchor (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Swipes iPhoneSwipes – Het is opvallend hoe weinig tijd ontwikkelaars nodig hebben om een applicatie uit te brengen die in visuele stijl doet denken aan iOS 7. Misschien was het ontwerp van Swipes een toevalstreffer, maar de gelijkenissen zijn aanwezig. De nieuwe todo-app maakt gebruik van fletse tinten als grijs en geel, heeft slanke letters en heeft een bediening zonder opsmuk. Qua functionaliteit houdt hij het midden tussen Clear en Mailbox.
Downloaden: Swipes (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Pure for Flickr iPhonePure for Flickr – Sinds Flickr aankondigde een terabyte opslagruimte per klant gratis beschikbaar te stellen, zijn ze weer helemaal terug. Toch hoef je de officiële Flickr-app niet te gebruiken om door de fotocollecties te bladeren. Er zijn genoeg alternatieve Flickr-apps. De nieuwe app Pure is qua uiterlijk zijn tijd alvast vooruit en past goed bij het design dat Apple in iOS 7 zal introduceren. Geen knoppen en menubalkjes meer, maar zo weinig mogelijk clutter in beeld. Je moet er wel even aan wennen, maar leert snel de weg kennen in deze app. Alles is erop gericht om de foto zo schermvullend mogelijk in beeld te brengen.
Downloaden: Pure for Flickr (€0,89, iPhone, iOS 6.1+)

AG FOX Sports NL iPhoneFOX Sports NL – FOX Sports NL is de nieuwe naam van Eredivisie Live, en die wordt vanaf 1 augustus overal doorgevoerd. Dat maakte nieuwe eigenaar FOX vanochtend bekend in een persbericht. De transformatie naar de nieuwe naam en het nieuwe merk is nu al zichtbaar op iPhone en iPad. Eredivisie Live voor iOS heet vanaf versie 5.1 van de applicatie FOX Sports NL, en is meteen in een nieuwe en hoekige nieuwe interface gegoten. In de app zie je informatie en video’s van Nederlands voetbal, maar ook info van Fox Sports International.
Downloaden: FOX Sports NL (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Futureful iPhoneFutureful – Met het verdwijnen van Google Reader is er opeens weer een discussie hoe we nieuws consumeren. RSS-feeds lezen is niet iets wat ‘normale mensen’ doen, betoogt Sarah Perez. Alleen de tech-elite, zoals IT’ers, programmeurs, onderzoekers en journalisten gebruiken het. Maar tegelijk is er sprake van nostalgie: Google Reader was een van de laatste plekken op internet waar je zelf mocht bepalen wat je leest, op basis van de feeds die je zelf hebt gekozen. De rest van de bevolking laat zich liever het nieuws voorschotelen, aldus Perez. Ben je het daarmee eens, dan hoor je bij de doelgroep van de app Futureful.
Downloaden: Futureful (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Mijn Eetmeter iPhoneMijn Eetmeter – Twee keer eerder schreven we over het Voedingscentrum op de iPhone. In laat 2010 bracht de voorlichtingsdienst de Etikettenwijzer uit, het jaar daarop kon je aan de hand van Balansdag nagaan hoe gezond je at. In dat kader heeft het Voedingscentrum nu een nieuwe iPhone-app uitgebracht. Mijn Eetmeter houdt bij wat je verorbert, geeft de calorieënaantallen die daarbij horen aan en laat zien of je de Schijf van Vijf wel een beetje volgt.
Downloaden: Mijn Eetmeter (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Ga-erop-uit iPhoneGa-erop-uit! – Een iPhone-app is al eens vaker het excuus voor een bedrijf om zich van de goede kant te laten zien. Denk maar eens aan een reisverzekeraar die met een applicatie voor hulp voor op reis komt. Het chipsmerk Nibb-it voegt zich in dat rijtje. Ga-erop-uit is een toepassing die maar weinig met de zoutjes van doen heeft. De applicatie heeft veertig doe-tips en spelletjes voor het hele gezin in het bos, het park, op het strand en in de heide.
Downloaden: Ga-erop-uit! (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG TeeVee 2 iPhoneTeeVee 2 – De NRC kopte vorige week wat we allemaal al wisten: televisieseries kijken doe je allang niet meer op de Nederlandse televisiezenders, die de uitzendingen twee jaar na dato nog onderbreken met reclames. Binge watching is wat de klok slaat. Je neemt een serie tot je zodra een seizoen is afgelopen en jaagt hem er dan in een paar avonden of weekend doorheen. Totdat je ‘bij’ bent met de serie. Dan is het wachten op elke nieuwe aflevering die van je serie wordt uitgezonden – en daar komt een iPhone-app als TeeVee 2 om de hoek kijken.
Downloaden: TeeVee 2 (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG Vodafone Party Gods iPhoneVodafone Party GodsVodafone en ID&T hebben de Party Gods-app uitgebracht voor de dancefestivals Sensation, Mysteryland en Welcome To The Future – drie evenementen die altijd snel zijn uitverkocht. Met de app kunnen danceliefhebbers een VIP-behandeling winnen door zo goed mogelijk mee te bewegen op de muziek. De VIP-behandeling houdt in dat je een eigen skybox voor vrienden krijgt tijdens Sensation (6 juli), een mobiele bar tijdens Welcome To The Future (27 juli) of een team van vier butlers op Mysteryland (24 augustus).
Downloaden: Vodafone Party Gods (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Aanbieding Pro iPhoneAanbieding Pro – Misschien kan je het typisch Nederlands noemen: een van de eerste succesvolle Nederlandse apps voor de iPhone was een applicatie waarmee je de kortingen bij supermarkten kon zien. Aanbieding, zo luidde de logische naam van ontwikkelaar Syndicate Plus vanaf mei 2009. Die heeft nu, dik vier jaar later een opvolger gekregen. In Aanbieding Pro zie je meteen hoeveel procent je bespaart op de kortingsproducten en de app houd op langere termijn bij hoeveel je hebt bespaard.
Downloaden: Aanbieding Pro (gratis ter introductie, iPhone, iOS 5.0+)

Lees ook onze iCulture Vakantiespecial, met een reeks artikelen met tips en apps die handig zijn tijdens de vakantie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.