iOS 5 Tech Talk in Londen: Apple praat ontwikkelaars bij over iOS 5 (verslag)

Apple organiseerde vandaag een iOS 5 Tech Talk in Londen. Daar praten ze ontwikkelaars bij over ontwikkelingen in iOS 5. Ruben van Score Media was erbij aanwezig en deed verslag.

tech-talk-foto-3Apple organiseert de komende weken iOS 5 Tech Talks, zoals ze eerder ook al deden in Delft. Geïnteresseerde ontwikkelaars moesten echter deze keer naar Londen gaan om de sessies mee te maken. Ruben van ontwikkelbedrijf Score Media ging vandaag naar de sessie in Londen en beloofde een verslag te sturen.
Helaas was het niet toegestaan om technische details uit de sessies naar buiten te brengen, maar Ruben heeft geprobeerd toch de sfeer te schetsen.

TechTalk Londen was een echt event. Er waren ongeveer 700 tot 1000 mensen aanwezig, verspreid over meerdere zalen. De sprekers waren de managers van eigen aandachtsgebied of systeem. Het was erg te vergelijken met een WWDC, maar dan kleiner. Daardoor was het mogelijk om ook persoonlijk contact te hebben met diverse Apple-medewerkers, ongeacht hun rang in de organisatie. Ze waren geen VIP’s die kwamen aanvliegen en weer weg gingen zodra ze hun praatje hadden gedaan.

tech-talk-foto-2

Er was een informele sfeer, met sprekers die het bekende zwarte Apple-overhemd droegen en net als Steve Jobs tijdens hun presentatie op sportschoenen deden. Je kon erg merken dat nog steeds de Steve Jobs-waarden werden gevolgd tijdens de presentatie. Twee goede voorbeelden hiervan was de muziek van Bob Dylan en Coldplay voor en na de presentaties. Bovendien was er bij de lunch rekening gehouden met veganisten… niet dat die erbij waren. De hoofdzin die meegegeven werd was: ‘Stay Hungry, all of you!’ Er zat veel humor in de meeste presentaties, met als gevolg de reactie die ze wilden, door het enthousiaste publiek.

In de presentaties werden alle aspecten van de nieuwe iOS 5 afgedekt. De sprekers benadrukten vooral hun lijsten met tips-&-tricks, omdat sommigen van mening waren dat de ontwikkelaars nog niet alle mogelijkheden van iOS hadden gebruikt. Ik begrijp nu ook de vermelding ‘Full’ op de website van TechTalk. Dat begrijp ik nu zeker, want bij de meeste sessies zat de zaal ook echt helemaal vol!

Met dank aan Ruben van Score Media

tech-talk-foto-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2011, 20:39
Categorie Apps
Onderwerpen apple, ios 5, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.