Verborgen panorama-modus ontdekt in iPhone camera-app

Jailbreakers hebben in de iPhone camera-app een verborgen panoramafunctie ontdekt. Het werd ontdekt door Chpwn en Conrad Kramer. Ze hebben de functie als tweak uitgebracht in Cydia onder de naam Firebreak.

pano-fotosApple blijkt een heuse panorama-modus te hebben verborgen in de camera-app van de iPhone. Er waren al eerder geruchten dat Apple werkte aan een panorama-modus, maar nu hebben jailbreakers Chpwn en Conrad Kramer ontdekt hoe je het kunt activeren. De functie is te vinden in iOS 5 en ziet er nog vrij basic uit. Als gebruiker tik je op een panoramaknop in de camera-opties, waarna je de iPhone rondom beweegt. Een afbeelding op het scherm laat zien hoe je moet bewegen. Voor gewone gebruikers is de optie nog niet te zien, maar wie het alvast wil proberen kan terecht in de Cydia Store. De ontdekkers hebben de functie namelijk als aparte tweak uitgebracht onder de naam ‘Firebreak’.

In één van de volgende iOS-updates zullen we de panoramafunctie wellicht aantreffen. Al lijkt het er in de huidige vorm op, dat je beter een losse app kunt installeren dan gebruikmaken van de standaardfunctionaliteit die Apple meelevert. Dat geldt overigens ook voor de HDR-functie van de iPhone-camera: er zijn gespecialiseerde apps die het beter kunnen. Voor het maken van panoramafoto’s kun je al apps als 360 Panorama of AutoStitch Panorama gebruiken. De foto bovenaan dit artikel toont panoramafoto’s die met de laatstgenoemde app zijn gemaakt.

iphone-panorama-camera

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2011, 9:23
Categorie Apps
Onderwerp panorama

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.