Chronic Dev Team vindt untether-mogelijkheid voor iOS 5 (jailbreak)

Pod2g van het Chronic Dev Team heeft aangekondigd dat hij een kwetsbaarheid heeft gevonden in iOS 5, waarmee de bestaande jailbreak untethered gemaakt kan worden. De kwetsbaarheid zou mogelijk ook voor de iPhone 4S en iPad 2 gebruikt kunnen worden.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

pod2g Chronic Dev TeamPod2g van het Chronic Dev Team heeft aangekondigd dat hij een kwetsbaarheid heeft gevonden in iOS 5, waarmee de bestaande jailbreak untethered gemaakt kan worden. Momenteel is iOS 5 tethered te jailbreaken met redsn0w op de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad. Een tethered jailbreak houdt in dat het toestel verbonden moet worden met een computer tijdens het opstarten om de volledige functionaliteit van de jailbreak te kunnen benutten. De kwetsbaarheid die pod2g heeft gevonden kan gebruikt worden om de jailbreak op deze toestellen untethered te maken, maar zou mogelijk ook voor de iPhone 4S en iPad 2 gebruikt kunnen worden.

Hey jailbreaking friends, I’ve found a bug that can untether iOS 5. Don’t expect a release soon, but I’m gonna work hard in it.

Op de als eerste genoemde toestellen is er al wel mogelijk om de jailbreak semi-tethered te maken met behulp van Semitether, waardoor het toestel ook zonder computer opgestart kan worden voor standaard functionaliteit zoals bellen en smsen. Op de iPhone 3GS met de oude bootrom is de jailbreak van iOS 5 al untethered en de iPhone 4S en iPad 2 zijn op dit moment nog niet door gebruikers te jailbreaken. MuscleNerd van het concurrerende iPhone Dev Team heeft recent aangetoond dat hij over een jailbreak voor de iPhone 4S beschikt die gebaseerd is op een userland-exploit, die mogelijk ook in combinatie met de nieuwe kwetsbaarheid gecombineerd zou kunnen worden om een untethered jailbreak te bereiken. Eerder kondigde het Chronic Dev Team al aan over een untethered jailbreak voor iOS 5 te beschikken, maar sinds de komst van comex bij Apple zijn er allerlei kwetsbaarheden in iOS 5 gepatcht, waardoor het werk van p0sixninja vertraging op heeft gelopen.

Praat met op het iCulture-forum, waar we een speciaal topic hebben over de redsn0w untethered jailbreak voor iOS 5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2011, 19:56
Categorie Jailbreak
Onderwerpen chronic dev team, ios 5, jailbreak, pod2g, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.