iOS 5.0.1 met batterijfix en oplossing voor simkaartproblemen nu beschikbaar voor iedereen

Apple heeft iOS 5.0.1 uitgebracht. Deze firmware lost problemen op met de batterijduur van de iPhone 4S en iOS 5. Ook zijn multitasking-gestures nu op de eerste generatie iPad beschikbaar.

iOS 5.0.1 nieuwe firmware OTA updateApple heeft vanavond iOS 5.0.1 beschikbaar gesteld voor het publiek. De update lost problemen met slechte batterijduur op, die sinds iOS 5 waren ontstaan. Verder zitten er diverse andere verbeteringen in, zoals multitasking-vingerbewegingen voor de eerste generatie iPad. Apple schrijft dat er ook bugs zijn opgelost met Documents in the Cloud. Voor Australische gebruikers is de stemherkenning tijdens het dicteren verbeterd. Het buildnummer is 90A405 en dat is een latere versie dan de tweede beta, die onlangs aan ontwikkelaars werd uitgedeeld.

Nog een interessante aanvulling: het simkaartprobleem dat sommige mensen hadden bij de iPhone 4S, lijkt met deze update ook opgelost. Dit probleem hield in, dat mensen verbindingsproblemen hadden bij gebruik van een simkaart waarop een pincode was ingesteld. De simkaart weigerde dienst in de iPhone 4S. Zodra de pincode werd verwijderd, werkte alles wel normaal.

iOS 5.0.1 kan worden geïnstalleerd op de iPhone 4, iPhone 4S en iPhone 3GS. Ook de derde en vierde generatie iPod touch en alle iPad-modellen zijn geschikt voor deze update. Je kunt iOS 5.0.1 downloaden via iTunes of over-the-air. Voor die laatste optie kies je op je iDevice voor Instellingen > Algemeen > Software-update. De firmware-update is afhankelijk van je model iPhone, iPod touch of iPad ongeveer 40MB tot 55MB groot.

Een waarschuwing voor jailbreakers: zoals je gisteren al op iPhoneclub kon lezen, wordt het afgeraden om met een iPhone, iPod touch of iPad te updaten te updaten naar iOS 5.0.1. Je kunt op dit moment nog wel updaten naar firmwareversie iOS 5.0, die op korte termijn wél te jailbreaken zal zijn.

ios 501 firmware update

ios-501-update-ota

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 20:40
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.