iOS 4.3 SDK bevestigt iPad 2 met FaceTime-camera en zelfde resolutie als iPad

In de iOS 4.3 SDK zijn aanwijzingen gevonden dat de volgende iPad een foto- en videocamera (FaceTime) zal bevatten. Verder meldt de Duitse website Macnotes.de dat de volgende iPad waarschijnlijk op 2 of 9 april in de VS in de verkoop zal gaan; andere landen volgen in juli.

iPad met cameraHet is inmiddels geen geheim meer dat de volgende iPad met een camera uitgerust zal worden. Onduidelijk is nog of dat er meteen twee zijn. Maar dat er tenminste één camera aanwezig is, is iets wat vrij zeker is. De website 9 to 5 Mac ontdekte in de nieuwe versie van de softwaredevelopmentkit (SDK) voor iOS 4.3 enkele afbeeldingen die nogmaals bevestigen dat de iPad 2 foto’s en video’s zal kunnen maken. De afbeeldingen tonen onder meer icoontjes van een fotocamera en het welbekende FaceTime-icoon. Dit laatste wijst erop dat de volgende iPad een FaceTime-camera zal hebben.

Twee andere afbeeldingen tonen de graphics die op de iPhone en iPod touch in beeld komen wanneer er een foto gemaakt wordt. De bestandsnaam van deze afbeeldingen bevat het woord ‘ipad’ en er zijn varianten voor zowel portret- als landschapsweergave. Interessant hieraan is volgens 9 to 5 Mac dat deze afbeeldingen een resolutie hebben van 1024 x 768 pixels, evenveel als de huidige iPad. Er is al veel gespeculeerd over een Retina display op de iPad 2, maar dit lijkt er volgens de website op te wijzen dat de iPad 2 toch geen Retina display zal hebben.

iPad 4.3 SDK camera

De Duitse website Macnotes.de meldde eerder deze week op basis van ‘betrouwbare bronnen’ dat de iPad 2 op de eerste of tweede zaterdag van april (2 of 9 april) in de Verenigde Staten in de verkoop zal gaan. Evenals bij de eerste iPad zou Apple gekozen hebben voor een gefaseerde uitrol. Dit betekent dat het apparaat gedurende drie maanden alleen in de VS verkrijgbaar zal zijn en er in juli meer landen zullen volgen. Gedurende drie tot zes maanden mogen de iPads ook alleen door Apple Stores worden verkocht. Reden hiervoor is dat er bij de lancering simpelweg onvoldoende iPads beschikbaar zullen zijn.

Macnotes stelt dat de iPad 2 een retina display, een USB-poort en twee camera’s zal hebben. Retina zou echter niet betekenen dat de iPad dezelfde dpi-resolutie als de iPhone 4 zal krijgen, maar dat het scherm in zijn totaliteit beter leesbaar is. Dit is in lijn met eerdere berichten dat de iPad 2 beter zou gaan concurreren met Amazon’s Kindle e-reader, die wel goed leesbaar is in situaties met veel zon- of kunstlicht. Experts twijfelden eerder al aan de mogelijkheid voor een 3-4 keer hogere resolutie op de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2011, 17:24
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen auto, camera, ios 4, ipad 2, kenteken, retinascherm, uitgaven, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.