Untethered jailbreak van Comex mogelijk pas na 10 februari (jailbreak)

Een untethered jailbreak voor alle iOS-gebaseerde apparaten zal mogelijk nog tot na 10 februari op zich laten wachten. De hacker Comex heeft namelijk aangegeven vermoedelijk te zullen wachten totdat de CDMA-versie van de iPhone 4 van Verizon is verschenen.

Comex' avatarEen untethered jailbreak voor alle iOS-gebaseerde apparaten zal mogelijk nog tot na 10 februari op zich laten wachten. De hacker Comex heeft namelijk aangegeven vermoedelijk te zullen wachten totdat de CDMA-versie van de iPhone 4 van Verizon is verschenen. De jailbreak van Comex werd origineel voor of op kerst 2010 verwacht, maar deze deadline die hij zichzelf had gesteld bleek eerder al niet haalbaar. Door te wachten op de CDMA-versie van de iPhone 4 zou de jailbreak van Comex zo effectief mogelijk ingezet kunnen worden.

Tweet Comex
Voor gebruikers met een iPhone 3G, 2e generatie iPod touch (MB-model) of de iPhone 3GS (met de oude bootrom) geldt dat zij hun toestel al untethered kunnen jailbreaken met redsn0w 0.9.6 RC8. Recentere toestellen kunnen tethered gejailbreakt worden met dezelfde jailbreaktool en vervolgens met één click op worden gestart dankzij redsn0w 0.9.6 beta 7. Ontwikkelaars voor de App Store die legitiem toegang hebben tot iOS 4.2 beta 3 kunnen daarnaast gebruik maken van redsn0w 0.9.7 beta 6 voor een untethered jailbreak genaamd Jailbreak Monte op de recentere toestellen.

Tweet p0sixninjaOndertussen wordt er druk gespeculeerd dat RC5 van greenpois0n op korte termijn beschikbaar zou worden gemaakt en dat deze jailbreaktool alle op iOS-gebaseerde apparaten untethered zou kunnen jailbreaken. Op Twitter nuanceert p0sixninja dit gerucht en benadrukt dat hij alleen heeft aangegeven in de toekomst zijn aandacht te richten op untethered jailbreaks. Op 20 oktober 2010 werd er overigens voor het eerst gesproken over RC5 van greenpois0n die ‘binnenkort’ uit zou komen. De beveiligingsexpert Stefan Esser (@i0n1c) is zelf ook op zoek naar een kwetsbaarheid in de iOS-kernel voor een untethered jailbreak.

De reacties bij dit artikel zijn niet bedoeld voor vragen over de (on)mogelijkheden met betrekking tot het jailbreaken en/of unlocken van jouw specifieke toestel. Met dergelijke vragen kun je terecht op ons jailbreak-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2011, 19:39
Categorieën Geruchten, iDevices, Jailbreak
Onderwerpen comex, jailbreak, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.