Doodle Jump-ontwikkelaar trekt beschuldigingen in

Ontwikkelaar LimaSky vindt het niet nodig dat games met het woord 'Doodle' uit de App Store worden gehaald. Er dreigde een conflict met andere Doodle-appmakers.

doodle jumpEerder kon je lezen over een conflict dat dreigde te ontstaan tussen LimaSky, de makers van de app Doodle Jump, en andere ontwikkelaars. Het ging erom dat de game Doodle Monster een andere naam zou moeten krijgen, onder druk van de Doodle Jump-makers. Er zou sprake zijn van een handelsmerk. De ontwikkelaar van Doodle Monster wijzigde daarna de naam, uit angst uit de App Store te worden verwijderd. Ook andere ontwikkelaars bleken waarschuwingen te hebben gekregen. Wat nog ontbrak is LimaSky’s kant van het verhaal. Dat is er nu.

Igor Pusenjak van LimaSky gaf PocketGamer een officiële verklaring. Hij gaf aan dat er geen klacht meer bij Apple ligt en dat de reden achter de maatregelen defensief was bedoeld. LimaSky wilde namelijk het handelsmerk Doodle Jump registreren, maar kreeg van de juristen van Bryan Duke (die als eerste het woord ‘Doodle’ registreerde) te horen dat ze geen stappen hadden genomen om te voorkomen dat andere games ook het woord ‘Doodle’ gebruikten. Pusenjak geeft aan dat zijn bedrijf helemaal niet de apps van andere ontwikkelaars uit de App Store wilde verwijderen. Wel wilden ze zich beschermen tegen potentiële inbreuk.

Downloaden: Doodle Jump (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2011, 17:00
Categorie Apple
Onderwerp doodle jump

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.